Eveniment

Judecătorul Iulia Motoc va susține la UV Timișoara o conferință pe teme de drept

Studenții Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara vor putea intra în dialog cu Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, ea urmând să susțină în orașul de pe Bega prelegerea cu titlul „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”.

Facultatea de Drept a inițiat anul trecut seria de conferințe „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, în care la UVT sunt găzduite evenimente care îi au ca invitați pe unii dintre actualii sau foștii judecători de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Invitații acestor evenimente discută teme legate de puterea de coeziune a dreptului, prin dimensiunea sa internațională și regională, în contextul unui risc sporit de fragmentare a Europei.

În cadrul acestei serii de conferințe, Iulia Motoc, judecător ales la Curtea Penală Internațională și fost judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, va susține prelegerea cu titlul „Humanism, legal technicality and justice: rethinking human rights”. 

Evenimentul va avea loc marți, 27 februarie 2024, începând cu ora 17, în sediul central al Universității de Vest din Timișoara (Bd. Vasile Pârvan nr. 4), Amfiteatrul A01.

Pentru participare, cei interesați se pot înscrie cu ajutorul acestui Formular.

Iulia Motoc se va afla la Timișoara în calitate de Special Guest Professor la programul de licență în Drept european și internațional, derulat de Facultatea de Drept din UVT, în cadrul căruia va susține, de asemenea, o serie de prelegeri.

Coeziunea Europei depinde semnificativ de modul în care științele juridice oferă un cadru unitar de exprimare a drepturilor cetățenești din UE. Prezența la UVT a personalităților internaționale care se află angrenate în practica juridică de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene și Curtea Europeană a Drepturilor Omului ne oferă un prilej aparte de a înțelege mai bine cum se desfășoară acest laborios proces de aplicare a dreptului european și internațional. Vă așteptăm la Conferința „Judecătorii Europei. Europa judecătorilor”, în 27 februarie, la UVT.”, a spus rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea

 

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Bază ca afară la Urseni. Sărbătoarea comunităţii Moşniţa/FOTO

Cea mai nouă bază sportivă din judeţul Timiş a fost inaugurată cu mare fast la…

4 ore ago

Anvelope în flăcări. Incendiu puternic duminică la amiază

Duminică, 19 mai, aproape de ora 12, ISU Timiş a fost solicitat să intervină pentru…

8 ore ago

Spectacol şi mulţi căluţi putere şi femei pricepute în arta condusului la Women Rally 2024 – Timișoara

La Timișoara a avut loc prima etapă a Campionatului Național Women Rally – Bosch Car…

8 ore ago

Noaptea Muzeelor a fost, pe vreme de seară, și la Muzeul Național al Banatului/Foto

Ediția din acest an a Nopții Muzeelor a fost întâmpinată în acest an la Muzeul…

9 ore ago

Reabilitarea căii ferate dintre Caransebeș și Arad scârțâie. Ministrul Transporturilor cere un ritm accelerat al lucrăilor

Dacă pe partea de infrastructură rutieră investițiile pentru dezvoltare merg bine, pe partea de infrastructură…

9 ore ago

Descoperă artiștii ce vor concerta anul acesta la TIMIȘOARA MUSIC AWARDS

Timișoara Music Awards, festivalul de muzică ce premiază și promovează talentul artiștilor locali, a stabilit…

9 ore ago