Un nou subiect de ceartă în CLT. Adrian Lulciuc e acuzat că încalcă legea și cere informații în plen pentru un caz unde e acuzat

Ședința Consiliului Local Timișoara de marți a adus în prim plan un nou scandal. În urma acestuia, Adrian Lulciuc, consilier local PNL, a fost acuzat de președintele de ședință, Paula Romoceanu, de la USR, că încearcă să își rezolve problemele personale, acuzațiile apărute în relația sa cu STPT, în CLT, total ilegal, dar și în lipsă de bun simț.

Lulciuc a ajuns în atenția ANI pentru că ar fi făcut afaceri cu Societatea de Transport Public Timișoara, prin intermediul unei firme unde este acționar, aceasta chiar dacă era consilier local. El este acuzat că ar fi creat prejudiciat STPT în urma unor afaceri cu măști medicale.

Consilierul liberal a cerut, chiar în plen, ca directorul STPT să îi spună ce prejudicii a creat.

Îl rog pe domnul director de la STPT să îmi trimită și mie documentele justificative care au stat la baza calculării prejudiciului creat de mine către această societate, având în vedere că am furnizat măști în perioada de pandemie”, a spus Lulciuc în plen.

La final de ședință, președintele acesteiea, Paula Romocean s-a declarat șocată de situația creată.

Eu vreau doar să remarc întrebarea pusă de domnul Lulciuc. Dumneavoastră vă dați seama că prin această întrebare adresată domnului director de la STPT abuzați de funcția de consilier local? Unde, în Codul Administrativ, vi se permite să solicitați astfel de explicații într-o speță care vă privește pe dvs. ca persoană fizică, nu ca reprezentant al cetățenilor din Timișoara. Ceea ce faceți este un abuz. Dvs. nu aveți dreptul ca din postura de consilier locali să dezbateți aceste informații. Cred că nu vă dați seama de gravitatea întrebării pe care tocmai ați pus-o”, a spus Paula Romoceanu (USR).

Cel vizat de acuzații a continuat și a spus că i se pare normal să ceară aceste informații, fiind doar vorba de transparență.

Având în vedere că eu am creat un prejudiciu, iar organele de cercetare s-au interesat de lucrul acesta, iar mie nu mi-a fost adus la cunoștință că aș fi creat un prejudiciu, aș vrea cumva, nu știu, să încheiem povestea și să aflăm adevărul – dacă am creat sau nu am creat un prejudiciu. Îmi retrag amendamentul dacă nu este voie”, a mai declarat Adrian Lulciuc.

Lui i s-a recomandat să se adreseze unui avocat, care să ceară pe căile legale, informațiile respective.

Desigur dialogul a continuat, de această dată cu viceprimarul Lațcău, acesta a răspuns, Lulciuc l-a făcut condamnat penal pe interlocutor, iar Romocean i-a tăiat microfonul.

Aș vrea să fac o scurtă remarcă pentru că nu aș vrea să trecem cu toții peste momentele extrem de ciudate și bizare pe care le-am trăit astăzi în ședința de plen. Astăzi, am văzut cum un consilier local, deși a făcut afaceri cu instituțiile primăriei și a fost declarat incompatibil, cu nonșalanță și tupeu solicită informații și clarificări de la directorul instituției cu care a făcut afaceri. Vedem o atitudine absolut sfidătoare”, a fost poziția viceprimarului Ruben Lațcău.

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

2 ore ago

Timişoara predă o lecţie de rugby ofensiv pe terenul echipei din Baia Mare

Derbiul campionatului în Liga Naţională de rugby s-a desfăşurat pe Arena Zimbrilor, acolo unde Ştiinţa…

2 ore ago

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

2 ore ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

3 ore ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

4 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

6 ore ago