Politica

Dominic Fritz despre Nicolae Robu: “Stă toată ziua în fața oglinzii cu sondaje în mână”. USR Timiş n-a făcut niciun sondaj de opinie

USR Timiş nu a comandat, în acest an, niciun sondaj de opinie, afirmă primarul Dominic Fritz. El răspunde astfel unor afirmaţii lansate de fostul primar Nicolae Robu şi rostogolite în spaţiul public, potrivit cărora, USR are un sondaj de opinie secret, în care Fritz stă foarte slab. Fritz spune că, în schimb, Robu nu are altceva de făcut decât să se autoadmire în faţa oglinzii cu “sondaje” făcute de el.

 Atât Nicolae Robu cât şi PNL Timiş, printr-un comunicat de presă, au afirmat că USR Timiş are un sondaj de opinie, pe care nu vrea să-l facă public, deoarece primarul Dominic Fritz ar avea un scor foarte mic. Nimic mai fals, afirmă primarul Timişoarei, care este şi preşedinte al USR Timiş

 “Poate alții au timp și energie pentru zvonuri, dezinformări și “sondaje”. Eu și toată echipă din USR Timiș suntem focusați să livrăm pentru timișoreni și timișeni. Nu am făcut niciun sondaj anul acesta”, a declarat Dominic Fritz pentru deBanat.

El aminteşte de un recent barometru privind calitatea vieţii în Timişoara, potrivit căruia două treimi dintre respondenţi au afirmat că oraşul se îndreaptă într-o direcţie bună.

Noi nu avem nevoie să sondăm tot felul de scenarii sau nume, cum o fac alții în disperarea lor. Voi candida cu încredere pentru un al doilea mandat la Primăria Timișoara. Și mă bucur că în recentul barometru al calitatea vieții din Timișoara, sondaj reprezentativ făcut de Universitatea de Vest, două treimi din timișoreni spun că Timișoara se îndreaptă intr-o direcție bună”,  a continuat Dominic Fritrz.

Fritz s-a referit şi la deja celebrele “sondaje” pe care Robu le face pe pagina sa de Facebook. De exemplu, unul relativ recent suna cam aşa:

La ordinea zilei este tema falsificării unor lucrări de concurs de angajare în Primăria Timișoara în 2018 și 2019. Primarul de-atunci, Nicolae Robu, considerat de procurori nevinovat, a salutat acțiunea instituțiilor judiciare de identificare și pedepsire a celor ce au încălcat legea. În schimb, precum în zicala “hoțul strigă hoțul”, fritziștii acuză, deși Fritz al lor a angajat ilegal o groază de usr-iști și i-a avansat în funcție pe câțiva dintre beneficiarii de acele falsuri”.  Variante de răspuns, doar două:

  1. Considerăm corectă poziţia lui Robu.
  2. Considerăm penibilă poziţia lui Fritz (sic!).

Nu în ultimul rând, primarul aminteşte că, după două mandate de primar, Robu a fost trimis acasă de 70% dintre timişorenii care s-au prezentat la vot, fiind una dintre cele mai umilitoare înfrângeri ale unui primar în funcţie.

“Cât despre Nicolae Robu, toată Timișoara știe că folosește tot felul de sondaje fictive ca o terapie pentru a trece peste rușinea de a fi pierdut primăria după două mandate de primar. Ca și în 2020, stă toată ziua în fața oglinzii cu sondaje în mână să-și spună că e cel mai frumos și cel mai iubit. În ziua votului, singurul sondaj relevant, peste 70% din alegători au votat împotriva lui. Se pare că istoria se repetă”, a încheiat Fritz.

 

 

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

O oră ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

O oră ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

2 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

2 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

3 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei în zilele următoare

Luni, 20 mai, între orele 8-16 se va executa o conectare de conducte pe strada…

3 ore ago