Consiliul Judeţean Timiş

S-a semnat contractul pentru proiectare. Vechiul pod peste Bega, de la Remetea Mare, va fi demolat și se construiește unul nou

Consiliul Județean Timiș a semnat contractul pentru întocmirea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru realizarea unui nou pod peste Bega, între Remetea Mare și Bucovăț, la pachet cu amenajarea unui nou drum de legătură și modernizarea intersecției cu drumul național. Vechi de o sută de ani, cel existent nu mai prezintă siguranță în operare.

În următoarele zile, reprezentanții firmei câștigătoare a licitației, MEM Project Construct din Iași, vor veni la Remetea pentru a analiza situația la fața locului și a stabili cea mai bună variantă pentru realizarea noului pod și al întregului ansamblu de acces dinspre DN6 – Remetea Mare spre Bucovăț.

”Podul cu pricina este în exploatare de peste 100 de ani, iar condițiile de siguranță și confort pentru circulația rutieră nu mai corespund cu normele tehnice în vigoare. Așadar, parcurgem cu atenție, dar și cu operativitate maximă, toate procedurile pentru finalizarea cât mai rapidă a acestei investiții ce va avea un impact pozitiv major pentru locuitorii din zonă. Între timp, trag un semnal de alarma și îndemn șoferii la responsabilitate și la respectarea măsurilor de restricționare a traficului greu pe pod. De asemenea, vom continua să îi sancționăm pe cei care sfidează legea și îi pun în pericol ceilalți”, spune Alexandru Proteasa, vicepreședintele CJ Timiș.

Vă reamintim că administratorul podului, CJT, a instituit restricții de tonaj pe acest pod, dar, din păcate, acestea nu sunt respectate de șoferii de camioane, care folosesc în continuare podul.

Acel pod a dus chiar la apariția unui scandal între Prefectura Timiș și Consiliul Județean, primii acuzând că limitările de tonaj nu erau semnalizate. S-a dovedit că aceste indicatoare existau.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Anunţ exproprieri Moşniţa Nouă

Avand in vedere Hotararea nr. 223 din 25.09.2023 emisa de Consiliul Local al Comunei Moșnița…

3 ore ago

Dispensar uman modern pentru locuitorii din Ghiroda

Vineri, 17 mai, la Ghiroda s-a făcut recepția la Dispensarul Uman Ghiroda ,,Dr. Grațian Miclăuș’’.…

3 ore ago

La Moşniţa Nouă a fost recepţionată lucrarea de extindere a rețelei de canalizare

Reţeaua de canalizare din Moşniţa Nouă a fost executată cu fonduri europene, prin Programul Operaţional…

4 ore ago

Primul tramvai galben produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Timișoara. Vedeți cum arată/Foto

În perioada următoare, pe șinele de tramvai ale Timișoarei va apărea primul tramvai nou produs…

4 ore ago

Tech Talks by UPT – „AI for Humanity” a ajuns la final. Un eveniment de excepţie cu un succes răsunător

Unul din cele mai aşteptate şi memorabile evenimente organizate sub tutela UPT a ajuns la…

4 ore ago