Alin Nica afirmă: “Timișul nu este de vânzare”

Alin Nica, președintele PNL Timiș, a susținut, astăzi, alături de aleși ai partidului, o declarație de presă în fața sediului liberalilor timișeni.

Nu putem să nu remarcăm faptul că alături de Nica nu s-a aflat și Nicolae Robu, candidatul PNL la Primăria Timișoara. De asemenea, alături de președintele filialei Timiș s-au aflat și mulți dintre contestatarii lui Nica.

“ Mesajul principal pe care vreau sa vi-l transmit este că Timișul nu este de vânzare. Timișul nu este de vânzare pentru funcții pe persoană fizică. Mi s-a făcut oferta să fiu senator ca să îl las pe Simonis să candideze. Am refuzat”, a spus Alin Nica, vineri.

„Mita” primită era un loc de senator pentru Nica, respectiv eliminarea contracandidaților pentru primarii liberali, la schimb cu retragerea sprijinului pentru Nica.

„Timișul nu este de vânzare în schimbul unor tranzacții electorale. Primarii PNL au primit oferta să dea Consiliul Județean, să îmi retragă sprijinul, pentru că așa nu li se vor pune contracandidați PSD în localitățile lor. Însă la Simonis, până  și ofertele sunt mincinoase. La mai puțin de 48 de ore de la ofertă, la Moșnița Nouă unde îl avem primar în funcție pe Florin Bucur, a apărut un candidat independent: chiar fratele lui Simonis. Varianta propusă de Simonis Timișului, nu este o alianță, ci un mijloc de a scăpa de votul real al cetățenilor. Sunt inacceptabile listele comune….”, a mai spus liderul PNL Timiș.

El afirmă că e și rămâne liberal.

” Nu mă dezic de PNL. Suntem cu toții aici pentru că suntem liberali și vrem să mergem în fața oamenilor, ca ei să ne aleagă sau să ne respingă. Acesta este sensul democratic al alegerilor. Cu toții vrem să ne prezentăm ca liberali, cu toții avem încredere în rezultatele noastre, în munca depusă în comunitățile noastre. Pe ceea ce am construit noi până acum în Timiș, nu permitem nimănui să se cațere, în special nu lui Simonis. Dacă vom fi înlăturați din PNL, rămânem liberali. Sperăm să purtăm un dialog cu argumente și să nu ajungem nici acum, nici vreodată, pe viitor, la astfel de variante. Suntem siguri că persoanele din conducerea PNL național vor înțelege specificul local al Timișului și spiritul Timișoarei. Aici, în Timiș, în 1989 s-a reaprins libertatea, iar PNL, de atunci, a protejat-o și a dus-o mai departe, în toate formele ei. Acum, în acest an electoral, avem, pentru prima dată după Revoluție, șansa, oportunitatea istorică ca PNL să fie și la Consiliul Județean și la Primăria Timișoara. Toate cercetările sociologice, pulsul comunităților, oamenii cu care discutăm zilnic, ne îndreptățesc să credem, chiar să fim siguri, că în 9 iunie, Timișul și Timișoara vor avea ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum: același partid și o viziune unitară, coerentă.PSD a lansat o bârfă: că indiferent în ce variantă, Simonis va câștiga chiar dacă filiala PNL Timiș va fi destrămată. Nu, dragi colegi, Simonis nu va câștiga oricum. Dincolo de diferența dublă de procent la intenția de vot în favoarea mea, din partea oamenilor de bună credință din județ, am discutat cu colegii primari, și, cei care nu vor fi înlăturați în caz de alianță impusă cu PSD-ul, tot nu vor vota Simonis și nu vor încuraja locuitorii din comunităților lor să aleagă PSD. Însă cel mai bine este să îi las chiar pe ei să își exprime punctul de vedere”., a afirmat președintele liberalilor timișeni.

Nica susține că nu are în vedere demisia din PNL.

“Nu imi dau demisia, mă lupt până la capăt pentru PNL. Dacă colegii din PNL național aleg să mă excludă sau să ia vreo masura impotriva mea, eu voi fi împăcat cu ideea că tablourile bratienilor să nu cadă jos de rușinea că au demis un președinte liberal pentru a oferi județul PSD. Eu fac apel la colegii nostri de la centru sa ia decizia rațională, corectă, o știm cu toții care este, si sa nu ajungem in situatii in care sa avem o nouă dizidență din PNL, conflicte interne”, a mai spus Nica.

El a admis că a primit oferte de a trece la. Forța Dreptei, dar și de la alte partide, dar ca nu asta își dorește.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

19 comentarii pentru acest articol

Giugiuca a spus: (martie 22nd, 2024 at 14:00 )

Vai de capul nostru, cu comasatii astia.
Ne ducem naibii de rapa. Au cumparat si televiziuni si presa, tot!
USL2 asta ne mai lipsea, multumita ficusului bandit.
Vedeti ce se intampla cu economia, armata, spitalele, justitia, datoria publica, inflatia s.a.

vorbitul întreține și dezvoltă centrul vorbirii a spus: (martie 22nd, 2024 at 14:39 )

„Aici, în Timiș, în 1989 s-a reaprins libertatea, iar PNL, de atunci, a protejat-o și a dus-o mai departe, în toate formele ei.”
Flacăra libertății (și nu libertatea) s-a aprins la Timișoara, nu la Orțișoara sau Valcani.
Când s-a aprins făclia libertății, PNL nu exista.
Etc. etc. etc.
Dacă Timișul și Timișoara vor ajunge, prin absurd, la PNL, nici vorbă de viziune unitară și coerentă, la ce culori vor avea consiliile respective!!!

Daniel a spus: (martie 22nd, 2024 at 14:47 )

Dupa ce am vazut pana acum din partea conducerii PNL Timis nu credeam ca Alin Nica va avea curajul sa se impotriveasca sforarilor de la centru, o rara ocazie sa fim surprinsi placut de un om politic prin care si-a castigat mult respect.

maria a spus: (martie 22nd, 2024 at 15:08 )

Desigur.

Doar de vanzare pentru Simonis 🙂

Ovidiu a spus: (martie 22nd, 2024 at 15:19 )

@Daniel cat ti.au trimis Dinu si Cristestii sa postezi pa aici? lasa prostiile si treci la maturat parcul ca te dau astia afara de la Horticultura si iti mai ramane doar Retimul ca alternativa

Alexandru a spus: (martie 22nd, 2024 at 15:24 )

Nu este o tragedie un scor mic pentru PNL la alegerile locale și naționale. Au fost votați de 7 % dintre alegători în 2000. Tragic este pentru actualii lideri PNL care vor pierde funcții, putere și prestigiu.

Dan a spus: (martie 22nd, 2024 at 15:32 )

Se porcaie gunoaiele intre ele. Ma duc sa-mi fac popcorn 🙂

Daniel a spus: (martie 22nd, 2024 at 15:58 )

@Ovidiu
Spre deosbire de tine care te supui disciplinei de partid, eu doar imi exprim opinia.

Andreia cu Dichis a spus: (martie 22nd, 2024 at 16:18 )

Zice Ni(mi)ca: „…în 1989 s-a reaprins libertatea, iar PNL, de atunci, a protejat-o și a dus-o mai departe, în toate formele ei ” !!! Bai, nu va e rusine?
Sunteti aliati si aveti si in partid fosti comunisti, securisti, plagiatori, hoti, corupti, covrigari etc.
Despre ce vorbim???
Este o insulta pentru timisoreni sa vorbesti tu, NIMICULE, despre libertate!
Cu voi la conducere o sa ajungem o tara bananiera!

dan a spus: (martie 22nd, 2024 at 16:37 )

NIca e o nulitate absoluta in materie de administratie, care nu a reusit sa faca nimic major pe perioada mandatuui pt judetul Timis. Omul nu are deloc trecre la centru si acum se razbuan pe centru transformand judetul Timis in un judet captiv, luat pe persoana fizica de el. Ce gunoi mai frate…. In caz ca nu stiti ce au reprezentat liberalii pt Timis, haideti sa mai spicuim cate ceva spre aducere aminte:
1. Coifan a facut un PTF la cenad pt trafic mic in loc de unul pt trafic greu, condamnand zona Sannicolau la costuri mari pt companiile de acolo cu pretul pierderii de eficienta economica.
2. Deputatul Cristian nu a vrut spital regional la Timisoara spunand ca „timsoreniinu sunt buricul paantului”
3. Prefectul Draganescu a rata cu brio investitia Mercedes.
4. Iar acum Alin nica nimica nu a facut nimic major pt timis, ba mai mult a sabotata constant pe fritz si pe simonis in demersurile acestora de a ajuta proiectele Timisului.
Aline, trebuie sa pleci. Daca te incapatanezi sa ramai, judetul va fi clar condamnat la marginalizare in urmatorul manadat ca sa ai tu un loc la CJT. Sacrifici dezvoltarea unui judet pt o satisfactie persoanala si marunta.
Aline, aia cu care te puneai pe afis in campania din 202, te-au parasit toti. Ma uit pe un astfel de afis si vad ca ai ramas fara sprijin mai nene din partea lor. Si l-ai reactivat si pe robu l aprimaria TM… Trebuie sa pleci Aline. Nu esti ce trebuie. Aidecenta si pleaca lasand o sansa judetului la sprijin guvernamental.

Dan A. a spus: (martie 22nd, 2024 at 17:00 )

„Timisul nu e de vanzare”, adica e al lor, al PNL-istilor? Ca daca nu e al lor, de unde stiu, si cu ce drept fac afirmatia?
Teme serioase nu se abordeaza acum (culorile tramvaielor, daca a predat Fritz stalpii, etc.)?

Leo di taio a spus: (martie 22nd, 2024 at 17:03 )

Unde este liberalul candidat la Primăria Timișoarei? De cinstit ce e nu a participat la meeting să nu cumva să îl faulteze cei din București,sau poate avea zi de meci(minim 10 goluri) „cum nu vi tu Țepeș DOAMNE) Toți sunteți setați (preocupați) de ciolan si afacerile personale.NICI UNUL nu pune pe primul plan problemele Timișoarei și ale timișorenilor. RUȘINE.

Nemo a spus: (martie 22nd, 2024 at 17:32 )

Nici măcar în ultima clipă liberalii sub „înțeleapta conducere” a duetului Nica- Groza nu realizează că au dat partidul de gard, în plus Nica iese ca șoarecele beat din siloz și caută mâța s-o fwută.
Auzi la el, flăcări, scântei,…, lupte, prin foc, prin spăngi și mii de baionete, revoluție, ce mai ca la Plevna, brrrrr!
Și încă ceva domnu Nica, da cu partidul liberal acum patru ani ce ai avut, că l-ai pus pe tavă in Timișoara USR- ului ca să obții la schimb președinția consiliului județean?
Era la mintea cocoșului că o să va încalece Ciolacu, se vedea și de pe Lună. In loc să mergeți la anticipate v-ați aruncat repede capră in fata PSD cu tot cu Hoha. Dacă mergeați la anticipate aveați mai multe șanse să mai câștigați electorat. Așa ciocul mic.
Nica, să mori de râs nu alta.

liberal a spus: (martie 22nd, 2024 at 17:32 )

@dan, perseverezi în prostie. Ți s-a explicat că la PTF Cenad, maghiarii nu au fost de acord cu traficul greu. Ca și la viitorul PTF Beba Veche. Chiar te ambiționezi să arăți că ești dezinformat? Trezeste-te omule!

Draghia Bogdana a spus: (martie 22nd, 2024 at 17:33 )

Ce coincidenta.

Exact de cand scrieti mai multe articole cu referire la afacerile lui Nica de atunci aveti si mai multi asa zisi suporteri anti Fritz care spun ca isi „exprima opinia”. Poate opinia de partid galben.

Donimic a spus: (martie 22nd, 2024 at 19:44 )

De-a dreptul scarbos asaltul USR-ist pe comentarii. Vaisamarsti,

Ochiul Limpede a spus: (martie 22nd, 2024 at 19:48 )

A venit momentul ca cele două partide pnl și psd sa primească o lecție din partea alegatorilor .Tot pârlitul ajunge senator sau deputat ,se pun pe liste iar în urma unor înțelegeri democratice devin înalti demnitari,parveniți cu etichetă și pùrtători de interese de grup.În județul timiș până si mortul este îmormântat pe filieră de partid psd-pnl.Totul este politizat de la femeia de serviciu, portar ,director de școală și alte funcții mai mici sau mai mari obținute sub sloganul meritocrației😅.Când se simt amenințați,demnitarii fac apel la principile democrației,pozând în victimele nedreptății.Nica are dreptate doar că pnl-ul face acest joc de ani buni iar postura de partid tampon pentru psd sau pdl a convenit multor aleși din trecut dar și din prezent.

Miha a spus: (martie 23rd, 2024 at 01:40 )

Discuții fără nicio concluziue…
Dacă dl. Nica A. nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor pe care le-am avut în 2020, acoradați-i măcar șansa să candideze și astfel oamenii îl vor taxa pt. ceea ce nu a făcut….
Poate e slab….dar nu mi se pare onest ca cineva de la București să hotărască soarta județului Timiș și să limteze candidatura unei persoane care acum 4 ani a căștigat detașa CJT și care are în spate peste 100.000 de voturi…
Dacă vrem democrație, trebuie să ni se ofere șansa să și alegem….

Hotul a spus: (martie 23rd, 2024 at 09:09 )

Nica este un infractor. Impreuna cu primarul Groza sunt de DNA. Ei stiu ca timpul lor este limitat si se agata de putere. Dar bratul legi este lung. Sper ca toti ceilalti primari in frunte cu primarul din Buzias sa nu fie luati de prosti. Succes DNA

1 Trackbacks pentru acest articol

Alin Nica afirmă: “Timișul nu este de vânzare” - Jurnal Financiar Says:

[…] Content retrieved from: https://debanat.ro/2024/03/alin-nica-afirma-timisul-nu-este-de-vanzare_414104.html. […]

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top