Consiliul Judeţean Timiş

Consiliul Județean Timiș anunță că a câștigat un teren imens, în zona centrală, pentru Timișoara/FOTO

Administrația județeană anunță că a câștigat definitiv un proces cu o societate timișoreană, în urma căruia un teren de aproape 7000 de metri pătrați va intra în administrarea Primăriei Timișoara. Este un teren extrem de valoros, aflat chiar vizavi de Iulius Town.

Anunț surpriză al CJ Timiș. Administrația județeană a anunțat că a câștigat definitiv un proces cu societatea timișoreană Timcon SA, pentru un teren de 6582 de metri pătrați. Conform CJT, societatea ceruse un certificat de atestare a dreptului de proprietate al respectivului teren, considerat de administrație ca fiind un surplus de teren. CJT a respins cererea de emitere a certificatului, iar societatea a cerut anularea actului administrativ prin care avea loc respingerea.

Am câștigat definitiv procesul în cadrul căruia SC Timcon SA a cerut anularea actului administrativ prin care CJ Timiș respinge cererea de emitere a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra unui surplus de teren aflat chiar în centrul orașului”, a anunțat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Conform HG nr. 834/1991, societăţilor comerciale cu capital de stat li se asigură terenul necesar pentru desfăşurarea activităţilor comerciale care constituie obiectul lor de activitate.

”Echipa Consiliului Județean Timiș a dovedit în instanță că terenul solicitat de SC Timcon SA nu este necesar desfăşurării activităţii acestei societăți, astfel că, 6582 mp de teren valoros, aflat lângă Iulius Mall, ajung în administrarea Primăriei Municipiului Timișoara. Colegii din Consiliul Județean Timiș au făcut mari eforturi pentru a câștiga acest proces, de aceea, sper ca Primăria Timișoara să fructifice corespunzător terenul obținut, în interesul comunității.”, a mai anunțat șeful CJT.

 

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

CCIA Timiș organizează un nou seminar pe tema legislației vamale

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș va organiza seminarul ”Actualizări în legislația vamală și…

20 de minute ago

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara și Școala Gimnazială nr. 2 Lugoj vor reprezenta județul Timiș la turneul Final 4 de la Cluj

Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria Timișoara (Portland Trail Blazzers) și Școala Gimnazială nr. 2…

31 de minute ago

Proiectul sumelor micșorate pentru drumurile județene a trecut de plenul CJT

Proiectul ”sabotat tehnologic” la precedenta ședință de plen, referitoare la repartizarea sumelor din TVA pentru…

59 de minute ago

Jurnal de campanie (15). În “meciul” pentru Primăria Timişoara, la casele de pariuri, Dominic Fritz, mare favorit în faţa lui Nicolae Robu

Dominic Fritz sau Nicolae Robu? Este întrebarea de pe buzele multor timişoreni, acum când au…

2 ore ago

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

4 ore ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

4 ore ago