Nicolae Robu, în “vizită” la DNA în dosarul concursurilor de angajare fraudate. Halucinant, mai nou susţine că ancheta DNA a pornit de la el!

Ravasila Robu

Ravasila Robu

Fostul primar al Timișoarei, Nicoale Robu, a fost chemat joi dimineață la sediul DNA Timișoara pentru a da declarații în deja celebrul dosar al fraudării concursurilor de angajare din timpul mandatului său. Concursuri ai căror principali beneficiari au fost mai mulţi fruntaşi PNL Timiş, în  frunte cu fostul său consilier personal Florin Răvăşilă. De-a dreptul halucinant, Robu afirmă acum că ancheta DNA a demarat în urma unor sesizări făcute de el. Procurorii l-au contrazis în rechizitoriul dosarului Răvăşilă.

Procurorii l-au citat pe fotul primar în calitate de martor, a spus Nicolae Robu la ieşirea din sedioul DNA, menţionând din nou că n-a ştiut absolut nimic din ce s-a întâmplat în instituţia pe care o conducea.

„N-am știut absolut nimic, nu credeamcă ar fi cineva în stare de așa ceva. Sigur că, mai întâi procurorii și mai apoi instanța de judecată vor stabili vinovățiile și sancțiunile de rigoare așa cum est enormal. Eu n-am, chiar n-am ce să comentez, am fost profund decepționat, indignat, să văd că unii oameni sunt în stare să facă așa ceva. Mai mult n-am ce să spun. Este normal să mă cheme, eram primar în exercițiu, eu le-am semnat dispozițiile de angajare în urma concursului, era normal să mă cheme, nu-i de mirare”, a declarat Nicolae Robu la ieșirea de la audieri.

Robu a negat râzând, când a fost întrebat dacă s-ar putea trezi suspect în acest dosar.

„Nu am cum să mă tem pentru că nu există nici cea mai mică implicare a mea, cum să mă tem. Nici vorbă. Nu poate nimeni ajunge la concluzia că eu aș avea vreo implicare pentru că n-am avut”, a mai spus fostul edil.

Robu a declanşat şi acest dosar

De noaptea minţii, Robu a mai declarat că ancheta în acest caz este meritul lui. În realitate, procurii DNA au fost sesizaţi de primarul Dominic Fritz.

„Eu pot să vă arăt sesizarea făcută la DNA de către mine pentru directorul de atunci de patrimoniu, fost consilier personal al meu, Răvășilă. Eu m-am prezentat personal la DNA, am predat stick-ul și este înregistrarea de rigoare și sunt documentele de rigoare, doveditoare. Eu am făcut pentru cazul Răvășilă legat de implicarea lui în relația cu cei de la cimitire. În urma acelei sesizări făcute de mine s-a verificat dosarul de personal al domnului Răvășilă și procurorii, polițiștii judiciari, au văzut în dosar că erau scrisuri diferite și de aici a plecat totul. Este o minciună ordinară că noul primar a stat noaptea și a răsfoit dosarele și a făcut el pe marele detectiv. Nici vorbă”, a susținut Nicolae Robu la ieșirea de la DNA.

Această afirmaţie a fost contrazisă chiar de procurorii DNA, care în rechizitoriul lui Florin Răvăşilă au arătat că Robu a ştiut de şpaga luată de omul său de încredere dar n-a făcut nimic. Aminitim că în dosarul concursurilor fraudate apar, pe lângă Răvăşilă, mai multe nume împortante din PNL Timiş, organizaţie condusă de Robu până în toamna anului 2020.

 

Autor
Etichete ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Reos a spus: (septembrie 7th, 2023 at 18:22 )

Dacă tot nu înțelegeți ,totul pleacă de la veșnic neștiutorul și ultracinstitul Maximus Robu.

Si-uite-asa o barba avea, Si uite-asa o pieptana! a spus: (septembrie 7th, 2023 at 21:50 )

Să fii în politica românească, să ai șatptej de ani (toți trăiți în România) și să spui „…nu credeamc ă ar fi cineva în stare de așa ceva”, „Eu n-am, chiar n-am ce să comentez, am fost profund decepționat, indignat, să văd că unii oameni sunt în stare să facă așa ceva. Mai mult n-am ce să spun.”
Wowwwwwwwwwwwwwwww!!!
Ca și când îți naște nevasta al unsprezecelea copil și când vii cu el de la maternitate zici: „Sunt profund șocat, nici acum n-am văzut locul în care aterizează berzele cu copiii!!!”
Și dac-ai descoperit înscrisuri diferite într-un caz, de ce nu ți s-a aprins beculețul să mai cauți și-n alte dosare de concurs? De ce l-ai luat la țintă doar pe bietul Răvășilă? Megacinstea impunea purecarea TUTUROR dosarelor.

dd a spus: (septembrie 8th, 2023 at 06:53 )

asa rezolva robu tot si largirea drumului din dumbravita si mai cate..

Vasile Gogoi a spus: (septembrie 8th, 2023 at 08:09 )

Ca ne place sau nu, aici Robu are dreptate. Fără sa știe mizeria din spatele lui Ravasila, a dat drumul la morișca. N-are Fritz nicio treaba. Se vede clar din procedura de UP ca totul a plecat de la Vopsit!

#Bedeleanu a spus: (septembrie 8th, 2023 at 10:12 )

Îmi pare rău că trebuie să scriu despre prof. Robu, dar interviurile și ieșirile în presă ale acestuia demonstrează și demască putreziciunea scenei politice timișene. La care el a avut o contribuție, din păcate, majoră.
Astfel, să ne amintim de angajările pe banda rulantă în primărie a căratorilor de geantă, pupătorilor de mână (!!?), etc. gen. Greblă, Kristoff, Știr, Bitea, Goje și mulți alții, care imediat după campaniile electorale au fost unși directori sau șefi in primărie, cu statut de funcționari publici. Nu cred că nu știa ultra-prea- cinstitul nimic. Statul de organizare și funcționare al primăriei se modifică în baza semnăturii primarului ales.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar dacă concursurile prin care cei enumerați mai sus au ocupat funcții publice administrative erau pe bune, nu cred că ar fi avut șanse.
E valabil pentru toate partidele, inclusiv USR Timiș, a se vedea angajarea pupilei Rebecca Bedeleanu și a altor neaveniți fără nicio experiență administrativă, de PSD nici nu are rost sa vorbim, că ăștia au căpușat pe îndelete toate administrațiile locale mai mici din Timiș.
Dar de undeva tre’ să înceapă și parchetul să facă lumină.
Domnule profesor, ghinion!
Am citat un clasic în viață.
P.S.
Să presupunem că vor câștiga alegerile locale viitoare, unii care sunt acum foarte vocali, la modă în mentalul masei de manevră sătulă de minciunile PSD, PNL … care au guvernat de 39 de ani incoace.
Cei care vor veni sunt flămânzi, săraci și cu perspective incerte, ca atare vor conduce abuziv, discriminatoriu și împotriva tuturor regulilor de bun simț. De ce? Pentru că au văzut timp de treizeci de ani că se poate, iar dacă cei care au școală pot, ei de ce nu ar putea.
Asta a învățat masa de manevră de la aleșii poporului, Robu, Pirtea, Grindeanu, Gorghiu,Ciuhandu…
Culegem ce am semanat

@# a spus: (septembrie 8th, 2023 at 11:15 )

nickname-ul spune multe
dac-ai cunoaște-o pe Rebecca, poate că ți-ai schimba nickname-ul cu miros de atac la persoană. Mai bine un tânăr cu calități care învață decât o șulfă bătrână înrăită.
schimbarea aduce aproape mereu oarece lipsă de experiență la început. la Timișoara, în Primărie, schimbarea a adus și boicotul noilor veniți, pentru că vechii țin cu foștii.

#Bedeleanu a spus: (septembrie 8th, 2023 at 14:53 )

@@# nu ai înțeles nimic și nu este de mirare. În funcții publice nu vii să înveți direct pe funcția de director. Comunitate nu își poate permite ca, la fiecare 4 ani, in administrație să vină cineva să învețe să fie director.
În privat dacă te angajezi la un nou loc de muncă, poți fi angajat director doar daca ai o experiență oarecare, dublată de performanță.
Așa că poți fi de trei ori ###, dacă ești egal cu zero, ramai zero și adunat și înmulțit!

@# a spus: (septembrie 8th, 2023 at 21:59 )

mai gândește-te. Gândește librer, nu competent.
(În locul doamnei sau domișoarei pe-al cărui nume îl folosești, te-aș reclama la poliție. Și dacă nu te cheamă Bedeleanu, ai avea de dat niște explicații, poate și niște despăgubiri. Cred c-ar ajunge și o reclamație la DB.ro ca să-ți șteargă commenturile, în marea lor majoritate deversări de rău și prostie, ca să nu zic mai mult.)

##### a spus: (septembrie 9th, 2023 at 18:59 )

Cine nu-i cu noi e împotriva noastră!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș, în cadrul unui eveniment în care i-au fost alături șeful de partid, Ludovic Orban, dar și aliatul său local, Dominic Fritz. Au fost vorbe grele la adresa principalului adversar politic, PSD,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de Cultură Timișoara a pregătit un concert pentru iubitorii tuturor genurilor muzicale, vedeta serii fiind cuoscuta DJ Sonique. de asemenea, are loc și un cros. Joi, 9 mai, în Piața Victoriei din Timișoara, cu începere de la ora 18:00, va avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei
Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul ligii secunde. Deşi la un moment dat părea doar o formalitate, Dumbrăviţa încă nu reuşeşte să se salveze matemic de la retrogradare. Echipa bănăţeană a avut un meci accesibil acasă cu Metaloglobus şi avea nevoie de victorie pentru a depinde...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans
În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta să primească două grupe suplimentare. Contractul de finanţare este de peste 2,6 milioane de lei. Vineri a avut loc predarea de amplasament pentru acest proiect, urmând ca ordinul de începere a lucrărilor să fie emis în curând, imediat după sărbătorile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda
Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate, nu a fost să fie organizat chiar la conacul unde lucrările de reabilitare sunt în partea lor finală, dar problemele descoperite au făcut necesare lucrări suplimentare. Totuși, evenimentul vine să încununeze 10 luni de muncă susținută și colaborări de excepție....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes
Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un joc de glezne şi pentru timişorenii care nu sunt familiarizaţi cu lumea lui Florin Răvăşilă. Exact, mă refer la omul său de casă, pentru care Robu a spart în două patrimoniul Timişoarei, Răvăşilă ajungând stăpân peste o jumătate de oraş....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan
Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În fruntea listei se află Alin Nica, actualul preşedinte al CJ Timiş şi candidat pentru un nou mandat în fruntea instituţiei. Pe următoarele locuri se află doi tineri, Vlad Şendroiu (USR) şi Ionuţ Sîrbu (FD), fost preşedinte al TNL Timiş. De...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei
România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness, ce se va desfășura în premieră, la Timișoara, în Iulius Town. În cadrul competiției vor fi prezenți 150 de sportivi din România, Muntenegru, Kosovo, Grecia, Cipru, Serbia, Nord Macedonia, Albania și Croația, care își vor  demonstra abilitățile. Concurenții vor participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara
Top