Politica

Raoul Trifan: Noua lege a pensiilor înseamnă noi taxe şi impozite

Noua lege a pensiilor este una mincinoasă, afirmă senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan. Singurele metode prin care ar putea să facă rost de măcar o parte din banii pentru majorarea pensiilor ar fi prin creșterea taxelor și impozitelor sau prin noi împrumuturi. Ambele soluții sunt păguboase şi n-ar lovi în toți românii, arată senatorul USR.

 Ca de obicei, în ani preelectorali, PSD a venit cu o nouă lege mincinoasă, cea a pensiilor, o lege care înseamnă o reală “bombă fiscală”, afirmă senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan.

“În stilul caracteristic, PSD vine cu adevărate bombe fiscale în prag de an electoral. Obișnuit să cumpere bunăvoința electoratului prin orice mijloace și fiind complet decuplat de realitățile economice ale României, partidul social-democrat, ajutat de cel care insistă să-și spună „liberal” deși nu este, flutură măriri de pensii nerealiste înaintea alegerilor din 2024”, arată Trifan.

El spune că, incontestabil, pensiile trebuie să fie majorate, dar numai cele pe baza contributivităţii, iar nu şi cele speciale.

“O spun din capul locului: pensiile trebuie să crească! Cele normale, contributive, nu cele speciale. Este inacceptabil ca, atunci când valoarea coșului minim de consum pentru un trai decent este de 3.800 lei, pensia medie contributivă să fie de doar 2.000 lei. Practic, pensia medie îți ajunge ca să trăiești doar jumătate de lună. Dar de unde vor veni sumele necesare pentru creșterile de pensii promise? Acest lucru i-am întrebat pe domnii și doamnele de la PSD și PNL timp de 4 ore în plenul Senatului și alte ore bune în comisii”, a continuat Trifan.

Punând câteva întrebări fără răspuns, Trifan arată că totul e o minciună electorală.

“Vor tăia pensiile speciale? Vor optimiza aparatul administrativ al țării? Vor da afara toți sinecuriștii și șmecherii care taie frunze la câini pe salarii de mii de euro? Nici vorbă! Răspunsul bâguit a fost eterna și necredibila sintagmă: „vom elimina evaziunea fiscală și vom îmbunătăți colectarea taxelor”. De parcă i-a oprit cineva să facă acest lucru până acum”, afirmă senatorul USR.

Dincolo de povești frumoase, Trifan arată că în România reală spitalele au rămas fără bani, medicamentele compensate nu se mai plătesc, marile proiecte de investiții stagnează pentru că nu se mai fac plăți, iar “guvernul se împrumută în neștire pentru a încerca să oprească din colaps un stat care se năruie în jurul său”.

“Adevărul pe care Ciolacu nu-l spune despre această nouă lege, dar pe care îl vede toată lumea, este că nu există banii pentru creșterile promise în septembrie 2024. A spus-o chiar și ministerul lor de Finanțe, în avizul dat pe lege. Singurele metode prin care ar putea să facă rost de măcar o parte din bani ar fi prin creșterea taxelor și impozitelor sau prin noi împrumuturi. Ambele soluții păguboase, care ar lovi în toți românii, dar mai ales în cei din mediul privat, ar genera și mai multă inflație care erodează puterea de cumpărare a tuturor, inclusiv a pensionarilor, și ar face șocul creșterii de anul acesta a taxelor, prin comparație, să pară liliputan. I-am ținut 4 ore în plen pentru a explica ce vor să facă cu pensiile românilor. Nu au reușit, dar și-au trecut proiectul în ciuda zecilor de argumente care arătau că este o lege mincinoasă. Vom pune aceeași presiune pe ei luni, în camera decizională, de care vor să treacă legea într-o singură zi, tot fără dezbateri așezate. Sub bagheta lui Marcel Ciolacu, Parlamentul a ajuns o simplă anexă a Guvernului. Sunt convins că schema aceasta prin care PSD promite marea cu sarea înaintea alegerilor după care nu se ține de promisiune nu va mai funcționa și în 2024. Iar cei cu ajutorul cărora este posibil acest asalt brutal asupra economiei românești, cei care încă-și spun „liberali”, vor dispărea”, a mai sus Trifan.

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Programul de lucrări al SDM în ziua de 20 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

21 de minute ago

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

14 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

17 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

17 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

18 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

18 ore ago