Fabrica din Timișoara deținută de un puternic grup german din domeniul automotive este prima care va beneficia de susținere într-un proiect pilot de dotare cu panouri solare în vederea producției de energie electrică. Acestea vor produce aproximativ 930 de megawatti anual.
Astfel, ContiTech a instalat recent un nou sistem de panouri fotovoltaice la Timișoara. Alte locații din cadrului grupului vor întreprinde același tip de acțiuni în lunile următoare. De asemenea, la nivelul sectorului de activitate au fost alese trei centre de producție care să identifice, în cadrul unui proiect pilot la nivel global, cea mai bună abordare pentru producția neutră din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon.
„Fiecare dintre facilitățile noastre se confruntă cu propriile provocări specifice în atingerea producției verzi până în 2040 cel târziu. Prin proiectele pilot, oferim locațiilor noastre un model comprehensiv despre cum să implementeze într-o manieră sistematică metoda de management de mediu în cadrul ariei de producție din locația lor”, a declarat Claus-Peter Spille, Senior Vice President Operations la ContiTech.
Sistemul de panouri fotovoltaice instalat de curând la Timișoara este așteptat să producă aproximativ 930 MWh anual de electricitate fără emisii.
După Timișoara, unde compania produce furtunuri pentru sistemele termice ale mașinilor și curele de transmisie, locațiile din Subotica (Serbia), Szeged (Ungaria), Wagrowiec (Polonia), Weissbach (Germania), Changzhou (China), Kalyani (India) și Chihuahua (Mexic) au aprobare pentru propriile proiecte de panouri fotovoltaice și vor instala sistemele respective în lunile următoare. ContiTech se așteaptă cu aceste instalații la o generare anuală de 5900 MWh de electricitate, ceea ce reprezintă consumul de energie electrică a 2950 de gospodării din Germania.
„Sustenabilitatea este atât o oportunitate imensă, cât și un factor decisiv pentru inovație. Ca primă- alegere pentru soluții bazate pe materiale în industrii variate, suntem dedicați să abordăm direct provocările cu care se confruntă lumea noastră. Pașii noștri recenți către operațiuni de producție ecologice, făcuți împreună cu partenerii noștri de-a lungul lanțului valoric, demonstrează că reducerea impactului schimbărilor climatice reprezintă angajamentul nostru ferm în acest sens, o sarcină în care suntem puternic angajați”, a continuat Philip Nelles, membru al Consiliului Executiv al Continental pentru ContiTech.
Extinderea producției de energie fără emisii
În plus, ContiTech a ales trei locații, Changzhou (China), Granby (Canada) și Dannenberg (Germania), ca locații participante în programul pilot pentru operațiuni ecologice. Succesul lor, bazat pe măsuri și activități concrete, va oferi îndrumare celorlalte fabrici din ContiTech cu privire la modul în care să implementeze măsuri similare pentru a opera neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2040 cel târziu.
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…