“Pentru ororile comise de oamenii PSD în Ilfov, PSD pedepseşte oamenii străzii din Timişoara”. USR-iştii Raoul Trifan şi Răzvan Negrişanu, reacţii la subiectul momentului

Închiderea centrului pentru oamenii de străzii din Timişoara şi compararea acestui caz cu al lagărelor morţii din Voluntari, suscită noi comentarii. Senatorul Raoul Trifan şi consilierul local Răzvan Negrişanu, ambii USR, sunt revoltaţi pentru că se încearcă muşamalizarea atrocităţilor din Voluntari prin prezentarea în mod cinic a centrului social din Timişoara.

razvan negrisanu

razvan negrisanu

Consilierul municipal Răzvan Negrişanu afirmă că, pentru tragedia din Ilfov, PSD îi pedepseşte pe oamenii nevoiaşi din Timişoara, iar nu pe adevăraţii vinovaţi.

 “Pentru ororile comise de oamenii PSD în Ilfov, PSD pedepseşte oamenii străzii din Timişoara. Să pui semnul egalității între niște oale ciobite și bătrânii atât de înfometați încât și-au mâncat hainele de pe ei, bătuți până la leșin și furați de pensii și de locuințe! Asta înseamnă să fii PSD!”, afirmă Răzvan Negrişanu.

El susţine că decizia prefectului PSD de a închide centrul pentru oamenii străzii administrat de cea mai veche fundație din oraș este doar o perdea de fum aruncată peste atrocitățile patronate de primarul Florin Pandele, ministrul Familiei Gabriela Firea și acoperit de ministrul Muncii, Marius Budăi. Toți PSD!

“Și pe lanțul trofic în jos, de toți cei puși în funcții de PSD și PNL, care aveau datoria să avizeze și să controleze, dar s-au făcut că nu văd. Dacă nu cumva au profitat și ei. Neregulile găsite la centrul pentru oamenii străzii din Timișoara nu erau de natură să ducă la închiderea adăpostului. Spre deosebire de cele de la Ilfov, puteau fi prevenite cu controale periodice și recomandări de îmbunătățire. Nu cu descinderi politice, cu alai de camere de luat vederi, comandate de la centru și cu țintă precisă: închiderea unui centru, obligatoriu din Timișoara, care nu este a mafiei PSD-PNL”, a continuat Negrişanu.

Dar statul nu-și face nici această minimă datorie, a controlului cu rol de prevenție, arată consilierul USR,   spălându-se pe mâini de răspunderea îngrijirii persoanelor vulnerabile.

“Iată cum PSD îi face să plătească, pentru tragedia de la Ilfov, nu pe cei răspunzători pentru azilele ororilor, ci tot pe niște oameni vulnerabili, dar din Timișoara. Oameni fără adăpost care au fost aruncați în stradă, dintr-un calcul politic cinic al PSD”, a încheiat Negrişanu.

Senatorul Roaul Trifan îl acuză pe prefectul Mihai Ritivoiu de cinism, acuzându-l că loveşte în cei mai vulnerabili oameni, la comandă politică.

“Este de un cinism inimaginabil ce a făcut prefectul PSD al județului Timiș. În dorința de a respecta la virgulă ordinele de partid, prefectul Ritivoiu lovește exact în cei mai vulnerabili dintre timișoreni. Este inadmisibil să vezi probleme acolo unde nu sunt și să arunci în stradă oameni fără adăpost doar ca să distragi atenția de la ororile mafiei pesediste din Voluntari”, arată Trifan.

El aminteşte că Fundația ‘89 este prima organizație non-profit din Timișoara înființată după Revoluție și a ajutat, sute de oameni cu probleme psihice sau care pur și simplu nu mai aveau unde să locuiască. Ei rezistă aproape exclusiv datorită donațiilor private, adaugă Trifan, fiindcă niciun leu de la bugetul de stat nu a ajuns vreodată acolo.

“Statul român, prin reprezentanții săi pe post de călăi, au venit doar să acuze și să închidă, fără să ridice un deget pentru oamenii care stau acolo sau să propună vreo soluție pentru așa-zisele grave nereguli pe care le-ar fi descoperit. Domnule Ritivoiu, puneți mâna pe telefon și spuneți-i șefului dumneavoastră de partid să lase vorbele și să se apuce de fapte. Să îi demită pe cei responsabili de atrocitățile din Voluntari. Dacă aveți nevoie, vă spun și care sunt aceia: Gabriela Firea, ministru al Familiei, Marius Budăi, ministru al Muncii, Alexandru Rafila, ministru al Sănătății. Ar fi un început, pentru că cangrena merge mult mai adânc”, a mai transmis Trifan.

 

 

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

Usr a spus: (iulie 12th, 2023 at 18:36 )

Băi păi voi sunteți sănătoși la cap….
Adică nimeni nu mai vorbește că inclusiv cei care conduc asociația au recunoscut că DA sunt încălcări de norme/ lege….dar ce mai contează că doar dl.Ilieșu e om bun și atunci legea nu trebuie aplicată….de noaptea mințiii!!!!!!
Corect așa este dl.Ilieșu este un om bun,sufletist și merită tot respectul…..dar aici vorbim de încălcare a legislației!!!! Dacă acest centru era închis fără a avea bază legală atunci DA trebuia să ne revoltăm și DA cei care au făcut abuz să plătească!!!!! Dar includiv dl.Ilieșu a recunoscut că nu respectă legislația,că atat se poate…..
De noaptea minții ce manipulare încearcă fritz….adică îndemnăm la încălcarea legii dacă facem fapte bune,este acceptabil să încălcăm legea dacă avem o imagine bună sau dacă suntem ong sau dacă suntem usr-iști…..
Nu i-am văzut revoltatați pe fritz sau pe tabără acum 3 ani cand bubuiau spitalele în guvernarea usr-pnl…..în schimb acum sunt revoltați cand mai multe instituții ale statului au aplicat sabcțiuni pe lege!
Ăștia din usr sunt politrucii ăia care făceau pe organele de control în pandemie cand năvăleau prin restaurante….🤦‍♂️
PS cate cv-uri mai are acum dl.Trifan…e cu facultate sau nu?

Gheorghe 1001 a spus: (iulie 13th, 2023 at 08:21 )

Nu e nicio noptea minții. Tu ai o viziune îngustă. Legislație nu se suprapune perfect peste etică, nici omenie. Poate-ți aduci aminte că torționarii din lagărele naziste erau în spiritul legii (naziste) și respectau întocmai ordinele șefilor lor. În decembrie 1989, cine mai ieșea în stradă dacă trebuia să respecte legea? Când te uiți la parlamentul nostru care face legi cu dedicație, îți vine să pui mâna pe pistol, vorba unuia dintr-o țară în care legea omenească a ținut loc de Dumnezeu, dar nu pentru 1000 de ani, cum voiau ei, din fericire.
Ieri a murit unul dintre marii scriitori ai lumii, Milan Kundera, care a cunoscut comunismul foarte nemijlocit, și care a zis că dacă dai dovezi de normalitate într-o societate bolnavă, atunci nici tu nu ești sănătos.
PS Schimbă-ți nickname-ul, dacă tot ești așa conformist. E o etichetă falsă.

Gheorghe a spus: (iulie 13th, 2023 at 08:54 )

Asta care zice ca useristii sunt politruci, nu mai fi prost. Face rau la sanatate.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local

Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa. În timp ce “luptă” din greu cu mafiile imobiliare, samsara de terenuri Alina Sperlea, candidata PSD la Primăria Dumbrăviţa, ascunde o ditamai movilă de gunoi, sub o cupolă aurie de laude deşănţate. Şi nu e vorba de afacerile imobiliare pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service. Doamnele şi domnişoarele și-au arătat măiestria în condusul sportiv, demonstrând că stiu să îmblânzească uşor caii putere. Este primul eveniment automobilistic din acest an dedicat doamnelor și domnișoarelor, desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. La start s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la Urseni. Motiv de sărbătoare în comunitatea din Moşniţa, care demonstrează că atunci când îţi propui ceva, se poate îndeplini, cu ambiţie şi răbdare. Aşadar, în organizarea Primăriei Comunei Moșnița Nouă și Clubului Sportiv Comunal Moșnița a avut loc sâmbătă inaugurarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO
dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură feroviară sunt probleme, întârzieri, iar ritmul de lucru nu este unul deosebit, e de părere ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Pe tronsonul dintre Oradea și Cluj lucrurile sunt mult mai avansate, pe cel dintre Caransebeș – Arad situația nu e la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la Urseni. Motiv de sărbătoare în comunitatea din Moşniţa, care demonstrează că atunci când îţi propui ceva, se poate îndeplini, cu ambiţie şi răbdare. Aşadar, în organizarea Primăriei Comunei Moșnița Nouă și Clubului Sportiv Comunal Moșnița a avut loc sâmbătă inaugurarea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO
La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car Service. Doamnele şi domnişoarele și-au arătat măiestria în condusul sportiv, demonstrând că stiu să îmblânzească uşor caii putere. Este primul eveniment automobilistic din acest an dedicat doamnelor și domnișoarelor, desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. La start s-au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara
Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură feroviară sunt probleme, întârzieri, iar ritmul de lucru nu este unul deosebit, e de părere ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Pe tronsonul dintre Oradea și Cluj lucrurile sunt mult mai avansate, pe cel dintre Caransebeș – Arad situația nu e la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor
Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit lista artiștilor consacrați care vor concerta la evenimentul din acest an precum și deschiderea perioadei de votare a artiștilor locali pe pagina de Facebook a evenimentului și pe grupul de Facebook dedicat evenimentului. Publicul va putea să voteze ce artiști...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS
Centrul Regional de Afaceri al CCIA Timiș găzduiește în perioada 22 – 26 mai o nouă ediție din acest an a Salonului Industriei Ușoare, manifestare devenită tradițională pe piața de profil din vestul țării. Și-au anunțat participarea peste 50 de companii din țară, atât producători cât și comercianți. Aceștia vor oferi spre vânzare, la prețuri...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Salonul Industriei Ușoare, la o nouă ediție din 2024
Care este legătura între traficul de terenuri şi traficul de migranţi? Unul singur: PS(perlea)D Dumbrăviţa. În timp ce “luptă” din greu cu mafiile imobiliare, samsara de terenuri Alina Sperlea, candidata PSD la Primăria Dumbrăviţa, ascunde o ditamai movilă de gunoi, sub o cupolă aurie de laude deşănţate. Şi nu e vorba de afacerile imobiliare pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (14). PS(perlea)D Dumbrăviţa, doi traficanţi de migranţi pe lista pentru Consiliul Local
Sâmbătă, 18 mai 2024, a avut loc etapa interjudețeană de minibaschet mixt clasele III-IV ”Cupa Campionii Viitorului” ediția I (fosta Olimpiadă Națională a Sportului Școlar de minibaschet mixt cls III-IV). Competiţia a fost organizată la Sala Polivalentă din Moșnița Nouă de către Clubul Sportiv Școlar Bega Timișoara prin reprezentanții catedrei de baschet, profesorii Ciprian Prejban,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Echipa de minibaschet a Școlii Gimnaziale nr. 24 din Timișoara calificată la etapa finală a competiției național Cupa Campionii Viitorului ediția I
Top