Politica

În aşteptarea lui Ciucă. Gruparea anti-Nica din PNL Timiş a adunat doar patru primari la o întâlnire

Vineri, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, va veni la Timişoara pentru a analiza la faţa locului tensiunile din filiala locală a partidului. În aşteptarea lui, cele două, chiar trei tabere din partid, îşi numără susţinătorii. O întâlnire a adversarilor preşedintelui PNL Timiş, Alin Nica, desfăşurată miercuri, s-a transformat într-un semieşec, adunând doar patru primari.

După mai multe tentative desfăşurate la Bucureşti de schimbare din funcţie a preşedintelui PNL Timiş, Alin Nica, Nicoale Ciucă a aunţat că vineri vine la Timişoara pentru a analiza pe viu care sunt problemele din interiorul filialei conduse de Nica. Potrivit mai multor surse, adversarii lui Nica trebuie să adune cel puţin zece primari nemulţumiţi (dintr-un total de 48 edili PNL) de actuala conducere pentru a se pune în discuţie schimbarea liderului filialei. De menţionat că, duminică şi luni, Nica  a fost la Bucureşti cu 22 de primari care care şi-au anunţat sprijinul pentru el.

Pe de altă parte, există o listă mai veche cu 18 primari care au semnat împotriva lui Nica. Ca atare, în această săptămână, ambele tabere şi-au inventariat susţinătorii. Cu două zile înainte de venirea lui Ciucă, adversarii lui Nica au avut o întâlnire coordonată de deputatul Marilen Pirtea şi Alin Popoviciu, fost secretar general al filialei, exclus din partid după venirea lui Nica la conducere. Întâlnirea a fost un semieşec, la ea participând doar patru primari.

De menţionat că Popoviciu a fost unul din vârfurile de lance ale opoziţiei la Nica. El are o relaţie mai veche cu Lucian Bode, secretarul general al PNL, transformându-l şi pe acesta într-un adversar al lui Nica. De asemenrea, Popoviciu a fost/este un apropiat al lui Nicoale Robu, acesta din urmă fiind reevaluat de gruparea Nica şi numit candidatul PNL la Primăria Timişoara. De altfel, un prim semnal bun pentru Nica a fost în momentul în care s-a aflat că Ciucă vine la Timişoara fără Bode. Mai trebuie spus că marea întâlnire cu Ciucă va avea loc vineri, la ora 9,30, la Consiliul Judeţean.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

30 de minute ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

53 de minute ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

2 ore ago

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

17 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

17 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

18 ore ago