Politica

Alexandru Proteasa contraatacă la şarja PSD: “Un nou atac politic mizerabil, bazat pe interese personale”

Consiliul Județean Timiș respinge categoric acuzațiile lansate de PSD și spune că, de fapt, la mijloc ar fi o solicitare lansată de fratele preşedintelui PSD Timiş, Alfred Simonis, pentru o autorizație de construire refuzată de administrația județeană.

Mai mult, reprezentanții CJT spun că persoana respectivă l-ar fi amenințat pe Alexandru Proteasa. “Tu și Nica meritați să fiți bătuți pe stradă”, spune Proteasa că ar fi fost afirmația lansată de Gerald Simonis.

Procedura de revocarea din funcție a unui vicepreședinte al Consiliului Județean trebuie argumentată și supusă la vot în plen, iar pentru a fi dusă la îndeplinire sunt necesare două treimi din totalul consilierilor județeni.

 “Avem în față un nou atac politic mizerabil, bazat într-adevăr pe interese personale, însă nu ale mele ci ale liderului PSD, Alfred Simonis. Manipularea informațiilor și folosirea grupului politic PSD reprezintă o răzbunare a familiei Simonis în fața căreia am refuzat să cedez la șantaj. Fratele lui Alfred Simonis m-a amenințat că îmi va fabrica acest scandal dacă nu pun presiune pe funcționarii publici din CJ Timiș ca să îi elibereze un aviz necesar construirii unui centru comercial. Legal, acel aviz nu putea fi eliberat, iar eu nu fac nici favoruri, nici nu cedez la presiuni, șantaj și amenințări. Aștept cu interes acel plen în care consilierii județeni PSD îmi vor cere revocarea lipsită de orice temei și argumente, ca să le expun și eu conversațiile cu familia domnului Simonis, mai ales ultima conversație care s-a încheiat cu concluzia că eu și președintele CJ Timișmerităm să fim bătuți pe stradăpentru că nu răspundem la comenzi”, a declarat Alexandru Proteasa, vicepreședinte al CJ Timiș.

Cei de la CJT mai spun că procedura de licitație pentru desemnarea unui constructor la Centrul de legume fructe de la Tomnatic a fost derulată înainte de mandatul lui Alin Nica, contractul fiind semnat de Călin Dobra, președintele de atunci al Consiliului Județean Timiș. Centrul se află în faza de finalizare a lucrărilor însă nu este recepționat de la constructor. Structura Consiliului Județean care va organiza recepția și care face plățile către constructor nu este în subordinea vicepreședintelui

Proteasa, acesta din urmă având doar atribuții de coordonare a Direcției care va propune strategia de operationalizare.

“Încercările politice ale PSD de a semăna confuzie în rândul comunității nu sunt noi. Livrează informații trunchiate către jurnaliști, își asumă știri false și se folosesc de instituțiile statului pentru a performa execuții politice. Cazul lui Proteasa este copia cazului meu la Consiliul Național de Integritate. Și în cazul lui, dacă se va face o sesizare, procurorii îi vor atesta nevinovăția”, a spus Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Reprezentanții instituției mai spun că, instituțional, la nivelul Consiliului Județean Timiș, nu există nicio informație privind vreo încălcare a unei proceduri privind implementarea proiectului de realizare a Centrului de legume și fructe de la Tomnatic și nici vreo suspiciune cu privire la existența unei fapte de corupție sau a unei incompatibilități.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Nicolae Robu e primul pe lista de vot, Dominic Fritz pe șapte

Cu doar câteva ore înainte de debutul campaniei electorale, Biroul Electoral de Circumscripție Timișoara a…

3 ore ago

La Muzeul Satului Bănățean au loc, sâmbătă și duminică, mai multe expoziții de frumusețe chinologice

Timișoara devine, sâmbătă și duminică, punctul principal de atracție al chinologiei românești. La Muzeul Satului…

5 ore ago

La Stadionul Lego, constructorul lucrează la fundațiile uneia dintre peluze și la o tribună/Foto

Stadionul Lego, pe care Primăria Timișoara îl ridică în zona Buziașului cu bani de la…

6 ore ago

Dominic Fritz, după încă un teren recuperat de municipalitate: “Recuperăm nu doar terenuri, ci și demnitatea orașului”

Primăria Timişora a reuşit să mai recupereze un teren. Acesta era situat în proximitatea pieţei…

6 ore ago

Conducerea RETIM a luat mai multe măsuri cu implementare imediată, după ce unii angajaţi au intrat în grevă

Luând în considerare întreruperea nejustificată a activității de către unii angajați ai Secției de Salubrizare…

6 ore ago

Vrei să experimentezi viaţa de student? UPT are reţeta perfectă, o excelentă tabără de „pregătire”, gratuită

UPT face un demers foarte potrivit pentru liceeni şi nu numai, care vor să vadă…

6 ore ago