Consiliul Judeţean Timiş

Călin Dobra, atac la adresa actualei administrații ”fără sare și piper”, de la CJ Timiș, pe tema reabilitării Bibliotecii Județene

Fostul președinte al Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, trage de mânecă actuala garnitură din fruntea instituției. El vorbește despre clădirea care găzduiește Biblioteca Județeană, despre faptul că a lăsat proiectul de reabilitare a acesteia ”la cheie”, iar actuala conducere a CJT nu a reușit decât să schimbe titlul acestui proiect. Administrația liberală e numită ”fără sare și piper”.

Conform lui Dobra, în trei ani de zile de la momentul aprobării indicatorilor tehnico-economici nu s-a făcut nimic.

Iată un exemplu de „bune” practici: în 3 ani de zile, administrația liberală a Consiliului Județean Timiș a schimbat… doar UN TITLU al unui proiect. Un proiect prin care, dacă exista interes, se putea renova Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”!  În fapt, este vorba de clădirea situată în Piața Libertății, pentru care am aprobat reabilitarea, în 2019, iar în anul 2020 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici”, spune Dobra.

El ironizează actuala conducere a Consiliului Județean Timiș și spune despre aceasta că nici măcar nu a ”gustat” din ce i-a lăsat precedenta.

Practic, totul era servit pe tavă! N-au fost în stare nici măcar să… „guste” din lucrurile bune lăsate de echipa pe care am condus-o în mandatul anterior! Din păcate, un lucru este sigur: CJT are o administrație fără sare și piper…”, mai spune Călin Dobra.

Opiniile lui Dobra sunt combătute de vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa. El califică opinia lui Dobra ca fiind un ”atac pueril” și spune că documentația ”la cheie” realizată în mandatul său era incompletă pentru a primi fonduri europene sau guvernamentale.

„Călin Dobra insistă cu un atac pueril care arată cât de puțin a înțeles din administrația pe care a condus-o conjunctural. Nu interesul a lipsit pentru renovarea Bibliotecii Județene Timiș, ci documentația completă necesară accesării de fonduri europene sau guvernamentale. Călin Dobra nu a lăsat vreo sursă de finanțare pentru proiect, iar colegii lui din PSD, prin ordonanța ticluită de Romașcanu ne-au tăiat banii pe care trebuia să îi primim de la Ministerul Culturii, în cadrul Programului Național Timișoara, Capitală Europeană a Culturii. Chiar și așa, alături de actuala echipă de la CJ Timiș care se ocupă de proiecte, am reușit să atragem o altă finanțare și vom reuși reabilitarea Bibliotecii Județene prin Programul național de consolidare a clădirilor la risc seismic.”, a spus Proteasa.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 7 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 07.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

12 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

12 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

18 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

19 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

19 ore ago