Politica

Claudiu Buciu şi-a anunţat candidatura ca independent la Primăria Lugoj

Primarul demis al municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, a anunţat că va candida pentru un nou mandat, de data asta ca independent. Buciu a fost demis din funcţie în iulie 2022, printr-un Ordin al prefectului Mihai Ritivoiu. Buciu a devenit primar susţinut de PNL, dar a intrat în conflict cu actuala conducere a PNL Timiş.

 Claudiu Buciu s-a decis şi va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Lugoj în calitate de independent.

 “Nu mă pot face frate cu dracul, ca să trec puntea. Voi candida independent. Lugojenii sunt singurii care vor decide. Am învățat în acești trei ani și jumătate de activitate în primărie că lucrurile bune le duci la bun sfârșit cu oameni buni, fie ei politicieni sau nu. Am mai învățat că oamenii buni se pun laolaltă indiferent de culoarea lor politică, atunci când le dovedești că faci lucruri bune, că ești bine intenționat și că îți pasă cu adevărat de oameni, că lucrezi cu adevărat în interes public”, a anunţat Buciu.

El a afirmat că va candida pentru a duce la bun sfârșit ceea ce a început. Buciu spune că Lugojul are în implementare proiecte cu o valoare totală de peste 200 de milioane de euro (contracte de finanțare semnate), aproape toate fiind cu finanțare europeană. Printre acestea și un spital nou, prin PNRR.

“Toate câștigate în cei trei ani și jumătate. Acestea vor asigura o dezvoltare fără precedent a comunității noastre. 90% din munca noastră (a mea, a echipei administrative și a echipei politice care ne-a acordat susținere în Consiliul Local) a fost dedicată atragerii de finanțări. Nu am spoit, nu am întins covoare de asfalt, nu am plantat panseluțe, nu am făcut nimic doar pentru a fura ochii electoratului pentru a fi reales. Am făcut exclusiv ceea ce trebuie cu adevărat pentru ca Lugojul să se dezvolte durabil, să devină stabil și prosper, să poată oferi condiții excelente de viață generațiilor viitoare. Cu toate riscurile electorale”, a contiuat Buciu

El n-a uitat să arunce mai mute săgeţi către conducerea PNL Timiş cu care se află în confloict de mai mult timp

“Modul meu de a administra Lugojul nu a fost pe placul conducerii județene a PNL Timiș, respectiv al domnului Nica. Eu nu vând interesele comunității locale nimănui și nu pup mâini mânjite. Lugojul a atras mai multe fonduri nerambursabile decât Timișul sau Timișoara, dar asta ar fi trebuit să fie un motiv de mândrie pentru domnul Nica, nu să-i stârnească invidia și teama. Am avut nenumărate discuții cu conducerea centrală a PNL, arătând situația reală a organizației și argumentând de ce este necesară o schimbare. Am fost, de multe ori umilit, scos afară, sau ignorat. Nu m-a deranjat. Mă deranjează însă profund ignorarea argumentelor aduse, argumente aduse pentru o schimbare în interesul comunității și nu în interesul vreunui politician. Mă deranjează susținerea acordată unor indivizi care ”pot câștiga alegerile” dar sunt nocivi pentru comunitățile pe care le conduc. Așa a fost forțat electoratul să ne urască. Nu mă voi face ”frate cu dracul” pentru a obține o candidatură politică la Primăria Municipiului Lugoj. Nu mă pot ”împăca” cu domnul Nica doar pentru a obține o candidatură din partea partidului. Dubla măsură, promovarea incompetenților, atragerea de candidați condamnați penal, eliminarea oamenilor integri și competenți din cadrul filialei, nepromovarea colegilor valoroși, mă fac să nu pot accepta să mă dezic de interesul public”, a mai transmis Buciu.

El a mai anunţat că va rămâne simplu membru al PNL.

 

 

 

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

7 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

7 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

8 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

9 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

9 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

12 ore ago