Consiliul Judeţean Timiş

44 de milioane de lei pentru mere și biscuiți, în Timiș. Un copil primește mere de 70 de bani și biscuiți de 65 de bani

Consiliul Județean Timiș pregătește derularea Programului pentru şcoli al României în perioada 2023-2029, prin care se acordă fructe, dar și… corn, mai precis biscuiți pentru preșcolar și elevii din învățământul primar și gimnazial. Este un contract cadru, pe patru ani, iar sumele sunt asigurate de la bugetul de stat., fiind de ordinul zecilor de milioane de lei.

Primul dintre acestea se referă la furnizarea de fructe, mai precis de măr, suma acordată pentru un elev/preșcolar pe zi este de 0,7 lei. Programul este derulat pentru preşcolari din grădiniţele de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate cu program normal de 4 ore şi elevi din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi privat autorizat/acreditat, precum şi pentru preşcolarii şi elevii incluşi în învăţământul special in şcolile şi grădiniţele din judeţul Timiş în cadrul ,,Programului pentru şcoli al României in perioada 2023-2029″. Limita valorică zilnică cuprinde preţul integral de achiziţie al produselor, inclusiv taxa pe valoarea adăugată, cheltuielile de transport, distribuţie şi depozitare a fructelor. Suma oferită pentru acordul cadru este de 13,2 milioane de lei. Acordul cadru este pe patru ani.

Cel de-al doilea contract, tot unul cadru, se referă la lapte și biscuiți. Programul prevede acordarea gratuită pentru preşcolarii din grădiniţele cu program normal de 4 ore de stat autorizate/acreditate şi particulare acreditate şi pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, precum şi pentru preşcolarii şi elevii incluşi în învăţământul special din Judeţul Timiş de produse biscuiți uscați. Câștigătorul licitației va trebui să acorde 5 porții pe săptămână în limita unei valori zilnice/preşcolar/elev de 0,65 lei TVA inclus, pentru porţia de produse de panificație. Suma totală disponibilă este de 30,5 milioane de lei.

Acordarea produselor amintite se va face pe cinci loturi în care a fost împărțit județul: Lotul I Zona I – Timișoara; Lotul II Zona II – Lugoj-Margina, Lotul III Zona III – Voiteg-Deta; Lotul IV Zona IV – Buziaș -Pișchia, Lotul V Zona V– Jimbolia -Sânnicolau Mare.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

17 minute ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

47 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

15 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

19 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

19 ore ago