Politica

Se pregăteşte CJ Timiş să piardă banii europeni pentru DJ 691? Cronologia unui fals scandal

Marţi seara, preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a produs un atac dur la adresa Primăriei Timişoara, acuzânduz-l direct pe primarul Dominic Fritz că a dat “ţeapă” celor implicaţi în realizarea DJ 691, care leagă Timişoara de autostrada A1. Mai exact, el acuza că s-ar putea pierde bani europeni fiindcă nu este scoasă de sub tensiune reţeaua de alimentare a troleibuzelor care trec prin Dumbrăviţa. Nuami că la ora la care făcea aceste acuzaţii, Nica ştia exact cum stă treaba.

Pentru a nu se pierde banii europeni, drumul (DJ 691) care leagă Timişoara de descărcarea pe autostradă de la Giarmata trebuie terminat până la finalul acestui an. Abia în această vară, CJ Timiş a găsit un nou constructor pentru finalizarea drumului, după ce în ianuarie 2022 a fost reziliat contractul cu fostul constructor, Tehnocer, cel desemnat de fosta administarţie PSD. În toată această perioadă, CJ Timiş a dus un război surd cu Primăria Timişoara, căreia îi imputa faptul că nu-i predă stâlpii de troleibuz din Dumbrăviţa. Un lucru ilegal, stâlpii putând fi predaţi doar constructorului, lucru întâmplat la finalul lunii august. Stâlpii au fost predaţi, dar trebuie scoşi şi de sub tensiune.

Joi, 14 septembrie, constructorul, Strabag, a trimis o adresă STPT, solicitând scoaterea stâlpilor de sub tensiune. Vineri, STPT trimite mai departe adresa către Societatea Metropolitană de Transport Timișoara – SMTT, cea care trebuie să ia decizia în acest sens. Luni, 18 septembrie, conducerea SMTT convoacă o şedinţă de consiliu pentru marţi, 19 septembrie, şedinţă în cadrul căreia se ia decizia ca stâlpii să fie scoşi de sub tensiune luni, 25 septembrie. Operaţiunae nu este una banală, nu poate fi făcută peste noapte, fiindcă ar putea fi afectată circulația mijloacelor de transport de pe Calea Lipovei. Sigur, se poate vorbi de o anumită lentoare, de la adresa trimisă de Strabag, joi, până la decizia SMTT de marţi.

Cert este că, după şedinţă, SMTT a anunţat, la ora 15,47, decizia privind scoaterea de sub tensiune a stâlpilor pentru luni.

La trei ore de la acest anunţ puclic şi fără să amintească de el, preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, vine cu un comunicat exploziv, în care acuză Primăria Timişoara că nu vrea să scoată stâlpii de sub tensiune. Mai mult, Nica aminteşte de posibilitatea pierderii fondurilor europene.

Dacă, în cel mai scurt timp, primarul Fritz și echipa Primăriei Timișoara nu încetează acest joc sinistru și rău intenționat al amânărilor, Consiliul Județean Timiș va face uz de toate căile legale, să recupereze, de la Primăria Timișoara, prejudiciul creat și finanțarea europeană care se va pierde“, a scris Nica la finalul postării de pe pagina sa de Facebook.

Să-şi pregătească oare Nica în acest fel un alibi pentru pierderea banilor europeni perntru acest drum? De menţionat că doar unul din trei stâlpi din Dumbrăviţa sunt de troleibuz, astfel că se poate începe cu ceilalţi.

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Speranţa moare ultima! CFR Timişoara întâlneşte în meciul 3 al finalei United Galaţi, de această dată pe teren propriu

Finala campionatului naţional de futsal a programat primele două partide în Moldova, pe malul Dunării…

2 ore ago

Transformarea cinema Studio e aproape de finalizare

Una dintre cele mai lungi renovări a unui obiectiv public din Timișoara, Cinema Studio, ar…

3 ore ago

UPT organizează un eveniment internaţional cu oaspeţi din 16 ţări

International Staff Week, un nou proiect care este organizat de Universitatea timişoreană cu o istorie…

5 ore ago

Angajații din mai multe primării au protestat la Palatul Administrativ din Timișoara, pentru salarii mai mari

Mai multe zeci de angajați ai unor primării din Timiș, Arad și Caraș-Severin s-au adunat…

7 ore ago

Politehnica Timișoara se întoarce cu șase medalii de la Campionatul Național de floretă, seniori. A lipsit doar… aurul!

Politehnica Timișoara a câștigat șase medalii la Campionatul Național de floretă, care a avut loc…

9 ore ago

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

9 ore ago