Opinii

Pace, frate Benoni!

Ați auzit careva că Alin Popoviciu, portservietul președintelui CJT, Constantin Ostaficiuc, „ghiocelul” și paravanul în unele afaceri ale Elenei Udrea ministresa, eminența cenușie a PNL Timiș pe vremea lui Nicolae Robu să-și fi făcut un partid când a fost suspendat de la liberali, după ce șeful său a pierdut alegerile în fața lui Dominic Fritz și Alin Nica? Putea să-și facă, ceva bani avea, primari cunoștea, ce mare lucru era să înființeze Partidul Democrat Liberal Socialist Umanist Progresist Trumpist Brejnevist Pro-Geoană din România? Dar n-a făcut-o, ceea ce arată că n-a trecut degeaba prin politică și așteptarea poate îi va fi câștigătoare, cu nuanțe de AUR parlamentar sau mai în plan local, de s-o întoarce Nicolae Robu la Primăria Timișoara. Iar de nu, tot n-a pierdut nimic.

Dacă de Alin Popoviciu n-ați auzit să-și facă partid când a fost dat afară din ultimul în care a activat, PNL, sigur v-a ajuns la ureche vestea că parlamentarul de Timiș Ben-Oni Ardelean pleacă din partidul Brătienilor, care numaidecât se vor întoarce în mormânt de atâta mâhnire. Oamenii ăștia după ce ajung senatori sau deputați, miniștri sau alte mari „gongi” pe la București nu știu să vină la partidul care i-a urcat pe scenă și să se ofere să facă ceva, nu știu ce, dar ceva acolo, orice. Să formeze viitoarea generație de politicieni, să se ocupe de programe, de tineret, să facă voluntariat pe banii câștigați cucăind mandate în Palatul Parlamentului, nu, ei dacă nu mai prind încă un madat (și știu asta din timp, căci se trag sfori din greu), atunci aruncă prosopul într-un mod foarte artistic, victimizându-se deodată cu poporul român rămas nereprezentat de un om ca Ben-Oni Ardelean.

Dar nu pleacă oricum. Spun că au alt proiect, pam-pam-pam-paaaaam! În politică au alt proiect, nu în viață, în profesie, nu pe la vreo fundație neoprotestantă, să adune fonduri pentru copiii cu diferite deficiențe… Ei întotdeauna au un alt proiect politic, fac un alt partid. unul conservator naționalist antiglobalist, patriotic, adică tot un fel de AUR, dar nu atât de ortodox ca celălaltul. Câtă măreție, câtă modestie! Nu reușesc să intre pe listele PNL Timiș, dar reușesc să bage in parlament un partid cu 5% voturi. Este că sunt drăguți oamenii ăștia?!

Dar ce exemplu de mare succes poate invoca dl. Ben-Oni Ardelean pentru o nouă lucrare? Plecarea FDSN-ului din FSN, cu tot cu bagajul de imagine al lui Ion Iliescu, președinte pe atunci? Nu va mai fi așa. ApR a fost o flamă, la fel și Pro România, cu tot cu ditamai ex-premierul Ponta. Nici PMP n-a reușit să treacă pragul, cu tot cu stampila lui Băsescu pe spatele tricourilor de joc. Va reuși Ben-Oni Ardelean cu prezidențialul Geoană pe cozoroc? Să fim serioși. Dar de unde legătura asta dintre Geoană și trumpismul? Unul angajat la NATO, altul supărat pe viață, vrea să-l desființeze pe NATO, dacă se mai joacă mult de-a președintele Statelor Unite.

Ben-Oni Ardelean spune că „80% dintre alesii PNL si vreo 60% din PSD nu se vor mai regăsi pe nicio lista de vot la alegerile de anul viitor”. Bun, și? Care e problema mea ca alegător că ei nu mai sunt puși pe listă de partidele lor? Dar ce-o să le zică alegătorilor dl. Ben-Oni Ardelean? Că n-a apucat să facă mai nimic pe unde au fost, nici măcar muzeul revoluției din Timișoara, marele său proiect transmandate, deoarece nu au fost bani, nu a avut guvernul în spate, nu a avut alianța la putere, nu a avut filiala în spate, nu l-a avut pe Geoană președinte, nu a avut decența să nu zică că nu poate, dacă știa că nu poate?

Dar acuma poate. Ca un Trump mioritic de Hunedoara, cu viziune de România TV și A3, promițând altor fraieri lucruri mărețe, alianțe norocoase cu cine știe care partid, președinți de țară, cu condiția să bage banul pentru campaniile viioare ale acestui partid-proiect, un pansament de pe rănile unui popor plictisit și trist de atâtea cacealmale. Pace, frate Ben-Oni!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

5 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

5 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

5 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

6 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

6 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

9 ore ago