Politica

Alin Nica nu cedează. Insistă că va candida la preşedinţia CJ Timiş pe lista PNL. Are şi varianta unui “proiect de dreapta”

Preşedintele CJ Timiş şi al PNL Timiş, Alin Nica, afirmă în continuare că jocurile nu sunt făcute, iar el va fi candidatul liberalilor la preşedinţia Consiliului Judeţean. El a convocat pentru această seară o şedinţă cu primarii şi activul de partid din PNL Timiş, în care se vor discuta paşii care urmează să fie făcuţi în perioada următoare.

Jocurile sunt ca şi făcute la Bucureşti, PSD şi PNL urmând să aibă candidaţi comuni la preşedinţia CJ Timiş şi Primăria Timişoara, respectiv Alfred Simonis şi Nicolae Robu. Într-o şedinţă informală a liderilor PNL de la nivel central, desfăşurată aseară la Bucureşti, aproape toţi cei prezenţi au fost de acord cu cedarea Consiliului Judeţean Timiş la PSD. Şi asta în pofida celor aproximativ 40 de primari, viceprimari şi lideri de organizaţii locale din Timiş care au plecat ieri la Bucureşti pentru a protesta împotriva cedării judeţului către PSD.

De altfel, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, nu s-a mai întâlnit cu delegaţia din Timiş, deşi a promis acest lucru, la discuţii venind doar europarlamentarii Rareş Bogdan şi Daniel Buda. Ceea ce îi dă speranţe liderului PNL Timiş că jocurile nu ar fi făcute este faptul că în şedinţa BPN de azi Timişul nu intră la discuţii. Lucru pe care Nica l-a transmis colefilor săi, încă de dimineaţă, convocându-i la o şedinţă online pentru această seară.

“Dragi colegi, În primul rând vreau să vă mulțumesc din suflet tuturor colegilor care m-ați însoțit la București, dar și celor care s-au implicat de acasă. În urma discuțiilor de ieri vă informez că astăzi în BPN nu se va vota varianta cu candidat de la PSD la CJT. Diseară vom face o ședință online de informare la care vă invit să participați. Link-ul îl veți primi ulterior”, a fost mesajul transmis de Nica.

Pe de altă parte, tot mai multe zvonuri îl dau pe Nica plecat la Forţa Dreptei, partid care face parte din Alianţa Dreapta Unită, alături de USR şi PMP. Acest zvon a  fost confirmat de o declaraţie a lui Nica pentru Radio Timişoara, fără însă să dea nume.

Evident că Timișul are nevoie de un proiect de dreapta. Voturile timișorenilor ar fi tradate de o predare către socialiști. (…) Ceea ce vă pot asigura este că voi candida la președinția Consiliului Județean din partea unui proiect de dreapta”, a spus Alin Nica, fără să pronunţe numele unui partid.

Întrebat de deBanat dacă va candida pentru Forţa Dreptei sau independent, susţinut de un pol de dreapta, Nica a fost mai sec. “Eu zic că voi candida din partea PNL”.

În acest timp la bursa zvonurilor este vehiculată schimbarea lui Nica şi din poziţia de preşedinte al PNL Timiş, el urmând să fie înlocuit cu titlu de interimat de deputatul Marilen Pirtea, rector al Universităţii de Vest Timişoara.

 

 

 

 

.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

O oră ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

2 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

3 ore ago

Puținul cu care ne mulțumim

Prima oară când am auzit de AUR se întâmpla în campania electorală din 2020. Atunci,…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 9 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 09.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago