Social

Cauciucuri, saltele, pet-uri aruncate pe malurile apelor din Timiș. Dragșina și Parța sunt campioane la gunoaie aruncate/Foto

Angajații celor de la Apele Române au făcut voluntariat și au curățat malurile principalelor ape care traversează Timișul, Timișoara sau Lugojul. Voluntarii au igienizat malurile Begăi, Behelei sau Timișului și au adunat sute de saci cu deșeuri aruncate de cetățenii ”responsabili”.

”Am igienizat malurile Canalului Bega și Behelei. Vegetația de pe malurile Canalului Bega extravilan Timișoara “acoperă” frumos deșeuri abandonate de iubitorii naturii! Pe tronsonul Pod Modoș – nod hidrotehnic Sânmihaiu Român, colegii de la Formația de lucru Sânmihaiu Român au strâns 170 de saci cu deșeuri (8 mc) de pe malurile Begăi. Acum zona Bega navigabilă aval Timișoara este curată, prin urmare cei care trec pe pista de biciclete sau găsesc locuri bune de pescuit ar fi de dorit să aibă grijă “să nu scape sau să uite” ambalajele plastice cu care vin să se recreeze. Râul Behela intravilan Timișoara a fost curățat și el de deșeurile menajere aruncate de concetățenii noștri chiar în albia minoră! Nimic surprinzător pentru colegii de la Formația de lucru Giarmata, care au strâns azi de pe 2 km zeci de saci cu deșeuri menajere mici (3 mc) cauciucuri, saltele și un fotoliu. Felicitări colegilor pentru această acțiune. Mulțumiri ADID și Retim pentru ajutor”, a anunțat ABA Banat.

De asemenea, angajații Sistemului Hidrotehnic Timiș au fost prezenți pe malurile râului Timiș, pentru a le curăța de deșeurile lăsate de “iubitorii de natură și frumos”.

Zonele identificate cu probleme de igienizare au fost cele care corespundeau localităților Dragșina și Parța. De aici, au fost colectați 38 de saci mari plini cu deșeuri plastice, echivalentul a 23 mc de deșeuri.

De Ziua de Curățenie Națională, și angajații de la Stația Hidrotehnică Lugoj au curățat malurile râului Timiș în intravilanul municipiului Lugoj. Au fost strânși 150 de saci strânși cu deșeuri din PET-uri, sticle, hârtii, plastic (6 mc).

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

15 secunde ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

2 minute ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

5 minute ago

Liga 3. Ghiroda, campioana seriei a 7-a, Poli a pierdut din nou cu Bihorul

Liga a 3-a a ajuns la penultima etapă, una care a mai rezolvat din necunoscutele…

O oră ago

Sejur de şapte zile în insula Zakynthos, cu As Tour Timişoara

Agenţia As Tour Timişoara vă propune, în perioada 16-23 iunie, o vacanţă de vis, în…

5 ore ago

Primul tramvai Bozankaya, din seria galbenă, în drum spre Timișoara. E în vamă!

Primul tramvai din noul lot de 17, produse de turcii de la Bozankaya pentru Timișoara,…

21 de ore ago