Klaus Vaterland

Nu mai merge așa, „Poli” trebuie să-și angajeze analist politic!

Îmi imaginez cât de greu trebuie să-i fie lui Costel Pantilimon, managerul divizionarei C Poli Timișoara (cât de sinistru sună!), să gestioneze revenirea în elită a fotbalului timișorean alb-violet. Știm deja că retrogradarea echipei de suflet Timișoarei a făcut parte dintr-o strategie, dincolo de fotbalul slab jucat de o echipă subfinanțată și poate amatoricesc administrată. Ce sens era să bagi în continuare bani într-o echipă care nu poate mai mult de locul 14 în liga secundă, când mai bine bagi jumătate din acești bani în C? Nu ai unde juca acest sport în Timișoara, iar spectatorii vor reveni la arenă atunci când fotbalul va oferi mai mult decât o bere la gardul stadionului. Dar începusem să spun cât de greu îi va fi lui Costel Pantilimon să aducă echipa acolo.

Schema era ca stadionul să fie făcut în următorii cinci ani. E mult? Stați să vedeți cât ar putea dura dacă nu iese schema. E, în acești cinci ani, Poli ar urma să stea „la cutie” în fotbalul mic și pe bani puțini, pentru ca în ultimii doi ani înainte de inaugurarea arenei să se bage „cărbuni” în promovări succesive. Așa a făcut Aradul. Lor le-a ieșit perfect, doar că pandemia le-a tăiat sărbătoarea cu arena plină. Până la acel moment, șefii de la Poli ar urma să crească ceva. Și nu nutrii sau pitoni de acvariu, ci fotbaliști masculini într-o pepinieră care să funcționeze cu acei bani mai puțini, mai ușore de accesat prin proiecte finanțate (și) de administrația locală.

Dar pentru asta Costel Pantilimon trebuie să-și angajeze urgent la echipă un analist politic. Acel analist i-ar spune acum, înainte cu un an de alegeri, că PSD, Freddy Simonis, Sorin Grindeanu ar promova interesele Timișoarei, inclusiv finanțarea prin guvern a stadionului. Cu grabă mare ar face ceva și liberalii ceva prin președintele CJT Alin Nica, proprietarul stadionului, pe filiera ministerului Dezvoltării și al Companiei Naționale de Investiții, acolo unde este un ministru pe placul penelistului timișean. Dar ce ne facem că politiciul la vârf, guvernanții PSD și PNL, nu sunt capabili să ajusteze cheltuielile, tăind de acolo unde se consumă a proasta, în salarii și indemnizații împărțite la popor alegător? Vor tăia la investiții. 

Și nu de la cele cu participare europeană, ci de la cele atât de așteptate în sport. Astfel că managerul Costel Pantilimon trebuie degrabă să angajeze un analist politic și un consilier ceva, să fie doi, unul de la PSD și unul de la PNL, să afle astfel când trebuie să bage „cărbunii” ăia în promovare. În funcție de ce ar afla oamenii ăștia la partid, conducerea lui Poli să facă acel consorțiu de investitori de pe urma căruia să crească echipa. Ar cam trebui și un al treilea analist, unul neutru, pentru când PSD și PNL se ceartă foarte tare și pică tot. Acesta ar putea lămuri conducerea clubului Poli cum va afecta criza politică investițiile sportive din oraș și, implicit, pașii spre promovarea n primul eșalon.

„La o lună și jumătate de la lansarea Programului său de Guvernare, premierul Marcel Ciolacu a suspendat timp de un an orice investiție în infrastructura sportivă, din motive de austeritate. Ciolacu a decis să facă economie fix la proiectele pe care le-a promis când nu era premier”, spune o știre Newsweek. Pentru proiectele aflate în procedură de achiziție publică. Pentru celelalte, aflate în procedură de fantezie publică, cum e și stadionul mare de la Timișoara, nici nu mai vorbim. Acum să-l vedem pe președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, șeful filialei Timiș a PSD!

 

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

54 de minute ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

16 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

16 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

17 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

18 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

18 ore ago