Primăria Timişoara

Primăria Timișoara analizează stocurile de combustibil de la Colterm. Primarul Fritz vorbește de credibilitatea societății

Primăria Timișoara dorește, la rândul ei, să ne informeze că la Colterm există cărbune și gaze naturale în depozite, așa că pentru noul sezon de iarnă există resurse în vederea asigurării energiei termice furnizate prin sistemul de încălzire centrală. O astfel de informare despre cum stăm cu stocurile vine în condițiile în care Colterm face astfel de informări periodic.

Chiar și așa, primăria dorește să ne informeze că cei de la Colterm au reușit achiziția unor stocuri consistente de cărbune și gaze naturale. Astfel, cu aproximativ o lună înainte de pornirea instalațiilor, stocul de cărbune a ajuns la 70.253 de tone, iar gazul înmagazinat este de 105.000 Mwh. În plus, au fost finalizate cu succes probele la un număr de 113 puncte termice și au fost încărcate deja instalațiile. Alte patru puncte termice sunt în operațiuni, iar pe traseele pe care au fost depistate probleme în timpul probelor la rece, se intervine pentru remediere.

Chiar și primarul Dominic Fritz pare să fi revenit la sentimente mai bune față de societatea de care încerca să se îndepărteze, chiar dacă aparține integral municipalității, vorbind despre ”credibilitatea Colterm în fața furnizorilor”.

Preocuparea mea este ca întregul necesar pentru sezonul rece să fie acoperit, de la stocuri, la puncte termice și la plăți. Stocurile de cărbune sunt aproape duble față de cele cu care am intrat în iarna trecută, cantitatea de gaz înmagazinat este de aproape patru ori mai mare, iar aceste stocuri pot acoperi primele luni de iarnă, până la început de ianuarie. Mai mult, credibilitatea Colterm în fața furnizorilor ajută la o aprovizionare continuă, care evident este în derulare pentru a fi acoperite toate lunile de iarnă. Mi-am asumat susținerea sistemului centralizat de termoficare pentru că eu cred în viitorul acestuia și am investit considerabil în modernizarea infrastructurii. Conductele vechi, sparte și mâncate de rugină au fost înlocuite pe aproape 30 de kilometri, astfel că se reduc avariile. Întreaga rețea primară de conducte va fi înlocuită pe un proiect european, pe care îl vom depune odată cu lansarea noii linii de finanțare. În plus, am reabilitat 25 de puncte termice”, a declarat primarul Dominic Fritz.

De la începutul acestui an, Primăria Municipiului Timișoara a acordat subvenții pentru abonații Colterm în valoare de 150 milioane lei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

5 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

10 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

13 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

13 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

13 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

13 ore ago