Angajații celor de la Apele Române au făcut voluntariat și au curățat malurile principalelor ape care traversează Timișul, Timișoara sau Lugojul. Voluntarii au igienizat malurile Begăi, Behelei sau Timișului și au adunat sute de saci cu deșeuri aruncate de cetățenii ”responsabili”.
”Am igienizat malurile Canalului Bega și Behelei. Vegetația de pe malurile Canalului Bega extravilan Timișoara “acoperă” frumos deșeuri abandonate de iubitorii naturii! Pe tronsonul Pod Modoș – nod hidrotehnic Sânmihaiu Român, colegii de la Formația de lucru Sânmihaiu Român au strâns 170 de saci cu deșeuri (8 mc) de pe malurile Begăi. Acum zona Bega navigabilă aval Timișoara este curată, prin urmare cei care trec pe pista de biciclete sau găsesc locuri bune de pescuit ar fi de dorit să aibă grijă “să nu scape sau să uite” ambalajele plastice cu care vin să se recreeze. Râul Behela intravilan Timișoara a fost curățat și el de deșeurile menajere aruncate de concetățenii noștri chiar în albia minoră! Nimic surprinzător pentru colegii de la Formația de lucru Giarmata, care au strâns azi de pe 2 km zeci de saci cu deșeuri menajere mici (3 mc) cauciucuri, saltele și un fotoliu. Felicitări colegilor pentru această acțiune. Mulțumiri ADID și Retim pentru ajutor”, a anunțat ABA Banat.
De asemenea, angajații Sistemului Hidrotehnic Timiș au fost prezenți pe malurile râului Timiș, pentru a le curăța de deșeurile lăsate de “iubitorii de natură și frumos”.
Zonele identificate cu probleme de igienizare au fost cele care corespundeau localităților Dragșina și Parța. De aici, au fost colectați 38 de saci mari plini cu deșeuri plastice, echivalentul a 23 mc de deșeuri.
De Ziua de Curățenie Națională, și angajații de la Stația Hidrotehnică Lugoj au curățat malurile râului Timiș în intravilanul municipiului Lugoj. Au fost strânși 150 de saci strânși cu deșeuri din PET-uri, sticle, hârtii, plastic (6 mc).
Comentarii prin facebook