Administratie

Proprietarii unora dintre afacerile rămase fără terenurile luate de primărie contraatacă și acuză municipalitatea: ”Nu suntem interlopi și hoți”

O parte dintre proprietarii afacerilor afectate de campania de obținere a mai multor terenuri în proprietatea primăriei au decis să îi răspundă primarului Dominic Fritz la acuzele aduse și să prezinte probe în favoarea lor. Ei au acuzat primarul orașului că aduce acuze nefondate, că îi face interlopi fără a avea probe sau dovezi în acest sens, ceea ce le afectează viața, dar și că minte spunând că ar avea decizii definitive în favoarea municipalității.

Cel mai mult i-a deranjat pe cei vizați acuzele de interlopi și hoți. Miki Viel, proprietar al uneia dintre teresale de pe malul Begăi, apreciate de timișoreni în urmă cu ceva ani, Terasa Boss, spune că el nu mai derulează afaceri acolo din anul 2014, astfel nu înțelege acuzele și afirmațiile celor din primărie. Dar, cel mai mult îl deranjează faptul că este făcut interlop.

“Eu nu am furat. De ce mă face interlop, că nu înţeleg? Nu am făcut închisoare decât pentru trecere frauduloasă a frontierei. Am făcut pentru libertatea mea şi pentru libertatea mea, sunt dispus să mai fac. Este normal ca un primar ales de timişoreni, neamţ fiind, să aibă această atitudine? Să iasă toată ziua să ne numească “interlopi”, “hoţi de terenuri”. Eu am un contract (încheiat cu Clubul Sportiv Banatul) valabil până în 2033. Miza este această zonă, malul Begăi. Probabil prietenii lor o vor lua. Toată ziua iese ca o mireasă şi face filmări. Eu, în clădirea asta nu am construit nimic, doar am investit. Terasa despre care vorbeşte primarul, că el habar nu are ce vorbeşte, a fost construită de Fabrica de Bere, care avea o înţelegere cu Primăria. A fost o construcţie care se demontează, eu am demontat-o. Clădirea despre care spune că vine să o demoleze, este veche de 70 de ani. Nu ştiu dacă era născut el, pe vremea aceea. Să vină să o demoleze. Eu sunt un chiriaş de bună credinţă. Am investit sute de mii de euro în această clădire. Eu nu am mai plătit chiria în ultimii ani, dar am plătit întreţinerea, am plătit impozitul, chiar şi pentru anul în curs. Am plătit 70 de milioane de lei, în fiecare an. Primăria, dacă susţine că e locaţia lor, să spună cine trebuie să plătească impozitul? Chiriaşul?”, a declarat Miki Viel, proprietarul fostei Terase Boss.

Proprietarii cunoscutului club No Name, de asemenea afectați de ”cruciada terenurilor”, spun că informațiile trimise de primărie, cum că ar fi decizie definitivă în instanță în procesul dintre părți nu ar fi deloc real. Fritz și membrii administrației sale se folosesc de acest subiect pentru că sunt într-o campanile electorală prematură, furnizând subiecte gustate de presă, spun ei. Sentința prevede demolarea unor anexe, nu recuperarea unui teren de două milioane de euro, spun administratorii bazei.

“Procesul actual, ceea ce nu ştie lumea şi este o minciună a Primăriei, se referă la nişte chestii din interiorul clubului: două baldachine, un gard, o terasă, o scenă, o toaletă şi un depozit, lucruri care nu necesită autorizaţii de construcţie. Aceste lucruri au fost făcute de noi, pentru îmbunătăţirea activităţii. Este o defăimare a noastră, o manipulare a opiniei publice. Suntem victime ale unei campanii electorale premature. Dă bine la presă să spui că te lupţi cu mafioţii. Lumea savurează acest Corrado Cattani al Timişoarei. Fişa postului de primar îi permite să ne facă hoţi, interlopi, mafioţi? Nu am furat nimic. Din contră, la Clubul No Name sunt plătite impozite pe clădiri extratabulare. Anul acesta, în martie, cu reducere de 10%, am plătit 14.500 de lei”, a fost declarația lui Ovidiu Ciută, unul dintre deținătorii No Name.

Conform proprietarilor bazei, ar exista deja planuri în care lângă bazinul de la baza No Name ar fi fost deja proiectate blocuri. Proprietarii spun că baza a rămas cu același obiect de activitate, nu s-a schimbat nimic, în plus au fost amenajate, de exemplu, terenuri de volei pe nisip.

Inițial, cei care au prezentat informațiile au dorit să o facă pe terasa unui cunoscut local de pe malul Begăi. Când au ajuns la locație, aceștia au fost refuzați, după ce primiseră acordul cu o zi înainte, motivându-se că nu se doresc probleme cu primăria sau cu alte autorități.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

2 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

2 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

2 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

3 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

3 ore ago

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

4 ore ago