Politica

Se pregătește debarcarea lui Alin Nica? Sorin Supuran cere plecarea eminenței cenușii a filialei PNL Timiș, Dănuț Groza

La doar o zi de la ”ungerea” oficială a lui Nicolae Robu ca și candidat al PNL la funcția de primar al Timișoarei, unul dintre colaboratorii acestuia din perioada sa de glorie în partid, Sorin Supuran, iese public și cere demisia celui considerat eminența cenușie a actualei conduceri a filialei Timiș, secretarul general Dănuț Groza. Este sursa neînțelegerilor din filială și duce la tensiune în cadrul acesteia spune Supuran. Nica și Groza sunt cunoscuți ca funcționând ca un tandem bine închegat.

În postarea sa, Supuran nu uită să spună că același Groza a fost  cel care a cerut demisia lui Robu și înainte, și după pierderea alegerilor.

Având în vedere declarațiile recente ale Secretarului General al PNL Timiș, Danut Groza, și maniera sa lipsită de respect față de colegii liberali care au susținut și continuă să sprijine activitatea filialei, precum și lipsa de respect față de Statutul PNL, dar și față de reprezentanții mediului antreprenorial cu orientare liberală care coordonează destinele a peste 5000 de angajați din județul Timiș, precum și a numeroși colegi liberali care au condus instituții importante la nivel județean și național, chiar și colegi parlamentari, primari, viceprimari si consilieri locali în funcție, consider că este necesar să reamintesc că, Danut Groza a contribuit la tensiunile din timpul mandatului d-lui Robu, cerându-i demisia public din funcția de Președinte și biroului politic de la aceea dată, atât înainte, cât și după pierderea alegerilor la Primaria Timișoara. De asemenea, a făcut afirmații publice calomnioase în repetate rânduri la adresa dumnealui si a unor membri din biroul politic și în detrimentul intereselor filialei”, scrie Supuran.

Menține starea de conflict în filială, are o influență negativă asupra președintelui acesteia, mai spune Supuran.

Credem că Secretarul General actual este sursa multor neînțelegeri, menținând starea de conflict între colegii primari și exercitând o influență negativă asupra Președintelui Filialei și a Biroului politic județean actual. Prin urmare, solicit în nume personal și al unui grup larg de susținere schimbarea lui Danut Groza din funcția de Secretar General, propunerea unui nou Secretar General și cooptarea membrilor de marcă liberali și a reprezentanților mediului de afaceri importanți în Biroul politic județean pentru a restabili echilibrul, unitatea, armonia și consolidarea filialei în perspectiva anului electoral 2024”, este poziția liberalului.

Dacă s-a mai discutat despre presiuni la nivel central pentru rezolvarea unor … probleme în filiala Timiș, iată că și Supuran apelează a forurile politice superioare.

Fac un apel și la conducerea națională să solicite Președintelui Alin Nica schimbarea imediată a Secretarului General și să se implice în clarificarea situației extrem de tensionate din Timiș, pentru a evita pierderea de colegi primari la viitoarele alegeri locale”, a mai scris membrul PNL Timiș.

Foto Facebook Sorin Supuran

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

18 minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

2 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

2 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

3 ore ago