Politica

Raoul Trifan: Guvernul Ciolacu ne oferă rafturi goale

Ordonanța de Urgență privind plafonarea preţurilor la unele produse alimentare va avea ca efect dispariția unor alimente de pe rafturi, considerăî senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan. El dă ca exemplu Ungaria unde s-a încercat acelaşi experiment nefericit cu consecinţe negative.  

 Raoul Trifan afirmă că măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu amintesc de cele din secolul trecut, din perioada comunistă.

“Marcel Ciolacu, un personaj care pare că nu a lucrat nici măcar o zi din viața sa în economia reală, nu știe că nu te poți lupta cu prețurile, în anul 2023, luând aceleași măsuri pe care le luau comuniștii secolul trecut. Comuniștii lui Ceaușescu nu au reușit să creeze un sistem funcțional cu prețuri dictate de guvern, cu siguranță nu o să reușească nici pesedisto-peneliștii lui Marcel Ciolacu”, arată Trifan

El spune că există soluții pentru ține în frâu scumpirile, amintind de stimularea producției și crearea de locuri de muncă, respectiv oprirea risipei de bani publici care duce, indirect, la inflație.

“Dar mințile odihnite din guvern nu pot gândi în reforme sistemice de care țara noastră are nevoie, așa că vin cu tot felul de soluții crețe, cum este această ordonanță. Din păcate pentru noi, efectele acestei OUG vor fi exact contrare față de ceea ce încearcă Ciolacu să facă. Alimentele neperisabile prevăzute în ordonanță vor începe să fie tot mai rare în magazine. În același timp, cele perisabile, chiar dacă se vor mai găsi la raft, vor determina scumpirea altora pentru a recupera banii pierduți prin vânzarea în pierdere a celor neperisabile. Și uite așa, la fel ca și în multe alte cazuri, încercând să rezolve o problemă, PSD și PNL ajung să o agraveze”, a continuat senatorul USR

Trifan arată că nu trebuie să căutăm departe pentru a vedea cum plafonările de genul acesta au efecte negative asupra economiei și a vieții de zi cu zi, cel mai bun exemplu fiind Ungaria.

“În februarie 2022 guvernul maghiar a plafonat prețurile la carburanți și alimente. Cu ce s-au ales? Cu raționalizare. Nimeni nu putea să vândă la prețurile plafonate care nu acopereau costurile de producție și distribuție. Cetățenii puteau cumpăra doar 1 kg de cartofi sau doar 1 litru de lapte per individ, în timp ce în benzinării criza carburanților a dus la cozi în toată țară. Sună cunoscut? Cei care stăteau la cozi înainte de ‘89 știu la ce mă refer”, exemplifică Trifan.

Concluzia lui este că oricât încearcă Marcel Ciolacu să pretindă că PSD s-a schimbat, acesta a rămas, de fapt, același partid anacronic, condus de oameni fără experiență reală de viață.

“Vestea bună e că stilul acesta de a guverna pe genunchi se apropie de sfârșit. Ne mai despart câteva luni de alegerile de anul viitor, unde PSD și PNL vor încasa nota de plată pentru ultimii ani de guvernare în disprețul cetățenilor”, a încheiat Trifan

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

4 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

9 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

11 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

12 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

12 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

12 ore ago