Opinii

“Divina alianţă” PSD-PNL şi lupta sa cu extremismul şi populismul. Cu Nicolae Robu, vârf fals de atac

Dacă aţi crezut că alianţa PSD-PNL e o simplă înţelegere politică, aşa cum au fost multe în istorie, de data asta v-aţi înşelat. E mult, mult mai mult decât de atât, alianţa PSD-PNL este o proiecţie a divinităţii pe pământ, dacă ne luăm după unul din liderii ei. Potrivit lui Nicolae Ciucă, decizia de a forma coaliția a fost nici mai mult, nici mai puţin decât o inpirație divină, intrând în acst proiect după ce  „Dumnezeu ne-a luminat mintea”.

“Vara trecută am fost la mănăstire la Voroneț. La un moment dat iese o măicuță din biserică și vine direct la noi și mi se adresează exact așa cum o să vă spun acum: “Domnule general, să țineți minte, la Judecata de Apoi în fața lui Dumnezeu nu veți fi întrebat despre ce ați făcut bine sau ați făcut rău. Veți fi întrebat despre ce n-ați făcut și ați fi putut să faceți”. Probabil că toată lumea se întreabă: “Dom’le, de ce ați acceptat să faceți listă comună, de ce ați acceptat să aveți o coaliție de guvernare cu Partidul Social Democrat?” Multă lume nu a crezut în acest proiect și sincer nici noi nu am crezut dar, că tot l-am invocat mai devreme pe Dumnezeu, ne-a luminat mintea”, a declarat recent Nicolae Ciucă. Dacă nu a fost foarte clar până aici, Ciucă ne-a luminat de-a dreptul cu următoarea frază desprinsă din meandele concretului „Aici este finalul nostru în fața lui Dumnezeu și în conștiința noastră despre ce-am fi putut să facem și n-am făcut și, revenind la populism și extremism, să nu ne judecăm singuri conștiința noastră când lucrurile se vor fi întâmplat deja și noi nu vom fi făcut nimic.”

Ca atare, după Gigi Becali, care are o linie directă cu Dumnezeu, şi Generalul Ciucă a avut o revelaţie divină, al cărei rod a fost alianţa cu PSD. O alianţă aleasă să ne apere de populism şi extremism, dacă ne luăm după acelaşi făuritor.

Aceeaşi alianţă care a produs, printre altele, şi candidatul pentru Primăria Timişoara, un anume Nicolae Robu, Un individ care – nu-i aşa? – este un veritabil campion al luptei cu extremismul şi populismul. Başca este şi total neconflictual (sic!), aşa cum a încercat să ne convingă, zilele trecute, când, pe centura Timişoarei (la propriu, dar o puteţi lua şi ca figurat) s-a dus să-şi prezinte omagiile liderilor “divinei alianţe”, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu. (Apropo, la despărţire, Robu a întins mâna să-l salute pe Ciucă, dar a rămas cu ea în aer.)

Atunci când, la sfârșitul verii, începutul toamnei, așa cum și domnul președinte președinte Ciucă a relatat, am agreat să candidez din partea PNL, am pus o condiție, și anume aceea de a nu fi implicat niciodată în nicio dispută, niciun conflict, nicio luptă internă, nici locală, nici națională, și, nici măcar luptele cu alte partide în afară de USR, și sunt un consecvent. Sunt total neconflictual”, a afirmat Robu. Aţi observat, toată neconflictualitatea îi dispare doar în relaţia cu USR. Sigur, ar mai fi şi Oculta, Imperiul Habsbugic, Noua Ordine Mondială, Soros sau Bill Gates. Despre AUR sau Şoşoacă, nicio vorbă. Ori pentru Ciucă revelaţia divină i-a venit pentru a lupta cu AUR-ismul.

Dar Robu nu e prima dată când îşi dă AUR-ul pe faţă. „Chiar şi AUR este un partid (faţă de USR – n.a.) care a crescut foarte mult. A apărut recent, după cum bine ştim. Dar are o trăire, are o viaţă internă de organizaţie. Sunt şi acolo diverse lucruri care sunt de apreciat. Trebuie să fim obiectivi”, afirma Robu cu ceva timp în urmă. Şi atunci, cum facem cu populismul şi extremismul, pentru care Ciucă a primit graţia divină? Dacă la Timişoara, simbolul tolerenţei, ai ales să te lupţi cu un asemenea neconflictual, “alianţa divină” pare mai degrabă o “alianţă a demagogiei”.

 

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?

Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată.…

14 ore ago

Cristian Moș – “ Îmi iau angajamentul că dacă nu voi respecta termenele proiectelor pe care le voi demara voi demisiona”

Când și-a anunțat intenția de a candida pentru funcția de primar s-a vehiculat că face…

14 ore ago

Primăria Timișoara și partenerii din programul campusului de învățământ dual se pun pe promovat acest sistem educațional

Cu banii asigurați pentru ridicarea unui campus pentru învățământ dual, Primăria Timișoara, împreună cu ceilalți…

14 ore ago

Alfred Simonis: Lupta pentru Institutul de Oncologie din Timișoara a fost cea mai grea

Institutul Regional de Oncologie Timișoara, care se va ridica pe Calea Torontalului, este cea mai…

15 ore ago

Cod galben de averse şi grindină. Banatul nu scapă de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o atenţionare meteo Cod galben de averse, grindină…

15 ore ago

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

18 ore ago