Administratie

Problema sensurilor giratorii de la Giroc ar putea fi rezolvată până pe 1 noiembrie

Consiliul Județean Timiș a făcut un important pas spre rezolvarea problemelor care au apărut cu circulația rutieră pe drumul care leagă Timișoara de Giroc, aprobând preluarea unor terenuri din zonele unde se vor amenaja sensuri giratorii definitive, care să crească siguranța rutieră. O primă rezolvare a gâturilor de trafic apărute după montarea unor sensuri giratorii provizorii ar urma să fie aplicată până la finalul acestei luni, când o parte din acestea vor fi reamenajate.

Consilierii județeni au aprobat, marți, un proiect pentru trecerea unor bunuri imobile, din domeniul public al Comunei Giroc , în domeniul public al Județului Timiș, în spatele acestei sintagme tehnice se află preluarea unor terenuri din comuna amintită, aflate în locațiile unde CJ Timiș dorește să realizeze sensuri giratorii definitive.

Șeful Direcției de Drumuri din cadrul CJT, Cristian Mincă, a oferit aleșilor o serie de informații legate de situația de pe acest drum.

”Nu se desființează (n.r. sensurile giratorii), se relochează, sper ca de săptămâna viitoare să începem lucrările acolo. Acolo înseamnă o săptămână și de execuție. Tot în zona aceea se relochează, doar că sensurile se duc spre zona mediană, acum sunt puțin lateral”, a spus Mincă.

El a admis că până la începutul lunii viitoare se va încheia lucrarea.

”Sperăm că săptămâna viitoare să înceapă lucrările, mai mult de o săptămână – două nu vor dura. Sunt asigurat că într-o săptămână sunt și gata”, a mai declarat Cristian Mincă.

Despre acest subiect a vorbit și Alin Nica, președintele CJT. Conform oficialului, deocamdată se va rezolva problema situării pe carosabil a două dintre aceste sensuri, pentru celelalte se lucrează deja la realizarea unor proiecte tehnice, pentru soluții definitive, pentru sensuri giratorii definitive.

”E o problemă pe care noi o vom rezolva. E adevărat, poliția județeană, ținând cont că numărul accidentelor care se întâmplau săptămânal pe acest drum județean, nu ne-a lăsat să avem cele două benzi pe sens în dreptul acelor sensuri giratorii provizorii și de aceea apar acele gâtuiri în dreptul lor. făcând acele lărgiri și practic creând sensurile giratorii pe două benzi și nu pe o bandă, vom putea rezolva aceste problem în două puncte imediat, iar pe zona sensurilor giratorii unde avem proiect tehnic în lucru, acolo vom lăsa circulația cum a fost anterior, eliminând acei stâlpișori care blochează un sens de circulație”, a anunțat Nica.

Între Giroc și Consiliul Județean a fost încheiat un protocol de colaborare în vederea realizării în comun a patru sensuri giratorii provizorii pe Calea Timișoarei (drumul județean DJ 595), sectorul cuprins între Bd. Aviației și Str. Gării din loc. Giroc, respectiv amenajarea ca girații provizorii a intersecțiilor cu Bd. Aviației, Bd. Soarelui, Str. Jupiter și Str. Neptun.

Pentru realizarea celor patru sensuri giratorii provizorii pe Calea Timișoarei, respectiv amenajarea ca girații provizorii a intersecțiilor cu Bd. Aviației, Bd. Soarelui, Str. Jupiter și Str. Neptun. este necesară preluarea mai multor terenuri: 28 mp pentru strada Jupiter; 52 mp pentru strada Neptun; 85 mp pentru strada Neptun; 133 mp pentru Bv. Soarelui, aflate în domeniul public al Comunei Giroc, urmând ca acestea să treacă în în domeniul public al Județului Timiș.

Cheltuielile cu execuția celor patru sensuri giratorii provizorii vor fi asigurate de către Consiliul Județean Timiș,

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Proclamație de deziobăgire pe moșia boierului Alfred

Mai mulți primari liberali din Timiș au scris o lăcrămație către conducerea județeană, președintelui interimar…

14 minute ago

Începând de mâine strada Palmierilor se va închide pentru executarea unor lucrări

În perioada 21 mai – 4 iunie, între orele 8,30 – 18,00, traficul rutier va…

44 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

15 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

18 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

19 ore ago