În organizarea Universității de Vest Timișoara, în orașul de pe Bega va avea loc o tabără special destinată copiilor interesați de robotică. Timișoara va deveni capitala românească a roboticii. 150 de elevi vor participa la ediția a cincea a Taberei de Robotică UVT Open Robotics Intelligent Grid.
Vor fi organizate workshop-uri și un concurs unde cele șase echipe constituite vor prezenta în cadrul a șase meciuri, abilitățile unor roboți pe care îi vor crea în cadrul taberei. Universitatea de Vest, alături de echipa de robotică CSH din cadrul Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva” Timișoara, organizează Evenimentul va avea loc în perioada 6-10 septembrie, tema aleasă fiind “The future city of tomorrow”.
Participanții, membri ai echipelor de robotică din licee din întreaga țară, se vor implica activ în pregătirea de workshop-uri și competiții pe echipe, alături de voluntari. Timp de 48 de ore, acești tineri talentați își vor pune imaginația și priceperea în construirea de roboți care urmează să se încadreze în tema specificată. Detaliile legate de temă vor fi dezvăluite doar în dimineața competiției.
Pe parcursul celor 48 de ore, echipele vor lucra în cadrul procesului construirii roboților și vor participa la workshop-uri oferite de companii locale din Timișoara. Aceste sesiuni vor aborda subiecte legate de inovație și tehnologie.
„Competițiile de robotică sunt o invitație deschisă, adresată cu precădere tinerilor liceeni, pentru a-și proba creativitatea și inventivitatea în construirea noilor roboți, funcționali și deplin versatili. Suntem conștienți că proiectul Taberei de Robotică Open Robotics Intelligent Grid a evoluat și s-a dezvoltat organic, datorită pasiunii speciale pe care participanții o au pentru lumea roboticii. Publicul timișorean va avea ocazia să admire din nou precizia și ingeniozitata cu care echipele participante își vor conduce roboții, în cadrul competiției desfășurată pe parcursul zilei de 9 septembrie. Mai apoi, vă așteptăm la UVT, în seara aceleiași zile, pentru o ceremonie de premiere în care publicul îi va aprecia pe competitorii echipelor participante”, spune rectorul Universității de Vest Timișoara, Marilen Pirtea.
În plus, sâmbătă, 9 septembrie, începând cu ora 10, competiția va avea loc la etajul Iulius Mall. Fiecare echipă va susține 6 meciuri, având oportunitatea de a demonstra abilitățile roboților pe care i-au creat pe parcursul taberei.
Ceremonia de premiere va avea loc la Universitatea de Vest din Timișoara, tot sâmbătă, începând cu ora 19:30. În aceeași seară, va fi anunțată și tema pentru concursul internațional de robotică FIRST Tech Challenge, o competiție ce reprezintă un moment așteptat de toate echipele prezente, care obțin în fiecare an rezultate notabile, atât la nivel național, cât și internațional.
Administrația Bazinală de Apă Banat derulează în prezent un important proiect pentru consolidarea malurilor râului…
La început mi se părea o glumă. O glumă nereuşită, ca să nu spun una…
13 kilometri de rețele termice vor fi reabilitați, Primăria Timișoara semnând contractul de finanțare. Această…
Campioana națională de rugby, SCM USV Timișoara, și-a asigurat serviciile a doi jucători de la…
Una dintre cele mai solicitate destinații aeriene din ultima perioadă din România, va avea o…
La sfârșit de an, Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara, a făcut o analiză a…