Noi avem nevoie de firme de specialitate care să își facă treaba, nu de combinații dubioase de partid, a justificat viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, decizia de a se lansa licitația pentru găsirea unei firme care să se ocupe de întreținerea clădirilor deținute de primărie, și renunțarea la contractul cu Colterm. Acesta a fost unul păgubos, starea proprietăților primăriei este una proastă, iar societatea nu a răspuns la sute de solicitări de reparații, mai spune viceprimarul.
Cei de la Colterm nu au fost capabili să își ducă la executare contractul de întreținere al școlilor și grădinițelor din Timișoara, acesta este motivul pentru care s-a decis căutarea unei firme care să se ocupe de aceste probleme, a declarat, vineri, viceprimarul Ruben Lațcău. El a răspuns și acuzațiilor de corupție legate de un eventual contract cu o altă firmă, ”USR-istă”, lansate de PNL Timișoara, spunând că, de fapt, contractul inițial prin care Colterm a preluat întreținerea clădirilor primăriei, de pe vremea când municipalitatea era condusă de liberali, este unul pasibil de corupție, existând chiar și un dosar în acest sens.
Toate problemele infrastructurii școlare au apărut după semnarea acelui contract cu Colterm, spune viceprimarul.
”Noi suntem într-o situație extrem de proastă pe ce înseamnă management-ul infrastructurii școlare în ultimii 6-7 ani în Timișoara, în sensul în care administrația Robu, la sfârșitul primului mandat, a luat decizia ca contractul de reparații pentru școli să fie dat către Colterm. Vă dați seama, o societate oricum în dificultate, cu probleme financiare, probleme tehnice, care nu are oameni să se asigure că-și repară punctele tehnice și țevile. Dintr-o dată a primit și responsabilitatea a celor 60 de școli publice din Timișoara, undeva la 250 de corpuri de școală, internate, clădiri, cantine sau alte corpuri auxiliare. Evident că Colterm în anii ăștia nu a fost în stare să ducă acest contract. Ba mai mult de atât, pe lângă clădirile pentru școală, primăria a dat către Colten și administrarea clădirilor publice și vedem cu toții în ce stare proastă sunt clădirile publice ale primăriei”, a spus Lațcău.
Societatea de termoficare nu ar fi putut sau dorit să efectueze reparațiile cerute. S-a ajuns la o listă lungă cu operațiuni de acest fel care nu au fost duse la capăt, mai spune Lațcău.
“Noi avem o listă de mii de comenzi către Colterm, care în ultimii ani nu au fost respectate și este evident că Coltemul nu are capacitatea să se ocupe de acest subiect. Decizia noastră a fost să contractăm o firmă specializată, să facem loturi distincte pentru fiecare tip de investiții, pentru școli, pentru grădinițe și pentru școli și desigur pentru clădiri publice și să contractăm firmele specializate care poate să se ocupe”, a mai spus Lațcău.
El s-a referit și la acuzațiile de corupție care ar fi venit ”atașate” unui asemenea contract. De fapt, inițiatorii contractului cu societatea de termoficare au în spate un dosar de acest gen.
”Dar ce mă surprinde foarte mult acest comunicat, mă surprind cumva aluziile de corupție pe care PNL-ul le face și este un caz foarte clar de hoțul care strigă hoț, de un hoț care cumva strigă foarte tare ca să-și ascundă propriile lui fapte. Și la ce mă refer prin chestiunea asta atunci când acel contract a fost făcut, el a fost gândit în primărie de către, la vremea respectivă șeful de serviciu școli-spitale, dl. Adrian Faur, membru PNL. Domnul Faur, după ce a semnat contractul cu Coltermul, a plecat la Colterm, ca director comercial, de unde s-a ocupat în mod direct de acest contract pe care dânsul l-a făcut, fiind în Primărie. Responsabil pe acel contract a rămas dna. Lăudatu, partenera de viață și soția domnului Faur, și dânsa membru PNL. Omul, adjunctul și cel care se ocupa de implementarea acestui contract era fratele doamnei Anca Lăudatu și dânsul tot membru PNL. Deci am avut o rețea foarte bine organizată de membri PNL. Nu știu dacă a fost o chestiune organizată la nivel de filială sau pur și simplu una dintre multe structuri clientelare care există în PNL, care în mod evident a făcut un contract extrem de complicat, unde sunt suspiciuni grave de de corupție. Noi, să știți că am și făcut plângeri pe această temă. (…) E un contract pe care, vă repet, s-au făcut plângeri penale care ridică multe semne de întrebare. Un contract făcut de către un membru PNL, administrat de către același membru PNL, care a fost făcut în primărie din postura de director comercial Colterm, unde soția lui actuală tot membru PNL făcea comenzi, el făcea execuția, lucra cu firma, care și ea este apropiată de PNL și tocmai m-a surprins foarte mult că fix PNL Timișoara a fost organizația care s-a trezit să înceapă să facă acuzații. Eu sper și chiar îmi doresc ca organele de cercetare să fie interesate de această speță, de acest contract cu PNL și de contractul actual”, a mai subliniat Lațcău.
Nu e nevoie de firme de partid care să facă combinații, ci de o societate care să își facă datoria, spune el.
”Ce avem noi nevoie este de firme profesioniste care fac lucrări profesioniste. Nu avem nevoie de combinații de partid în care facem chestiuni scumpe și proaste, prin tot felul de circuite financiare dubioase sau suspicioase”, a încheiat oficialul.
O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…
Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 16:00, la Bar Leone, Timișoara.…
După victoria cu Steaua, din campionat, baschetbaliștii viola au rămas la București, pentru meciul de…
În orașul Jimbolia, s-au desfășurat în ultimii ani lucrări de extindere a rețelelor de apă…
Un bărbat în vârstă de 51 de ani a condus un autoturism pe DN 68…