Sport

PREMIERĂ! Campionatul Judeţean de padel este în plină desfăşurare

Cum Timişoara este oraşul premierelor, aici se desfăşoară prima ediţie a unui campiopnat judeţean de padel, sportul cu cea mai mare creştere în lume, cu peste 5 milioane de practicanţi doar în Spania, acolo unde această disciplină este numărul 2 după fotbal, la fel ca în Argentina.

Frumoasa şi cocheta bată Padel Center este gazda acestui campionat, care a început în februarie şi se preconizează a se termina în vară. Sub egida Constructim şi cu ajutorul NOX şi Neon, Campionatul se desfăşoară pe trei categorii de performanţă: nivelul 1, unde 16 echipe compuse din profesionişti şi avansaţi joacă fiecare cu fiecare pentru supremaţie; nivelul 2, unde 20 de echipe formate din avansaţi şi amatori, joacă tot în sistem fiecare cu fiecare pentru a prinde poiumul; nivelul 3 este destinat începătorilor şi aici s-au înscris 26 de echipe gata să îşi crească performanţa şi să se bucure de acest sport minunat.

Noutatea vine şi prin faptul că organizatorii pun la bătaie premii în bani şi echipamente sportive pentru cele mai bune echipe de la fiecare nivel.

O altă noutate este că unul din antrenorii clubului Padel Center, Bogdan Bristan oferă gratuit ore pentru cei înscrişi în campionat, dar face antrenamente şi cu copiii care vor să se iniţieze în acest sport distractiv care ajută la o dezvoltare armonioasă și sănătoasă a corpului.

Ce este padelul

Poate că v-ați întrebat ce este cu acest sport unde jucătorii par să danseze, doi câte doi, într-un fel de teren de tenis – cușcă, cu pereți din sticlă și grilaje. Chiar dacă parte a fi tenis, nu este. Deși, e adevărat, acest sport este derivat din tenis. Dar, padel este prietenos cu racheta, spun jucătorii, care mai arată și că acest sport presupune o interacțiune mai intensă cu terenul de joc.

Adică și cu pereții. Și are, ca atare, o cu totul altă dinamică, pe o suprafață de joc mai mică. La padel totul se întâmplă mult mai rapid. De pe margine, ai senzația că mingea galben fluorescent zboară în toate direcțiile. Jocul urmează o regulă supremă: mingea trebuie să aterizeze de partea cealaltă a fileului și să nu atingă de două ori suprafața de joc înainte de a fi lovită. Dacă iese din teren, jucătorul poate să fugă după ea, și să o lovească, înainte să atingă pământul, trimițând-o înapoi, pentru a continua jocul.

Padel nu este agresiv. Din contra: este foarte social, permite echipe mixte, nu este foarte solicitant și este perfect pentru copii. Și tot de pe margine se mai observă ceva: toată lumea se distrează. Padel se joacă zâmbind.

 

Share
Published by
Daniel Neacșu

Recent Posts

Alfred Simonis: „Alin Nica forțează inaugurarea maternității nefinalizate”

Campania electorală este pe ultima sută de metri și unul dintre competitorii electorali face tot…

O oră ago

CJ Timiș și Spitalul Județean Timișoara se ceartă pe o unitate medicală care nici măcar nu a fost încă deschisă, noua Maternitate

Spitalul Județean Timișoara și Consiliul Județean Timiș au ajuns să se certe pe ceva ce…

3 ore ago

O expoziţie impresionantă despre anii 70, 80 a fost organizată în Timişoara, iar acum se va muta la Praga

Asociația Culturală Contrasens a organizat o impresionantă expoziție la Timișoara: A Spring of Hope A…

5 ore ago

„Golani” de mici. Abia au făcut 18 ani, dar la furturi sunt premianţi

Joi, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Lugoj, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe…

7 ore ago

Bucla de întoarcere a tramvaiului 5, de pe Calea Bogdăneștilor, se deschide luna viitoare

Povestea buclei de întoarcere a tramvaielor, destinat celor care circulă pe linia 5, pe Calea…

8 ore ago

Timișul e în topul național al primarilor ”migratori”

Mirajul unui nou mandat în funcția de primar al localității i-a făcut pe 19 primari…

8 ore ago