Sport

Dueluri cu Irlanda de Nord și Columbia: Ultimele teste ale României înainte de EURO 2024

Echipa națională a României a început pregătirea pentru Campionatul European de Fotbal EURO 2024. Primul test major în acest an este meciul amical cu Irlanda de Nord, programat pe 22 martie, pe Arena Națională. Acest duel va fi urmat de o altă confruntare importantă cu Columbia, care va avea loc în data de 26 martie, la Madrid.

Anticipația crește în rândul suporterilor, care au achiziționat deja peste 20.000 de bilete pentru meciul cu Irlanda de Nord. Tricolorii sunt favoriți în acest meci, având o cotă de 2.00 pentru victorie la Mozzart, agenție ce oferă și un bonus fără depunere la înregistrare. În plus, se estimează că Arena Națională va găzdui aproape 40.000 de spectatori, care vor crea o atmosferă incredibilă.

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a ales să mizeze pe un mix experimentat de jucători, convocând atât nume consacrate, cât și talente emergente. Printre selecționați se numără Horațiu Moldovan de la Atletico Madrid și Ianis Hagi de la Alaves, două alegeri îndrăznețe, în contextul în care cei doi nu au prins multe minute la echipele lor de club.

„Am analizat fiecare jucător și fiecare posibilitate. Aceste meciuri nu sunt doar amicale pentru noi; ele sunt piatra de temelie pentru ceea ce dorim să construim la EURO 2024. Vreau ca fiecare jucător să înțeleagă importanța și seriozitatea acestei perioade. Nu este doar despre a fi convocat; este despre a demonstra că meriți să fii aici și că poți contribui la succesul echipei,” a declarat selecționerul României în cadrul unei conferințe de presă.

Viitorul selecționerului este incert

Iordănescu mai are contract cu Federația Română de Fotbal (FRF) până pe 30 iunie 2024, dar viitorul său este unul incert, întrucât tehnicianul nu a anunțat dacă dorește să continue pe banca naționalei și după turneul final din Germania.

În cadrul unei conferințe de presă, Răzvan Burleanu a atins acest subiect: ”Atât FRF, cât și Edi Iordănescu, cu toții ne dorim ca în momentul în care mergem la EURO să știm ce urmează. Vă asigurăm că până la plecarea la EURO vom avea o decizie.”

În ciuda incertitudinii privind viitorul său, Edi Iordănescu rămâne concentrat pe succesul echipei naționale. Sub conducerea sa, România a reușit să se califice la EURO după o pauză de 8 ani. „Atât FRF, cât și eu, dorim să avem claritate înainte de EURO. Vom lua o decizie și o vom comunica”, a afirmat Iordănescu.

Selecționerul e precaut, dar jucătorii sunt optimiști

Într-o recentă evaluare a forțelor pe scena fotbalistică europeană, Iordănescu a subliniat superioritatea clară a Slovaciei, o națiune cu o prezență constantă și impresionantă la nivelul competițiilor majore.

„În comparație cu noi, Slovacia este la al treilea Campionat European consecutiv, ceea ce subliniază nivelul lor de experiență și coerență. Având 13-14 jucători care au participat și la ultimul EURO, plus un număr semnificativ prezent în competițiile de club europene, Slovacia se află într-o poziție net superioară”, a explicat Iordănescu.

Radu Drăgușin, cel mai valoros fotbalist român din toate timpurile, și-a împărtășit emoția și așteptările: „Sunt extrem de motivat și concentrat pe obiectivele noastre. Fiecare dintre noi simte responsabilitatea de a reprezenta România și de a face performanță la cel mai înalt nivel. Vrem să arătăm că suntem o echipă puternică, unită și capabilă să facă față celor mai mari provocări.”

Denis Alibec, unul dintre cei mai experimentați fotbaliști din lot, a vorbit despre semnificația participării la națională și la EURO: „Revenirea la echipa națională și șansa de a juca pentru România la un turneu atât de prestigios reprezintă un vis împlinit. Sunt aici pentru a da tot ce am mai bun, pentru a contribui la succesul echipei și pentru a ne asigura că vom face o impresie puternică la EURO.”

Suporterii așteaptă cu nerăbdare lansarea documentarului despre echipa națională

Calificarea triumfală a României la EURO 2024, a reprezentat și o sursă de inspirație cinematografică. Filmul „În inima Naționalei – Din vestiar până în Germania”, care va rula în cinematografele din țară începând cu data de 17 mai, promite să le ofere microbiștilor o perspectivă unică asupra eforturilor și dedicării echipei naționale, prezentând parcursul impresionant al acesteia spre EURO 2024.

Edi Iordănescu a manifestat sentimente de mândrie și anticipație cu privire la această producție: „Este o onoare să avem parte de un astfel de film care documentează dedicația și munca noastră. Acesta va arăta efortul considerabil din culisele realizărilor noastre.”

De asemenea, Denis Alibec și-a exprimat entuziasmul față de proiect: „Este o surpriză plăcută și o recunoaștere a efortului nostru. Filmul va oferi o perspectivă nouă asupra drumului nostru către EURO și sper că va inspira și va emoționa publicul.”

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

45 de minute ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

52 de minute ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

2 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

2 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

2 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

2 ore ago