Pace, frate Benoni!

Editorial de Eugen Sasu

Editorial de Eugen Sasu

Ați auzit careva că Alin Popoviciu, portservietul președintelui CJT, Constantin Ostaficiuc, „ghiocelul” și paravanul în unele afaceri ale Elenei Udrea ministresa, eminența cenușie a PNL Timiș pe vremea lui Nicolae Robu să-și fi făcut un partid când a fost suspendat de la liberali, după ce șeful său a pierdut alegerile în fața lui Dominic Fritz și Alin Nica? Putea să-și facă, ceva bani avea, primari cunoștea, ce mare lucru era să înființeze Partidul Democrat Liberal Socialist Umanist Progresist Trumpist Brejnevist Pro-Geoană din România? Dar n-a făcut-o, ceea ce arată că n-a trecut degeaba prin politică și așteptarea poate îi va fi câștigătoare, cu nuanțe de AUR parlamentar sau mai în plan local, de s-o întoarce Nicolae Robu la Primăria Timișoara. Iar de nu, tot n-a pierdut nimic.

Dacă de Alin Popoviciu n-ați auzit să-și facă partid când a fost dat afară din ultimul în care a activat, PNL, sigur v-a ajuns la ureche vestea că parlamentarul de Timiș Ben-Oni Ardelean pleacă din partidul Brătienilor, care numaidecât se vor întoarce în mormânt de atâta mâhnire. Oamenii ăștia după ce ajung senatori sau deputați, miniștri sau alte mari „gongi” pe la București nu știu să vină la partidul care i-a urcat pe scenă și să se ofere să facă ceva, nu știu ce, dar ceva acolo, orice. Să formeze viitoarea generație de politicieni, să se ocupe de programe, de tineret, să facă voluntariat pe banii câștigați cucăind mandate în Palatul Parlamentului, nu, ei dacă nu mai prind încă un madat (și știu asta din timp, căci se trag sfori din greu), atunci aruncă prosopul într-un mod foarte artistic, victimizându-se deodată cu poporul român rămas nereprezentat de un om ca Ben-Oni Ardelean.

Dar nu pleacă oricum. Spun că au alt proiect, pam-pam-pam-paaaaam! În politică au alt proiect, nu în viață, în profesie, nu pe la vreo fundație neoprotestantă, să adune fonduri pentru copiii cu diferite deficiențe… Ei întotdeauna au un alt proiect politic, fac un alt partid. unul conservator naționalist antiglobalist, patriotic, adică tot un fel de AUR, dar nu atât de ortodox ca celălaltul. Câtă măreție, câtă modestie! Nu reușesc să intre pe listele PNL Timiș, dar reușesc să bage in parlament un partid cu 5% voturi. Este că sunt drăguți oamenii ăștia?!

Dar ce exemplu de mare succes poate invoca dl. Ben-Oni Ardelean pentru o nouă lucrare? Plecarea FDSN-ului din FSN, cu tot cu bagajul de imagine al lui Ion Iliescu, președinte pe atunci? Nu va mai fi așa. ApR a fost o flamă, la fel și Pro România, cu tot cu ditamai ex-premierul Ponta. Nici PMP n-a reușit să treacă pragul, cu tot cu stampila lui Băsescu pe spatele tricourilor de joc. Va reuși Ben-Oni Ardelean cu prezidențialul Geoană pe cozoroc? Să fim serioși. Dar de unde legătura asta dintre Geoană și trumpismul? Unul angajat la NATO, altul supărat pe viață, vrea să-l desființeze pe NATO, dacă se mai joacă mult de-a președintele Statelor Unite.

Ben-Oni Ardelean spune că „80% dintre alesii PNL si vreo 60% din PSD nu se vor mai regăsi pe nicio lista de vot la alegerile de anul viitor”. Bun, și? Care e problema mea ca alegător că ei nu mai sunt puși pe listă de partidele lor? Dar ce-o să le zică alegătorilor dl. Ben-Oni Ardelean? Că n-a apucat să facă mai nimic pe unde au fost, nici măcar muzeul revoluției din Timișoara, marele său proiect transmandate, deoarece nu au fost bani, nu a avut guvernul în spate, nu a avut alianța la putere, nu a avut filiala în spate, nu l-a avut pe Geoană președinte, nu a avut decența să nu zică că nu poate, dacă știa că nu poate?

Dar acuma poate. Ca un Trump mioritic de Hunedoara, cu viziune de România TV și A3, promițând altor fraieri lucruri mărețe, alianțe norocoase cu cine știe care partid, președinți de țară, cu condiția să bage banul pentru campaniile viioare ale acestui partid-proiect, un pansament de pe rănile unui popor plictisit și trist de atâtea cacealmale. Pace, frate Ben-Oni!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

7 comentarii pentru acest articol

Eu a spus: (octombrie 3rd, 2023 at 10:27 )

Si cu Rogera cum ramane?

Bani, frate Eugen! a spus: (octombrie 3rd, 2023 at 10:34 )

Elemente pentru o altă ipoteză:
1) Mircea Geoană este un comandant iscusit, dar are un defect: nu are armată (aici, în România, politicește vorbind).
2) Unele dintre canalele de legare a României de Occident sunt frățiile. O țară excelează în frățietate: SUA.
3) Mircea Geoană a fost ambasador în SUA și nu este pus chiar degeaba la NATO.
4) Fratele Ben-Oni încolonează câteva mii de familii din Timiș în spatele stilatului domn Geoană (care-a vizitat și alte somități neoprotestante prin Timișoara).
5) Pe canalul unor alte frății, un pic mai târziu, mulți nemulțumiți din PSD și PNL îl vor considera foarte prezidențiabil pe dnul Geoană. Nu numai dintre cei nepuși pe liste. După europarlamentare, se va ști câți metri pătarți are pielea ursului din pădure și abia atunci vor începe negocierile adevărate.
6) Ceva mai încolo, poate prin primăvară, și dna Kovesi va face o vizită (dureroasă pentru unii care nu înțeleg mersul geopoliticii), poate nu direct, ci prin interpuși.
7) Mai sunt și alegeri în SUA și ceva război prin Ucraina, deci și alte variabile.

Supărat fratele a spus: (octombrie 3rd, 2023 at 10:52 )

Supărat frate este jocul făcut de beny dar la Hunedoara dece nu merge?
Ce face fratele rușanu, nașul său pulitik?
Nu a făcut nimic de când este parlamentar!
Doar pentru amante! Are voie fratele la așa ceva?

Alex a spus: (octombrie 3rd, 2023 at 10:54 )

Facand un partid, ultra-conservator si pro-trumpist, va fi sponsorizat din greu de fratii din Texas. Inainte de a intra in parlament a candidat la europarlanentare, dar fara succes. Atunci in CV sau in declaratia de avere, postata pe web, aparea o suma uriasa in dolari primita ca donatie din SUA. De ce ar dona cineva sau o organizatie crestina pentru, la acea vreme, un ilustru pastor anonim din Hateg? Un documentar Netflix, Family, difuzat in 2019 il prezinta pe Ben Oni ca membru al unei „fratii secrete, care guverneaza lumea”. Deci partidul lui care teoretic va fi votat de baptisti si penticostali ( dar nu toti il agreaza) intra in politica cu un scop. Vom vedea din programul partidului care va fi asta. Ii dorim dlui Ben Oni sa ajunga iar pastor intr- un sat de langa Hateg, ca multumire din partea timisenilir pentru ” tot” ce- a facut pentru ei in anii in care s- a dat mare senator si deputat de Timis, pus pe lista de la centru.

CH a spus: (octombrie 3rd, 2023 at 12:56 )

Dacă d-l Geoană se bazează pe un astfel de sprijin pentru, eventual, a ajunge președinte, atunci acest proiect este eșuat din start.

Personal cred că d-l Geoană ar avea mai mult succes fără a apela la astfel de purtători de torță.

tm a spus: (octombrie 4th, 2023 at 10:35 )

Acum are timp mai mult pt a-si satisface amanta focoasa ,
Pont : Da pe gat inainte minim 2 pahare de vin bun si nu mai ai nevoie de viagra .

Anubis a spus: (octombrie 4th, 2023 at 10:37 )

Daca Geoana se inhaita cu pacaliciul asta e mai prost decat prevede legea. Iar pe neoprotestanti chiar nu ii inteleg. Cum aleg tot felul de nulitati din astea Benone sau Dugulescu?

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top