Prefectura Timiş

Peste 100 de depozite și stații de distribuție GPL din Timiș vor fi luate la verificat de echipe mixte de control

În Timiș, ca și în toată țara, se pregătește demararea unei noi acțiuni heirupiste, în ton cu o situație neplăcută care a apărut în societatea românească. De această dată nu este vorba despre aziluri de bătrâni, ci despre stațiile care furnizează GPL.

Efectul exploziei de la Crevedia se va simți inclusiv în Timiș. Prefectul Mihai Ritivoiu a emis luni un ordin privind constituirea unei „Comisii mixte de control pentru verificarea modului de aplicare și respectare a actelor normative în vigoare la agenții economici care dețin, comercializează și utilizează GPL în activitățile desfășurate în județul Timiş”. Conform ordinului de prefect, în perioada 29 august – 29 septembrie 2023, reprezentanții ISU, ISCIR, Agenției Județene pentru Protecția Mediului, Gărzii de Mediu, ITM Timiș, Poliției şi ai primăriilor se vor deplasa şi vor controla toate locațiile unde exisă GPL pe raza județului Timiş.

Astfel, toate depozitele și stațiile distribuție a gazului petrolier lichefiat din județ vor fi controlate în cadrul unei acțiuni care începe marți, acțiunea având forma unei … vânători de vrăjitoare, aceste locații fiind deja verificate și existând de ani buni de zile.
Datele celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, în județ sunt înregistrate135 de stații de vânzare sau depozitare a gazului petrolier lichefiat:

Reprezentanții instituțiilor membre în comisia mixtă constituită conform prezentului Ordin, vor transmite Instituției Prefectului – Județul Timiș, în fiecare luni, pentru săptămâna anterioară, până la finalizarea acțiunii, un raport privind verificarea agenților economici care dețin, utilizează și comercializează GPL în activitățile desfășurate în județul Timiș, potrivit propriilor competențe. Raportul va conține obligatoriu următoarele informații: obiectivele economice verificate, necesitatea și existența autorizațiilor de funcționare pe domeniul verificat, problemele identificate, măsurile dispuse și termenele de conformare, numărul sancțiunilor contravenționale aplicate și cuantumul lor, după caz”, conform ordinului semnat de Ritivoiu.

O acțiune similară a demarat și în urmă cu doar câteva săptămâni, dar atunci tematica a inclus căminele de bătrâni. Atunci s-a ajuns în situația de a se da amenzi imense pentru vopsea scorojită pe pereți sau uși care nu se închideau corespunzător.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

O oră ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

O oră ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

2 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

2 ore ago

Zece pentru Primăria Timişoara, şapte la preşedinţia CJ Timiş plus… Maria Grapini. A început oficial campania electorală pentru locale şi europarlamenatare

De azi a început oficial campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie,…

3 ore ago

La Timișoara, piesele auto realizate de o importantă companie sunt scanate pentru eventuale defecte, cu ajutorul unui tomograf

Una dintre cele mai mari companii străine din Timișoara, cu activitate în domeniul automotive, poate…

3 ore ago