Politica

Alin Nica afirmă: “Timișul nu este de vânzare”

Alin Nica, președintele PNL Timiș, a susținut, astăzi, alături de aleși ai partidului, o declarație de presă în fața sediului liberalilor timișeni.

Nu putem să nu remarcăm faptul că alături de Nica nu s-a aflat și Nicolae Robu, candidatul PNL la Primăria Timișoara. De asemenea, alături de președintele filialei Timiș s-au aflat și mulți dintre contestatarii lui Nica.

“ Mesajul principal pe care vreau sa vi-l transmit este că Timișul nu este de vânzare. Timișul nu este de vânzare pentru funcții pe persoană fizică. Mi s-a făcut oferta să fiu senator ca să îl las pe Simonis să candideze. Am refuzat”, a spus Alin Nica, vineri.

„Mita” primită era un loc de senator pentru Nica, respectiv eliminarea contracandidaților pentru primarii liberali, la schimb cu retragerea sprijinului pentru Nica.

„Timișul nu este de vânzare în schimbul unor tranzacții electorale. Primarii PNL au primit oferta să dea Consiliul Județean, să îmi retragă sprijinul, pentru că așa nu li se vor pune contracandidați PSD în localitățile lor. Însă la Simonis, până  și ofertele sunt mincinoase. La mai puțin de 48 de ore de la ofertă, la Moșnița Nouă unde îl avem primar în funcție pe Florin Bucur, a apărut un candidat independent: chiar fratele lui Simonis. Varianta propusă de Simonis Timișului, nu este o alianță, ci un mijloc de a scăpa de votul real al cetățenilor. Sunt inacceptabile listele comune….”, a mai spus liderul PNL Timiș.

El afirmă că e și rămâne liberal.

” Nu mă dezic de PNL. Suntem cu toții aici pentru că suntem liberali și vrem să mergem în fața oamenilor, ca ei să ne aleagă sau să ne respingă. Acesta este sensul democratic al alegerilor. Cu toții vrem să ne prezentăm ca liberali, cu toții avem încredere în rezultatele noastre, în munca depusă în comunitățile noastre. Pe ceea ce am construit noi până acum în Timiș, nu permitem nimănui să se cațere, în special nu lui Simonis. Dacă vom fi înlăturați din PNL, rămânem liberali. Sperăm să purtăm un dialog cu argumente și să nu ajungem nici acum, nici vreodată, pe viitor, la astfel de variante. Suntem siguri că persoanele din conducerea PNL național vor înțelege specificul local al Timișului și spiritul Timișoarei. Aici, în Timiș, în 1989 s-a reaprins libertatea, iar PNL, de atunci, a protejat-o și a dus-o mai departe, în toate formele ei. Acum, în acest an electoral, avem, pentru prima dată după Revoluție, șansa, oportunitatea istorică ca PNL să fie și la Consiliul Județean și la Primăria Timișoara. Toate cercetările sociologice, pulsul comunităților, oamenii cu care discutăm zilnic, ne îndreptățesc să credem, chiar să fim siguri, că în 9 iunie, Timișul și Timișoara vor avea ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum: același partid și o viziune unitară, coerentă.PSD a lansat o bârfă: că indiferent în ce variantă, Simonis va câștiga chiar dacă filiala PNL Timiș va fi destrămată. Nu, dragi colegi, Simonis nu va câștiga oricum. Dincolo de diferența dublă de procent la intenția de vot în favoarea mea, din partea oamenilor de bună credință din județ, am discutat cu colegii primari, și, cei care nu vor fi înlăturați în caz de alianță impusă cu PSD-ul, tot nu vor vota Simonis și nu vor încuraja locuitorii din comunităților lor să aleagă PSD. Însă cel mai bine este să îi las chiar pe ei să își exprime punctul de vedere”., a afirmat președintele liberalilor timișeni.

Nica susține că nu are în vedere demisia din PNL.

“Nu imi dau demisia, mă lupt până la capăt pentru PNL. Dacă colegii din PNL național aleg să mă excludă sau să ia vreo masura impotriva mea, eu voi fi împăcat cu ideea că tablourile bratienilor să nu cadă jos de rușinea că au demis un președinte liberal pentru a oferi județul PSD. Eu fac apel la colegii nostri de la centru sa ia decizia rațională, corectă, o știm cu toții care este, si sa nu ajungem in situatii in care sa avem o nouă dizidență din PNL, conflicte interne”, a mai spus Nica.

El a admis că a primit oferte de a trece la. Forța Dreptei, dar și de la alte partide, dar ca nu asta își dorește.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

18 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

19 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

19 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

20 de ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

21 de ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

22 de ore ago