Sport

Timișoara Open, etapa de padel național care adună cei mai buni jucători din țară

Timișoara este din nou capitala padelului românesc. După ce în primăvară devenea primul oraș din România care organiza o etapă din circuitul internațional, acum la Padel Center se dispută o rundă din Circuitul Profesionist de Padel, competiție națională.

La această rundă de padel s-au înscris cei mai bine cotați sportivi profesioniști din țară. Turneul se va disputa pe patru niveluri de competențe, existând, de asemenea, o secțiune de mixt, alta de feminin și o categorie competițională pentru începători, la care sunt încurajați să participe cei mai noi fani ai acestui sport de rachetă.

La Nivelul 1 și 2 se va juca după sitemul fiecare cu fiecare, la fel ca la feminin și mixt, în timp ce la Nivelul 3 și la 4 se va desfășura un sistem eliminatoriu cu tablouri de 16 poziții.

Recunostul de MTS de anul trecut, padelul este un sport foarte dinamic și captivant, caracterizat prin schimburi lungi de mingi și puncte spectaculoase. Natura competitivă a padelului în combinație cu caracterul său social face din acesta o activitate distractivă și plăcută.

Padelul este, în acest moment, sportul cu cea mai rapidă creștere din lume, cu peste 10 milioane de jucători la nivel mondial. Acesta este extrem de popular în Spania unde în 2014 a depășit tenisul, devenind al doilea sport ca număr de participanți, după fotbal.

„Vin la Timișoara sportivi din Bihor, Brașov, București, miza fiind, pe lângă trofeele și surprizele puse la cale de organizatori și obținerea de puncte, care la finalul sezonului vor trimite cei mai buni sportivi de la fiecare cateforie la turneul final. Padelul se dezvoltă frumos în România, sunt deja multe orașe cu baze profesioniste și suntem bucuroși că și noi dăm o mână de ajutor la răspândirea și popularitatea acestui frumos sport”, ne-a spus Mădălin Ilinca, unul dintre organizatorii competiției de la cocheta bază Padel Center, situată în Dumbrăvița, pe straga Praga.

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

30 de minute ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

42 de minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

5 ore ago