Categories: Politica

Se amplifică scandalul dintre PSD și PNL în Timiș. Liberalii cer retragerea sprijinului politic pentru Alfred Simonis

Circul politic pornit sâmbătă de PSD, care a anunțat că demarează acțiunile pentru demiterea vicepreședintelui liberal al CJ Timiș, Alexandru Proteasa, continuă cu o reacție din partea PNL. A fost o primă reacție din partea celui vizat și a CJT, după care a venit una categorică din partea PNL: se cere retragerea sprijinului politic pentru liderul local Alfred Simonis, acuzat că asupra sa există suspiciuni de fraudă și corupție.

Conform PNL Timiș, în urma unor dezvăluiri jurnalistice apărute recent în spațiul public, organizația liberală solicită premierului Ciolacu retragerea sprijinului pentru deputatul Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților. 

Totodată, PNL Timiș atrage public atenția asupra suspiciunilor de fraudă și corupție care planează asupra activității deputatului PSD, cu încredere că instituțiile abilitate se vor autosesiza în vederea derulării de controale. Până în prezent, deputatul Alfred Simonis a adoptat tactica struțului care își ascunde capul în nisip și nu a făcut nimic să clarifice sau să infirme acuzațiile care par să curgă ca un fluviu la adresa sa, atât în presa scrisă, cât și pe rețelele de socializare”, spun liberalii.
În sprijinul afirmațiilor lor, liberalii prezintă o anchetă jurnalistică realizată de un site de internet.
În administrarea bunurilor mobile și imobile deținute, Simonis a luat decizii interesante prin înstrăinarea acestora către membrii familiei prin acte de vânzarecumpărare sau donație, ceea ce conduce la ipoteza că Simonis își disimulează deținerea reală a bunurilor din cauza funcțiilor pe care le ocupă în fruntea statului român. Pe lângă veniturile declarate ca urmare a activității parlamentare, Simonis Alfred a declarat că în urma căsătoriei și a nașterii celor doi copii, a primit sub formă de cadouri 165.600 euro, din care 36.800 euro la nuntă, 39.800 euro la botezul primului copil și 89.000 euro la botezul celui de-al doilea copil. În aceeași perioadă, a primit sub formă de donație de la socrul său Mitocariu Gheorghe suma de 60.000 de euro, de la mama sa Simonis Georgeta 44.000 de lei și de la frații săi Simonis Gerald Oscar și Popovici Nicolae Cristian câte 23.000 de lei”, anunță liberalii, referindu-se la o anchetă jurnalistică publicată de anchetatorii.ro.

Reprezentanții formațiunii politice susțin că sumele pe care le vehiculează deputatul Simonis prin intermediul familiei sale sunt greu de justificat și probabil acesta motivul pentru care Alfred Simonis nu face nicio declarație în apărarea sa.
Mai mult, un membru al familiei sale l-a amenințat pe vicepreședintele PNL și al CJT, Alexandru Proteasa, deoarece acesta a refuzat să comită ilegalități pentru a ajuta familia Simonis. Discuția dintre cei doi, care se încheie cu amenințarea ”și tu și Nica meritați să fiți bătuți în stradă”, va fi predată autorităților atunci când se va declanșa ancheta în acest caz extrem de grav. Ne așteptăm ca deputatul Simonis să încerce o delimitare de fratele său, lucru imposibil având în vedere faptul că soția deputatului este partener de afaceri și acționar în Global Reconssim, firma lui Gerald Simonis, finanțator declarat al președintelui interimar al Camerei Deputaților”, conform liberalilor.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

11 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

11 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

12 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

13 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

13 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

16 ore ago