Opinii

Nicolae Robu se teme de candidații din zona ciudată a spectrului politic. Oare de ce?

Nicolae Robu zice să mai avem răbdare până la toamnă, anotimp când misterul din jurul lui Dominic Fritz se va lămuri pentru opinia publică. Presa a interpretat mesajul fostului primar ca pe o premoniție a acestuia cu privire la „grupurile de interese” care îl vor abandona pe actualul primar, iar PSD va susține din umbră candidatura neamțului. Ăsta să fie misterul din jurul lui Dominic Fritz? Nimic senzațional. Păi grupuri de interese din spatele primarilor în funcție am tot avut. Unele și-au abandonat preferatul și au revenit la el, altele nici nu l-au abandonat măcar. De ce ar fi asta un mister? Sigur trebuie să fie altceva mai grav.

Mesajul ex-primarul Nicolae Robu e atât de criptat că din ricoșeu ne duce la o concluzie cu care am mai cochetat până acum. Dacă asta a vrut să zică, că Dominic Fritz va fi abandonat de „grupurile de interese” din jurul său, atunci candidatul USR ar trebui să fie mai curat, mai frecventabil pentru oamenii cinstiți. Dacă „grupurile de interese” asta fac, să aibă interese, atunci după ce-l abandonează pe primarul despre care cred că pierde, către cine merg? Către cine se anunță că are șanse mari să câștige? Adică cine ar putea acumula acea acumulare de speranțe într-o viață de afaceri mai bună în viitorul mandat?

Chiar e al naibi de complicat să cântărim care e mai bun dintre cei doi. Unii socotesc că mai importante sunt pasajele Jiul și Michelangelo, modernizarea centrului vechi, alte proiecte propuse sau doar în execuție pe vremea lui Nicolae Robu. Alții socot că îndepărtarea de cercuri dubioase, eficientizarea aparatului funcționăresc, acordarea de șanse egale tuturor la autorizare, nu preferențial pentru șmecheri, ar fi un semn că ne însănătoșim ca societate. Prin urmare greu să spui cine e mai bun: Vlad Chiricheș sau Erling Haland?

Dar nu o dată am folosit alți senzori pentru a da un răspuns la această întrebare. Dacă „brokerul” Radu Țoancă zice că mai mare nenorocire decât să-l avem primar pe Fritz nu există, atunci trebuie să ne gândim să-l avem primar pe Fritz. Auzim apoi despre cum mergeau angajările în primărie pe vremea șui Robu și ne gândim să mai dăm o tură cu Dominic Fritz. Dacă vedem cumva prin vecini că un ciudat proiect imobiliar intră în hibernare imediat după ce Fritz a câștigat alegerile de primar, atunci trebuie să ne gândim să-l mai ținem oleacă primar pe Dominic Fritz. Sau când observăm că mai toți principalii săi colaboratori cochetează cu pușcăria, atunci trebuie să ne gândim să-l avem primar pe Fritz.

A, n-a rupt gura târgului cu mari proiecte de dezvoltare urbană, dar a gestionat execuția unora complicate lăsate de Robu, atunci omul poate fi judecat sub altă perspectivă în anul electoral ce vine. Dar de ce s-ar speria Nicolae Robu de Dominic Fritz, atâta vreme cât ultimul sondaj de opinie ii dă aproape 50% din voturi, iar actualului primar cam jumătate? Exact invers ca la alegerile din 2020. De ce în mesajul său cu misterul ce-i va pune capac lui Dominic Fritz vorbește speriat de candidați „fără șanse” ce ar putea să apară în cursă, dezavantajându-l pe el, Nicolae Robu, când are lejer de unde da și la AUR, și la un Dan Dinu sau alte personaje pitorești?

Dar care să fie misterul ăla al lui Dominic Fritz care va fi dezlegat la toamnă? Nu-mi dă pace întrebarea asta! Dacă e ungur?

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Alianța Dreapta Unită a lansat, la Timișoara, campaniile electorale pentru alegerile europarlamentare și cele locale

Alianța Dreapta Unită a ales Timișoara pentru a lansa oficial campania electorală pentru alegerile locale…

6 ore ago

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

10 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

12 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

13 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

13 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

13 ore ago