Timp liber

Timișoara Capitală Europeană a Culturii, văzută prin ochii lui Adrian Pîclișan, va fi prezentată la Viena într-o expoziție/Foto

Imaginile surprinse de cunoscutul și apreciatul fotoreporter timișorean, Adrian Pîclișan, vor duce Timișoara Capitală Europeană a Culturii, la Viena. Fotografii care surprind momente legate de prestigiosul titlu primit de oraș, așa cum au fost văzute de el, vor fi expuse în cadrul unei expoziții, la Viena.

În anul în care orașul poartă titlul de Capitală Europeană a Culturii, Timișoara se prezintă Vienei și Europei într-o expoziție de fotografie ce surprinde momente – reper din această perioadă importantă pentru România.

Institutul Cultural Român de la Viena va găzdui, marți, 24 octombrie, de la ora 19, vernisajul expoziției ”2023, TIMIȘOARA”, cu imagini realizate de fotograful Adrian Pîclișan. Seara va fi completată de un concert solo piano, în acorduri de modern jazz, performat de Sebastian Spanache. Evenimentul, care face parte din seria de promovare Timișoara: oraș liber, spirit liber, este susținut de Asociația Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Viena și Ministerul Culturii din România.

„Scopul nostru principal este de a aduce la cunoștința comunității culturale din Viena detaliile programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, și să conectăm artiștii români cu rețelele culturale din Viena, facilitând schimbul de idei și experiențe. Ne bucurăm că ICR Viena s-a dovedit a fi un partener atât de deschis pentru a face acest eveniment împreună”, spune Ovidiu Megan, directorul executiv al Asociației Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

Sunt 15 imagini care au surprins momente – cheie din anul cultural timișorean: deschiderea festivă, spectacole, marea de oameni, cea mai mare expoziție din România ultimilor 50 de ani dedicată operei lui Constantin Brâncuși.

„Expoziția fotografică propusă este o invitație la Timișoara. Ea încearcă să deschidă apetitul spre descoperirea unei secvențe consistente din cultura europeană în orașul premierelor europene și naționale”, motivează Adrian Pîclișan, autorul fotografiilor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

14 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

14 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

15 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

16 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

16 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

19 ore ago