Politica

Liderul PNL Cristian Buşoi, deranjat că se face Institutul Oncologic din Timişoara! El este un apropiat al PNL Timiş, organizaţie care l-a propus pentru Parlamentul European

Europarlamentarul şi liderul PNL, Cristian Buşoi, a reclamat faptul că se face Institutul Oncologic din Timişoara, în detrimentul unor spitale din „parohii” PNL-iste. Buşoi a fost propus pe lista de Parlamentul European de PNL Timiş, fiind un apropiat al fostului primar Nicolae Robu.

Potrivit unei cereri de modificare a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe care Guvernul a trimis-o vineri la Bruxelles, şase spitale sau secții noi ale unor unități medicale vor pierde finanțarea din (PNRR). Din fericire, printre aceste obiective nu se numără şi Institutul Oncologic Timişoara, care a obţinut cea mai mare investiţie dintre toate obiectivele din sănătate: 200 de milioane de euro.

Într-o postarea pe Grupul PNL Naţional de WhatsApp, intrată în posesia deBanat, Buşoi reclamă faptul că au fost tăiate “obiective PNL”, dar a fost lăsat Institutul Oncologic. Mai mult, el afirmă că se va plânge Comisiei Europene pentru acest lucru.

„Înţeleg că a fost un memo vineri în şedinţa de Guvern. Problema este că au lăsat pe listă obiective foarte discutabile, unde procedura de achiziţie nu a început (Neamţ, CC Iliescu, Oncologie Timişoara) şi au tăiat obiective PNL cu proceduri începute. Nu mai zic că spitalul MAI Gerota este cel mai avansat proiect dintre toate, având deja procedura atribuită (contestată, e adevărat, dar la toate vor fi contestaţii, ceilalţi nici nu au ajuns la faza asta). Eu voi încerca la Bruxelles să explic că este o eroare această evaluare şi Comisia Europeană nu trebuie să accepte aşa ceva. Şi sigur colegii din Consiliile Judeţene care au cheltuit bani pt SF, s-au calificat în urma unei competiţii şi se simt nedreptăţiţi, au toate şansele în instanţă în opinia mea”, a scris Buşoi.

Cristian Buşoi s-a lansat în politică la Timişoara, ajungând deputat de Timiş în 2004. În 2009, timp de câteva luni, a fost preşedinte al PNL Timiş. Este un apropiat al fostului primar Nicolae Robu, o firmă protejată de Buşoi, Tradecomia, având în trecut contracte multe cu Primăria Timişoara. Nicolae Robu şi PNL Timiş l-au susţinut pe Buşoi la alegerile pentru preşedinţia PNL din 2017, alegeri pe care le-a pierdut însă în detrimentul lui Ludovic Orban.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

O oră ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

5 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

5 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

6 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

6 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

6 ore ago