Politica

Consilierii județeni PSD solicită demiterea vicepreședintelui CJT Alexandru Proteasa pe motiv de corupție

Consilierii județeni ai PSD Timiș anunță că vor demara procedurile în vederea demiterii vicepreședintelui liberal al Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa. Aleșii social-democrați acuză faptul că Proteasa ar avea legături de afaceri cu o firmă care lucrează și pentru instituție, la viitorul centru de legume și fructe de la Tomnatic, care este ridicat de către CJT.

Cei de la PSD acuză faptul că Proteasa are legături de milioane de euro cu respective firmă. Ca atare, anunță că vor sesiza organele de cercetare, pentru corupție.

”Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, liberalul Alexandru Proteasa, este personajul principal al unei anchete jurnalistice care demonstrează legături puternice de afaceri între acesta și o companie care are contracte de milioane de lei chiar cu instituția pe care Proteasa o reprezintă la cel mai înalt nivel. Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, reprezentanții PSD din Consiliul Județean Timiș vor demara procedura de revocare din funcție a vicepreședintelui Proteasa și vor semnala organele de anchetă pentru a verifica posibile fapte asimilate corupției”, conform PSD Timiș.

Problemele ar fi legate de faptul că vicepreședintele CJ Timiș este coordonatorul comisiei care se ocupă de centrul respectiv din partea administrației județene, dar, în același timp, firma care ridică centrul ar realiza pentru familia sa un centru commercial la Moșnița, mai spun cei de la PSD.

”Alexandru Proteasa este coordonatorul comisiei care se ocupă de centrul de legume și fructe pe care Consiliul Județean Timiș îl construiește în comuna Tomnatic. Chiar dacă neagă acest lucru, este contrazis exact de președintele Alin Nica. Această importantă investiție, care a beneficiat de o suplimentare a fondurilor de 4 milioane de lei, nu este terminată și deja are semne de degradare. În tot acest timp, compania contractată pentru a duce la bun sfârșit acest proiect lucrează pentru o societate comercială din Moșnița Nouă ce aparține familiei lui Alexandru Proteasa și care construiește un centru comercial. Evident, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș neagă totul, însă dovezile par a fi foarte clare”, mai spun social-democrații.

Ei anunță că vor demara procedurile în vederea demiterii lui Proteasa, dar și Parchetul.

”În acest context, asupra acestuia planând o serie de suspiciuni și posibile conflicte de interese, în cel mai scurt timp consilierii județeni ai Partidului Social Democrat vor solicita revocarea din funcție a lui Alexandru Proteasa, iar mai apoi se va sesiza Parchetul General pentru a demara o anchetă penală în acest caz”, conform PSD Timiș.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

37 de minute ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

O oră ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

2 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

2 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

4 ore ago