Scandal în lumea politică timișoreană. Primarul Fritz numit ”lepră de pui nazist”, prefectul Ritivoiu și Ion Ardeal Ieremia, acuze și demisii

Un nou scandal a pornit în lumea politico-administrativă timișoreană, după ce omul de afaceri Dan Dinu l-a numit pe primarul Dominic Fritz ”lepră de pui nazist”, față de scandalul în sine a apărut altul, între social democrații Mihai Ritivoiu și Ion Ardeal Ieremia, tangențial cu primul.

Aflați în conflict de o bună perioadă, Dan Dinu și Dominic Fritz au ajuns să se contreze din nou, pe rețelele sociale. Omul de afaceri l-a acuzat pe primar că folosește sosirea lui John Malkovic la Timișoara pentru a-și face capital politic. Problema este că alături de aceste acuzații mai apare și o afirmație … dură.

”Dominic Fritz nu-ți mai fă poze cu Malkovich, ca n-ai niciun merit. Uită-te la postarea asta și baga la cap, lepră de pui nazist !”, a afirmat Dinu.

Primarul a reacționat, la ceva vreme de la apariția postării.

“Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele cu care, într-o postare recentă, se adresează Dan Dinu, om de afaceri din Timișoara, primarului Timișoarei. “Lepra de pui nazist”. Sunt cuvintele la care au dat like, printre alții, parlamentarul Titi Stoica (AUR), parlamentarul PNL Cosmin Șandru (trimis în judecată de DNA), fostul secretar de stat din Ministerul Culturii Ion Ardeal Ieremia (PSD), consilierul local PNL Lorenzo Barabas, consilierul județean PNL Liviu Cocean, avocatul Claudiu Butuza sau ziarista și fosta președintă a clubului Rotary Timișoara, Lia Lucia Epure. Comentariile sub postarea despre “lepra de pui nazist” au apărut repede: “Bravo domnul Dan Dinu…căcatul asta nazist trebuie expulzat”, “Degeaba ii spui, asta a fost crescut în lagăr…”, “Nevertebrata asta nu are (cap), doar un lindic prelungire la corp”. În România, 1 din 2 elevi este victima actelor de amenințare, de umilire sau de violență fizică. România se situează pe locul 3 la bullying în clasamentul celor 42 de țări în care a fost investigat fenomenul, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). (…) Nu voi permite ca un astfel de discurs să devină normalitate la Timișoara, indiferent cine este ținta lui. De aceea voi reclama postarea la Consiliul Național de Combaterea Discriminării și voi acționa în instanță autorul și pe toți cei care au distribuit-o.”, a anunțat Fritz, tot pe Facebook.

După pornirea disputei, apare o nouă dispută, mai mică. Între doi membri PSD, Ion Ardeal Ieremia, respectiv Mihai Ritivoiu, ambii membri ai filialei Timișoara, primul în membru în Biroul Municipal, cel de al doilea chiar președinte.

Ritivoiu l-a acuzat pe Ieremia că a dat Like la postarea lui Dinu.

Mă delimitez categoric de colegul meu Ion Ardeal Ieremia, membru în Biroul Municipal al Organizației PSD Timişoara pe care o conduc, pentru gestul de susținere (deşi doar un banal like) a unei postări pe Facebook în care Dominic Fritz este jignit într-un mod mizerabil. Deşi din punct de vedere politic, ideologic şi managerial nu sunt în aceeaşi barcă cu primarul Timişoarei, ca persoană se bucură de toată aprecierea şi susținerea mea! Iar (încă) colegului meu îi transmit doar un lucru: vorbim la următoarea şedință!”, a afirmat Ritivoiu.

Ieremia reacționează și anunță, la rândul său, că se consideră demisionat din funcție.

”Refuz sa mă las instrumentat, folosit, utilizat, de orice om politic care să îmi facă un proces de intenție pe un subiect inventat! dacă prietenul meu Mihai pleacă după fente scornite de cine știe cine, eu refuz sa mă murdăresc cu accentele naziste invocate, sau cu tembelii hashtag care acum nu au somn și se flagelează public! Așadar, din acest moment ma consider demisionat si din ipostaza de pesedist si din cea de prieten. la revedere! P.S. fost vicepresedinte, domnule prefect, nu membru in Biroul Municipal , verificati cotizatia!”, a răspuns Ieremia.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

Wanda89 a spus: (iulie 22nd, 2023 at 13:16 )

Mafioții reacționează în mod jegos, deocamdată. Sper ca poliția să-i verifice și pe la arme – clanurile mafiote, timișorene, având în vedere discursul delirant, cred că sunt în stare de orice.

Reos a spus: (iulie 22nd, 2023 at 13:52 )

Mizeriile iasă la suprafață urîtă treabă.

Costel a spus: (iulie 22nd, 2023 at 14:35 )

@ Reos, nu e urât că ies la suprafață. E bine că știm cu cine avem de-a face. Problema este că partidele ni-i vor pune, din nou, pe liste. Deci, aceiași căcați vor ajunge în oareșce funcții, unde se vor da virgini.

Dan A. a spus: (iulie 22nd, 2023 at 15:20 )

Impresionanta lista cu politicienii si ziaristii care, la comanda, ar participa la denazificarea tarii sub comanda eliberatorilor de la Rasarit.

TM a spus: (iulie 22nd, 2023 at 15:38 )

“Mizerabilii” in varanta timisoreana.

Ioan Ardelean a spus: (iulie 22nd, 2023 at 15:58 )

Unde-s banatenii adevarati, unde-i Timisoara mea si a
Ta , banatean din tata-n fiu, mica Viena, unde-s caracterele banatenilor, elitelor, societatii tolerante, educate, empatice, implicate, democrate? Unde-s academicienii si loazele lor „educate”? In lanul de cucuruz de la Ghilad, in cocinile
de la Beregsau ori in arhivele CNASS? Unde-i spiritul Revolutiei timisorenilor, lugojenilor, aradenilor din 89′? Unde-s Eroii si urmasii lor , jertfa lor, umilinta lor…In bostanul sec al viniturilor, Ritivoilor, Grapinilor, Gorghiilor, al Escilor, Almichilor , Aciuboteilor, Cornilor votati de oltenii, moldovenii care decid in numele banatenilor? Trezeste-te banateanul meu, spune stop imposturii, fariseismului, minciunii, securistilor, cioflingarilor, coruptilor, plagiatorilor, nimicurilor cu diplome. .. Au preluat, pe persoana fizica, clanuri interlope, mafiote nu doar politice Timisoara si Banatul .Suspina in mormintele cunoscute si necunoscute deportatii in Baragan, patriotii din Rezistenta , din 89′!

Mai bine timișorean nazist, decât securist! a spus: (iulie 22nd, 2023 at 17:49 )

Să fii anti-USR și să folosești epitetul NAZIST cât încă nu s-a stins povestea instituțiilor de exterminat bătrâni dintr-unul din fiefurile mafiei pesediste! Oare ce părere are „omul de afaceri” (calificativul nu impică inteligență, iar în România ultimilor ani implică relații) despre cazurile de la Voluntari? Ori despre votul nazist dat acum trei ani de cetățenii Timișorii? Cum poate trăi el (o fi umanist, o fi putinist, o fi aurist?) într-un oraș nazist?
Și să te chinui cu întrebarea „Câți proști or fi printre cei pretins deștepți?”, când mult mai ușor e să dai o chemare și să numeri răspunsurile. Cum fac vânătorii azi: merg cu un megafon și-l legă la un device pe care e înregistrată o chemare a șacalului, iar din toate văile primesc răspuns. Așa a funcționat postarea lui.
Asta e crema Timișorii, nu contează cât de vinitură: un rahat. Mulți proști. Se poate chiar explica antropologic – unde-i bunăstare, nu-i nevoie de minte ascuțită.

Oare ce-ar zice ipochimenul dacă ar veni iar cei de la Arte și-ar face un reportaj în Timișoara, să-l arate Europei și lumii întregi, să-i arate business-urile și să guste și el puțin boicot? Ca pe Robu, plimbându-se prin centru urbei cu unul dintre șefii interlopilor la braț. Ca pe prietenii lui Robu, care trăiau în Italia, voiau bani europeni pe toate căile, dar mai voiau să-i pună inima la gheață unui ziarist, ca pe vremea mongolilor.

De oppresso liber a spus: (iulie 22nd, 2023 at 19:38 )

Vad ca si aici faceti selectie si filtrare la commentarii.

De ce nu imi publicati comentariul?

felix rothneda a spus: (iulie 23rd, 2023 at 00:29 )

Istoria ne va acuza !!.-,si asta pentru ca în prezent nu am avut curaju sa spunem NU !! !!!
generatile care vor urma ne vor ACUZAA!!!!! – Hitler , Stalin& Lenin////,listaa!!!! este lunga si actula.

Robotu Ion a spus: (iulie 23rd, 2023 at 23:03 )

Fritz nu este nazist!!! Este comunist si elgibitist. Altceva…

Roboții execută, nu gândesc a spus: (iulie 24th, 2023 at 08:22 )

Ăsta e simptomul terenului nepregătit să primească civilizația: intoleranța. Față de alții, la dialog, la gândire, la minimă analiză.
Poate e de stânga (foarte mulți oameni au gândire de stânga și cred în societate ca societate, nu ca teren de luptă oarbă). Fritz nu știu să se fi exprimat că e LGBT-ist, e căsătorit și are un copil, din ce știu și nici la parade gay nu știu să fi apărut îmbrăcat în roz sau în haine de piele. Poate că e doar tolerant. Sau prea tolerant.
Fritz nu e doar Fritz, mai este și reprezentantul celor care gândesc (aproape) ca el. A fost o speranță de schimbare investită prin vot majoritar (sau cel mai mare). Într-un oraș românesc tânăr (de un secol românesc).

Reos a spus: (iulie 24th, 2023 at 10:06 )

Să sperăm că nu aceasta este fața Timișoarei și este doar modul de exprimare a unui așa numit om de afaceri de la care nu poți aștepta mai mult.

felix rothneda a spus: (august 1st, 2023 at 22:47 )

Hallo robotu ION-… ,te rog explica cuvântu elgibitist.
Asta ca sa fie ALTCEVA

Sarcasm a spus: (august 2nd, 2023 at 19:00 )

Felixe, mai citește o dată!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Top