Politica

Raoul Trifan: “Imaginea care se conturează despre PNL Timiș este una de rețea mafiotă, pusă pe devalizat bugete publice”

Senatorul USR de Timiş a reacţionat la ultimele informaţii din dosarul concursurilor fraudate din Primăria Timişoara din mandatele lui Nicolae Robu. Trifan afirmă că imaginea care se conturează despre PNL Timiș este una de rețea mafiotă, pusă pe devalizat bugete publice și angajat pe pile.

Raoul Trifan a reacţionat după ce două foste angajate din Primăria Timişoara au făcut acord de recunoaştere cu DNA, dând detalii despre modul în care se fraudau concursurile din Primăria Timişoara în perioada lui Nicolae Robu.

“Pe timpul administrației Nicolae Robu, corupția colcăia în jurul fostului primar. El nici nu vedea, nici nu auzea nimic. A fost nevoie de schimbarea administrației și de o plângere la DNA făcută de noul primar, Dominic Fritz, pentru ca rețeaua de angajări pe pile din Primăria Timișoara să fie destructurată. Fosta angajată, care a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu DNA, mărturisește cum era pusă să scrie lucrările candidaților veniți la concurs și cum a făcut acest lucru pentru mai multe persoane, printre care chiar și Florin Răvășilă, fost consilier personal al lui Nicolae Robu, trimis și el în judecată de DNA pentru fapte de corupție. Un alt „beneficiar” al concursurilor trucate a fost chiar socrul uneia dintre angajatele racolate de fosta șefă a departamentului de Resurse Umane. Acesta, soțul unei vicepreședinte PNL Timiș, a ajuns, prin transfer, șef al Corpului de Control al Prefectei PNL Timiș Liliana Oneț. Astăzi este tot șef, doar că al corpului de control al lui Alin Nica, Președintele Consiliului Județean Timiș și șeful organizației județene PNL. Nica, la rândul său, are plângere la Parchet făcută de ANI pentru fals în declarații, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și conflict de interese”, a transmis Trifan pe pagian sa de Facebook.

Caracatiţa din Primăria Timişoara s-a mutat acum la Consiliul Judeţean, consideră Trifan.

“Imaginea care se conturează despre PNL Timiș este una de rețea mafiotă, pusă pe devalizat bugete publice și angajat pe pile. Caracatița penelistă controla tot în primăria lui Nicolae Robu, iar acum controlează totul în Consiliul Județean al lui Alin Nica. Probabil că și acolo va fi nevoie de o schimbare a administrației pentru ca timișenii să afle despre ilegalitățile care au loc în acești ani”, a încheiat Trifan.

 

 

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

7 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

10 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

10 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

11 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

11 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

11 ore ago