Politica

Fritz anunță ”Alianța Timișoara Unită”. Primește susținerea pentru primar de la Forța Dreptei și PMP, dar listele pentru locale se discută

Cele trei partide participante la alianța Dreapta Unită îl vor susține pe Dominic Fritz în cursa pentru un nou mandat de primar, dar în ceea ce privește listele pentru consiliile locale, consiliul județean sau șefia CJT nu s-a stabilit nimic clar. Liderul USR Timiș vorbește despre faptul că Klaus Iohannis încearcă să prezinte alianța PSD – PNL ca o soluție a problemelor românilor și cere votanților din Timiș să decidă dacă îi vor mai acorda aceiași susținere ca și la votul pentru funcția de președinte, de acum patru ani.

Ne unește crezul că România se află în pericol și că trebuie să ne unim cu forță, cu curaj și cu determinare ca să oprim o coaliție mare, care vrea să acapareze toate instituțiile statului în România, în Timiș și în Timișoara. PSD și PNL fac o alianță, merg împreună la europarlamentare, cel mai probabil și la locale, cel puțin la noi, în Timiș, în TimișoaraKlaus Iohannis a câștigat aici alegerile și în 2014 și în 2019, cu un scor zdrobitor. Peste 250.000 de timișeni l-au ales în 2019 pentru că a făcut promisiunea fermă că vrea să elibereze această țară de amenințarea PSD. Încrederea timișorenilor în Klaus Iohannis a fost crunt înșelată, a fost o trădare. Și acuma Klaus Iohannis încearcă, într-un ultim act de sfidare a acestor voturi, să ne prezinte alianța PSD-PNL ca noua soluție pentru problemele românilor. Și în 9 iunie, românii, dar mai ales timișenii și timișorenii, trebuie să decidă cum reacționează la această sfidare a domnului Iohannis.”, a declarat, vineri, Fritz.

Primarul Timișoarei se declară îngrijorat pentru Timișoara. El a anunțat o alianță locală, alături de Ludovic Orban, președinte Forța Dreptei, și Ligia Dugulescu, conducătoarea PMP Timiș, cu un posibil nume: ”Alianța Timișoara Unită”.

Sunt îngrijorat pentru România și sunt îngrijorat și pentru Timișoara. Noi n-am fi aici, noi toți trei împreună, dacă nu am crede că trăim vremuri excepționale; pentru a opri această încercare de a crea acest nou FSN, acest nou partid unic care pune mâna pe toate instituțiile statului, pe toate primăriile, în țara, pe Parlament și pe Președinție. Și pot să și spun că tocmai pentru că luăm în serios această încercare, vom candida cu mai mulți parteneri, probabil sub numele Alianța Timișoara Unită, pentru că vrem să mobilizăm și să adunăm toate forțele care se opun acestei întoarceri în trecut, care se opun să mai fim conduși de o doamnă Aurelian, care a fraudat concursuri în primărie, de un Răvășilă, fost consilier personal al domnului Robu, care este trimis în judecată pentru corupție și mulți, mulți alții care s-au învârtit în jurul acestui domn care se iubește pe sine mai mult decât iubește Timișoara”, spune Dominic Fritz. 

El cere votul liberalilor, a celor care i-au dat votul lui Iohannis, pentru că acesta ar fi trădat idealurile cu care a convins electoratul.

Fac un apel la toți alegătorii PNL, la toți 250.000 de timișeni care au dat încrederea lor domnului Klaus Iohannis, pentru că au crezut că el este un luptător pentru libertate și democrație și împotriva jafului PSD, să cântărească foarte bine votul lor de data aceasta și să folosească această șansă să voteze Alianța Dreaptă Unită ca un vot pentru idealurile în care cred și ca un vot de apărare a valorilor Timișoarei și valorilor României”, a declarat primarul Timișoarei.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

Avem și în acest an Noaptea Muzeelor, de această dată sub auspiciile protestelor salariale de la MNaB

Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, participă și în acest an la…

3 ore ago

Lucrările pe Calea Stan Vidrighin intră în etapa finală/FOTO

Constructorul care se ocupă de reabilitarea Căii Stan Vidrighin intră în etapa finală a lucrărilor.…

3 ore ago

Un motociclist a fost accidentat în zona Sălii „Olimpia”

După accidentul de dimineaţă din apropierea Centurii de Sud, unde un muncitor a fost izbit…

3 ore ago

Jr. NBA League România: Divizia Southwest, la final. Rezultatele înregistrate și programul sferturilor de finală

Prima fază din Conferința de Vest a Jr. NBA League România s-a încheiat recent, când…

4 ore ago

Anunţ Ghiroda

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu COMUNA GHIRODA anunță publicul…

6 ore ago

La Timișoara are loc Festivalul Muzicii de Cameră, în organizarea UVT

În luna mai, Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara organizează…

6 ore ago