Politica

Nicolae Robu, în “vizită” la DNA în dosarul concursurilor de angajare fraudate. Halucinant, mai nou susţine că ancheta DNA a pornit de la el!

Fostul primar al Timișoarei, Nicoale Robu, a fost chemat joi dimineață la sediul DNA Timișoara pentru a da declarații în deja celebrul dosar al fraudării concursurilor de angajare din timpul mandatului său. Concursuri ai căror principali beneficiari au fost mai mulţi fruntaşi PNL Timiş, în  frunte cu fostul său consilier personal Florin Răvăşilă. De-a dreptul halucinant, Robu afirmă acum că ancheta DNA a demarat în urma unor sesizări făcute de el. Procurorii l-au contrazis în rechizitoriul dosarului Răvăşilă.

Procurorii l-au citat pe fotul primar în calitate de martor, a spus Nicolae Robu la ieşirea din sedioul DNA, menţionând din nou că n-a ştiut absolut nimic din ce s-a întâmplat în instituţia pe care o conducea.

„N-am știut absolut nimic, nu credeamcă ar fi cineva în stare de așa ceva. Sigur că, mai întâi procurorii și mai apoi instanța de judecată vor stabili vinovățiile și sancțiunile de rigoare așa cum est enormal. Eu n-am, chiar n-am ce să comentez, am fost profund decepționat, indignat, să văd că unii oameni sunt în stare să facă așa ceva. Mai mult n-am ce să spun. Este normal să mă cheme, eram primar în exercițiu, eu le-am semnat dispozițiile de angajare în urma concursului, era normal să mă cheme, nu-i de mirare”, a declarat Nicolae Robu la ieșirea de la audieri.

Robu a negat râzând, când a fost întrebat dacă s-ar putea trezi suspect în acest dosar.

„Nu am cum să mă tem pentru că nu există nici cea mai mică implicare a mea, cum să mă tem. Nici vorbă. Nu poate nimeni ajunge la concluzia că eu aș avea vreo implicare pentru că n-am avut”, a mai spus fostul edil.

Robu a declanşat şi acest dosar

De noaptea minţii, Robu a mai declarat că ancheta în acest caz este meritul lui. În realitate, procurii DNA au fost sesizaţi de primarul Dominic Fritz.

„Eu pot să vă arăt sesizarea făcută la DNA de către mine pentru directorul de atunci de patrimoniu, fost consilier personal al meu, Răvășilă. Eu m-am prezentat personal la DNA, am predat stick-ul și este înregistrarea de rigoare și sunt documentele de rigoare, doveditoare. Eu am făcut pentru cazul Răvășilă legat de implicarea lui în relația cu cei de la cimitire. În urma acelei sesizări făcute de mine s-a verificat dosarul de personal al domnului Răvășilă și procurorii, polițiștii judiciari, au văzut în dosar că erau scrisuri diferite și de aici a plecat totul. Este o minciună ordinară că noul primar a stat noaptea și a răsfoit dosarele și a făcut el pe marele detectiv. Nici vorbă”, a susținut Nicolae Robu la ieșirea de la DNA.

Această afirmaţie a fost contrazisă chiar de procurorii DNA, care în rechizitoriul lui Florin Răvăşilă au arătat că Robu a ştiut de şpaga luată de omul său de încredere dar n-a făcut nimic. Aminitim că în dosarul concursurilor fraudate apar, pe lângă Răvăşilă, mai multe nume împortante din PNL Timiş, organizaţie condusă de Robu până în toamna anului 2020.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Alfred Simonis și UDMR sunt cap de listă pe buletinele de vot pentru județ

Biroul Electoral de Circumscripție Județean Timiș a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea ordinii în…

13 minute ago

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

O oră ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

2 ore ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

4 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

4 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

6 ore ago