Primarii PNL din Timiş iau cu asalt Capitala: „Nu putem pune pe tavă judeţul la PSD”

Peste 30 de primari, viceprimari, lideri de organizaţii locale şi consilieri judeţeni se deplasează, la această oră, spre Bucureşti pentru a protesta vizavi de vehiculata cedare la PSD a preşedinţiei Consiliului Judeţean. Ei solicită ca PNL să candideze pe liste separate de PSD la preşedinţia CJ Timiş şi Primăria Timişoara. Liberalii timişeni vor merge la şedinţa informală a conducerii centrale a PNL care se desfăşoară, de la ora 15.00, la Vila Lac din Capitală

Între 30 şi 40 de primari, viceprimari, lideri de organizaţii locale şi consilieri judeţeni au urcat în maşini, în această dimineaţă, şi se deplasează spre Bucureşti. Numărul nu este cunoscut exact, fiindcă unii au prins bilete de avion, iar alţii s-au înghesuit în maşini. „Marşul” spre Bucureşti a fost decis din scurt aseară, la şedinţa pe care primarii PNL au avut-o ieri după-amiază nefiind luată nicio decizie privind modul în care se va protesta vizavi de posibila cedare la PSD a candidaturii la preşedinţia Consiliului Judeţean Timiş. Amintim că, luni seara, potrivit mai multor surse, echipele de negociere la nivel naţional ale PSD şi PNL ar fi decis ca la Timiş cele două partide să aibă candidaţi comuni, social-democraţii la preşedinţia CJ Timiş, iar liberalii la Primăria Timişoara.

De menţionat că, în timpul acestor frământări, Alin Nica, preşedintele PNL Timiş şi al CJ Timiş, era plecat la Bruxelles. El revine însă în ţară şi se va alătura delegaţiei timişene, care în acest moment este condusă de primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, secretar general al PNL Timiş.

„Evident că vrem să candidăm  separat. Este halucinant ce se întâmplă, protestăm ca să avem voie să candidăm la Consiliul Judeţean. Nu putem punem pe tavă judeţul la PSD. Şi nu e vorba de oameni, de Alin  Nica, e o chestiune de principiu. Mai ales că avem toate şansele să câştigăm preşedinţia Consiliului Judeţean. Mai mult, putem lua şi Primăria Timişoara, astfel că pentru prima dată în istorie PNL să deţină ambele poziţii. Şi mai este o problemă gravă. Dacă cedăm acum, compromitem pe temen lung PNL în Timiş”, a declarat Dănuţ Groza pentru deBanat.

Un lucru care îi frământă pe liberalii din Timiş este şi ce ar fi primit PNL în contrapondere la cedarea preşedinţiei Consiliului Judeţean. Este exclus, de exenplu, ca Alin Nica să fi primit un loc pe lista de europarlamentare, cum s-a mai vehiculat. De asemenea, mulţi se întreabă ce se va întâmpla cu Nica, în cazul în care se va constitui alianţa la nivel local.

Paşii următori

Şedinţa informală a PNL de astăzi va fi urnată, mâine, de o şedinţă a Biroului Permanent Naţional (BPN), unde va fi luată o decizie privind candidaturiler la Timiş. Interesant este faptul că o decizie privind o alianţă la nivel judeţean trebuie votată şi în Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiş, acolo unde Alin Nica are o mare susţinere. Dar şi aici există o rezolvare tipic “liberal”: dacă nu va fi de acord cu ce se dictează la Bucureşti, BPJ va fi dizolvat, iar Alin Nica demis din funcţie

 

Autor
Etichete , ,
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Nemo a spus: (martie 20th, 2024 at 10:48 )

Din fotografie nu lipsește primarul Groza „ot Sânnicolau”, groparul de facto al PNL Timiș, cel care, împreună cu Alin Ni(mi)ca, acum patru ani au pus partidul în poziție capră, la dispoziția USR, pupături cu Fritz, cu Moș și cu toată șleahta de pupincuriști.
In plus Alin Ni(mi)ca și cu Groza au îndepărtat liberalii locali din partid și i-au înlocuit cu odraslele slugilor lui Frunzăverde și ale lui Blaga, adică Pirtea, Tabăra, Șandru, Pitea… și alții ca ăștia. Mare mirare că nu l-au dat afară și pe Munteanu de la Buziaș, că nu mai aveau mult.
Îmi aduc aminte bine că după fiecare întrunire liberală locală, pe surse, binevoitorii denaturau orice inițiativă a lu’ Lae, împroșcau cu zoaie in oricine îndrăznea să mai tempereze elanul liberalo-progresist a lui Alin, marioneta baronului de Sânnicolau.
Acum se duc sa se plângă cui? Lu’ dom’ gheneral, care a ajuns președinte de partid, da’ el nu-i in stare sa fie nici măcar președinte de scară de bloc!

TM a spus: (martie 20th, 2024 at 12:25 )

@Nemo: sa inteleg ca din cauza USR a ajuns PNL praf? Robu era carmaci destoinic care ne-ar fi dus pe noi culmi de bunastare,ha,ha.

Anton a spus: (martie 20th, 2024 at 13:07 )

Acum culegeti ce ati semanat, fiinte fara coloana vertebrala. V-ati batut joc de alegatori si acum plangeti cand va pacaleste aliatul? Va doresc disparitie grabnica!

cetatean a spus: (martie 20th, 2024 at 13:30 )

Daca si de asta USR e devina, inseamna ca voi PNl-isti sunteti „destepti” gramada. Adica va mananca PSD ca asa vrea Klaus si voi tot de USR va doare. Prostia nu doare…

Solo a spus: (martie 20th, 2024 at 14:26 )

De când au ieșit USR de la guvernare, atat PNL, dar si PSD, nu au avut alt dușman decat fostul aliat al pnl. Si uite asa a urcat în sondaje AUR, de la 10% la peste 20%, adică si- au dublat „simpatizantii”. Asa a apărut Partidul Comasat. Incepea sa le fie frica de AUR, dar si de o eventualitate de apropiere de usr. Ne apropiem de Rusia, doar ca acolo nu se conduce prin Ordonanțe de Urgenta, fără nicio urgenta. Ce in Rusia nu e democrație? Pai Putin ar zice ca el a câștigat în fata a patru contracandidați. De paie, evident. Cam asa e și cu noul PCR care- si pune candidati la Parlamentul UE, la primăria capitalei niste „figuranti”.

Daniel a spus: (martie 20th, 2024 at 14:40 )

@cetatean
USR-ul a reusit sa bulverseze structura interna a PNL cand a exclus guvernarea alaturi de PNL daca presedintele de la acea vreme, Ludovic Orban, era desemnat prim ministru. Acela a fost bulgarele care a declansat avalansa. Ironia sortii, acum USR s-a aliat cu Orban cand acesta conduce un partid de buzunar, ca sa bifam si capitolul consecventa.

ioana a spus: (martie 20th, 2024 at 14:48 )

Hai sictir la groapa de gunoi a istoriei, de mana cu taranistii.

Ovi a spus: (martie 20th, 2024 at 14:59 )

Draga Alin Nica, roaga-te de Ciuca si Ciolacu sa te lase sa candidezi, macar la Dudestii noi!

Dan A. a spus: (martie 20th, 2024 at 15:05 )

Imi pare mie sau PNL Timis a intrat in metastaza?

timișorean a spus: (martie 20th, 2024 at 15:26 )

@Ioana
Trăiască PCR, cucoană!

altOm a spus: (martie 20th, 2024 at 15:35 )

Pentru proiectele judetului nu v-ati solidarizat sa va duceti la Bucuresti, dar cand e vorba de interesul vostru imediat ati sarit de cor si v-ati aliniat. Ce „oameni”.

Nemo a spus: (martie 20th, 2024 at 16:06 )

@TM ești cam obosit, nu ți-a intrat subvenția pe postare de la USR și probabil de aceea n-ai înțeles nimic.
Pentru tine in mod special mai reiau o dată faptul că de vina pentru ce se întâmplă PNL sunt vinovați doar PNL iștii de conjunctură, adică foștii PDL iști.
Voi USR vă credeți miezul la castravete.
Voi deja sunteți istorie!

Ochiul Limpede a spus: (martie 20th, 2024 at 17:00 )

Să împarți sferele de influență pe zone și să mulțumești pe toată lumea este foarte greu după ce ambele partide au cucerit Romănia în toti acesti ani de după ’89.Asistăm la aparitia unui partid stat care poate fi confirmat sau nu prin vot.Dacă votanții se prezintă la urne cum au făcut-o inainte de ’89 (la ordin)putem vorbi de moartea totală a democrației.Cine știe?Din păcate variantele alegătorilor sunt șubrede și nesigure pentru a garanta reușita votului.

radu a spus: (martie 20th, 2024 at 18:49 )

Groza zis scândurică rupe camesa de pe el. Tot așa scandal facea si cand era la ApR. Si la pdl, si la pnl, urmeaza aur.

Alexandru a spus: (martie 20th, 2024 at 23:59 )

Încă 4 ani de guvernare ai celor de la PNL cu PSD o să semene cu un boa constrictor sufocandu-si prada. Varianta cu candidați comuni este doar începutul.

ion a spus: (martie 21st, 2024 at 07:12 )

Cica Nica a stat capra la USR si Fritz?? Hai sa fim seriosi. De la inceputul mandatului Nica l-a atacat pe Fritz. Cica partenerul de coalitie la nivel de judet si de oras. Interesul partidului a fost mai important decat al cetateanului

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a demolat hangarele în procesul de curățire a malului Begăi de mai multe construcții, primarul Dominic Fritz anunță că s-a înțeles cu Elisabeta Lipă, președinta Agenţiei Naţionale pentru Sport. Sportivii și bărcile lor ar urma să fie mutați la baza deținută...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor
Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care conștientizează amenințarea ca PSD-ul să acapareze întreaga putere în România. Este un pericol cât se poate de real. Oamenii uită destul de repede anii 2000-2004, perioada Năstase, perioada Dragnea 2016-2020. În liniște, PSD-ul ne lucrează, pe fiecare dintre noi. Provin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.
CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
Top