Primăria Timişoara

Primăria a amplasat trei defibrilatoare automate în trei puncte circulate din Timișoara/Foto

Trei defibrilatoare externe automate (DEA) au fost montate de municipalitatea timișoreană în tot atâtea puncte din oraș. Aparatele sunt amplasate în sediul primăriei, de pe Bd. C.D. Loga nr. 1, la Direcția de Evidența Persoanelor, de pe Bd. Mihai Eminescu nr. 15 și la Sala Sporturilor Constantin Jude (Sala Olimpia), Aleea Ripensia nr. 7.

Defibrilatoarele HeartSave AS se utilizează în caz de urgență medicală, respectiv stop cardio-respirator și pot face diferența dintre viață și moarte. Avantajul defibrilatorului extern automat este dat de faptul că orice persoană fără studii de specialitate poate interveni în situații de urgență – persoană inconștientă, care prezintă simptomele unui stop cardiac. Aparatul ghidează utilizatorul prin procesul de resuscitare cu instrucțiuni acustice și vizuale.

Defibrilatorul măsoară ritmul cardiac al pacientului și decide dacă este indicată sau nu defibrilarea. Selectarea și încărcarea energiei are loc automat atunci când este indicată defibrilarea, iar aparatul declanșează automat procesul.

Defibrilatorul poate fi utilizat și în modul pediatric, adică în cazul pacienților cu vârsta între 1 și 8 ani sau cu o greutate corporală sub 25 kg. Aparatul este prevăzut cu electrozi speciali în acest sens.

Încercăm să prevenim tragedii în centrul Timișoarei. Dotăm mai multe clădiri publice cu defibrilatoare automate și instruim angajații să le folosească, pentru ca să putem salva vieți. Este un gest de normalitate și vrem să reducem, dacă e posibil, și cu câteva minute, răspunsul la situații de urgență de acest gen”, conform primarului Dominic Fritz.

Defibrilatorul HeartSave AS trebuie utilizat în situația în care pacientul prezintă simptome de inconștiență, nu respiră normal și nu există semne de circulație vasculară.

Acțiunea de amplasare a celor trei defibrilatoare se derulează în paralel cu instruirea angajaților pentru intervenții în caz de urgență. Un ofițer de specialitate din cadrul Centrului de formare și pregătire descarcerare și intervenție medicală de urgență al ISU Banat le-a prezentat modul de funcționare a aparatului și pașii ce trebuie urmați în cazul în care ne confruntăm cu o situație ce reprezintă urgență medicală.

Investiția se ridică la 37.857 lei (TVA inclus). Pentru anul viitor, este planificată achiziționarea a încă 3 defibrilatoare, care vor fi montate în locuri ușor accesibile.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Call center pentru asistență electorală și platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor în zilele alegerilor

Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…

25 de minute ago

La UVT va avea loc o nouă ediție a Maratonului de Antreprenoriat

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”. Evenimentul are…

30 de minute ago

Peste o sută de utilaje acționează pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul țării/VIDEO

Drumarii din zona de vest a României au avut de lucru în ultimele două zile…

34 de minute ago

Cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu au trecut la programul de iarnă

SC Horticultura anunţă că, din această săptămâna cimitirele Calea Șagului și Rusu Șirianu funcționează după…

4 ore ago

Impact fatal! Din păcate, un nou accident mortal din cauza neatenţiei

Un bărbat a condus un autoturism dinspre strada Oloșagului din municipiul Lugoj înspre localitatea Știuca,…

12 ore ago