Politica

Robu „uită” din nou de îngheaţă apele. Lărgimea benzilor de pe Bogdăneştilor a fost decisă de Culiţă Chiş şi aprobată de fostul primar

Fostul primar Nicoale Robu a intervenit în scandalul benzilor prea înguste de pe Bogdăneştilor, acuzând, din nou, că proiectul moștenire Robu” a fost “batjocorit” de actuala administraţie.  Ceea ce a „uitat” Robu din nou este că proiectul cu benzile cu o lărgime de 2,75 metri a fost aprobat chiar de el, fiind întocmit de mâna sa dreaptă, Culiţă Chiş, directorul pe care îl dorea multiplicat.

Un nou episod din ciclul Nicolae Robu şi „Hoţul strigă hoţii!”. Zilele trecute, pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini şi filmuleţe privind lărgimea benzilor de circulaţie de pe Bogdăneştilor. Care într-adevăr sunt foarte înguste, la limita inferioară legală de 2,75 metri, făcând dificile depăşirile. Fostul primar Nicolae Robu nu a ratat ocazia să iasă în faţă, să se bată în piept cu „proiectul său” care ar fi fost stricat de actuala administraţie.

“Calea Bogdăneștilor -proiect moștenire Robu, batjocorit de Fritz prin îngustarea benzilor și prin nerealizarea buclei de întoarcere a tramvaiului”, a denunţat Robu pe pagina sa de Facebook.

Dar, ce să vezi, documentaţia cu benzile cu lărgimea de 2,75 metri a fost făcută chiar în timpul administraţiei Robu, fiind întocmită de fostul director Culiţă Chiş şi semnată de fostul primar.

Documentaţia apare în HCL 254/2019 privind aprobarea proiectului ,,Reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timişoara, Traseu 5, Calea Bogdăneştilor” si a cheltuielilor legate de proiect. (Vezi aici) La anexa ataşată privind “descrierea investiţiei” apare clar: „Trama stradală va fi realizată în varianta de 2 benzi pe sens, având o lăţime de 2,75 m fiecare, trotuare, piste pentru biciclete şi spaţii verzi. Intersecţiile de pe traseul proiectului vor fi semaforizate şi supravegheate video”. Documentul este întocmit de Culiţă Chiş, cel pe care Nicolae Robu îl doarea multplicat  şi contrasemnat chiar de fostul primar.

Un an mai târziu, prin HCL 413/2020, au loc unele modfificăr i ale documenţaiei, dar prevederile privind lățimea au rămas neschimbate.

În consecinţă, ca în multe alte cazuri, şi aici Nicolae Robu acuză lucruri făcute chiar de el

Sigur, o dată cu vârsta oamenii devin mai uituci. Dar aici să fie vorba doar de vârstă? În limba medical se poate vorbi şi de mitomanie.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

O oră ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

O oră ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

2 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

3 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

3 ore ago