Politica

Ce a primit PNL Timiş la schimb de la USR pentru prelungirea contractului de salubrizare? Alin Nica ştie!

Ca să demonstreze că la nivel local ar exista o înţelegere între USR şi PSD, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a venit cu un argument cel puţin bizar. El s-a întrebat ce a primit PSD de la USR pentru a vota în Consiliul Local prelungirea contractului de salubrizare. Culmea este că exact în situaţia PSD a fost şi PNL, partid ai cărui consilieri la prima “strigare” au votat “contra”, pentru ca a doua oară să voteze “pentru”. Să fi “primit” ceva la schimb şi PNL?

Cu o singură excepţie, toţi consilierii locali prezenţi la şedinţa de luni a Consiliului Local au votat proiectul Executivului privind achiziționarea serviciilor de salubrizare, pe baza unui contract de provizorat de 18 luni. Au fost 21 de voturi “pentru” de la toate partidele din Consiliul Local. Proiectul a trecut însă abia la a doua “strigare” fiindcă,  săptămâna trecută, joi, el a căzut obţinând doar 13 voturi.

În faptul că, în patru zile consilierii PSD au întors votul, preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a văzut o înţelegere subterană între USR şi social-democraţi. Şi chiar mai mult decât atât.

”Mie îmi este foarte clar, după ce am văzut ultimele ieșiri publice, faptul că PSD a subordonat USR la Timișoara (sic!- n.a.). Un nou exemplu este prelungirea contractului da salubrizare, care nu a trecut în prima fază, pentru că PSD a arătat că dorește ceva la schimb”, a afirmat Nica, marţi, într-o conferinşă de presă.

În primul rând, e foarte straniu ca un PNL-ist să vorbească de “subordonare” în faţa PSD, când la nivel naţional chiar unii lideri ai partidului recunosc comportamentul de “ospătari” (apud Vasile Blaga) în faţa social-democraţilor.

În al dolea rând, toţi consilierii PNL prezenţi au votat de această dată proiectul. Chiar şi în condiţiile în care un amendament al liderului de grup, Adrian Lulciuc, privind invitarea la negocieri a unei firme cu mari probleme a fost respins. În logica lui Alin Nica, înseamnă că şi PNL-iştii au primit ceva la schimb pentru acest vot. Ce oare?

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișenii sunt așteptați, în acest weekend, la Kikinda, la Zilele Ludăii

Tradiționalul Festival al Dovleacului de la Kikinda, Serbia, îi așteaptă în vizită pe timișeni, din…

4 ore ago

Iluminatul public va fi extins la ieșirea din Timișoara, pe șoseaua spre Lugoj

Ieșirea rutieră din Timișoara spre Lugoj va fi mai bine iluminată. Primăria Timișoara a semnat…

4 ore ago

Drive Auto Tuning Show sau cum caii putere fac casă bună cu eleganța, stilul și frumusețea

Spre sfârșitul săptămânii, Piața Unirii va fi invadată de mașini ca în filme. Mii de…

6 ore ago

Casa Mal se deschide publicului pentru premiile Beta 2024

Denumită de arhitecții organizatori ai Bienalei de Arhitectură Vila Mal, clădirea rămasă în picioare pe…

7 ore ago

Liberalii timișeni au votat, alături de colegii din întreaga țară, în unanimitate, să îl trimită pe Ciucă în lupta pentru funcția de președinte

Nicolae Ciucă a fost desemnat oficial candidatul PNL la funcția de președinte al României. Filiala…

8 ore ago

Leii din Banat încep noua campanie din campionat la sfârșitul acestei săptămâni

Ultimele zile în care se umblă la retușuri și la integrarea noilor veniți. SCM winsed.swiss…

12 ore ago