Robu „uită” din nou de îngheaţă apele. Lărgimea benzilor de pe Bogdăneştilor a fost decisă de Culiţă Chiş şi aprobată de fostul primar

Nicolae Robu Chis Culita

Nicolae Robu Chis Culita

Fostul primar Nicoale Robu a intervenit în scandalul benzilor prea înguste de pe Bogdăneştilor, acuzând, din nou, că proiectul moștenire Robu” a fost “batjocorit” de actuala administraţie.  Ceea ce a „uitat” Robu din nou este că proiectul cu benzile cu o lărgime de 2,75 metri a fost aprobat chiar de el, fiind întocmit de mâna sa dreaptă, Culiţă Chiş, directorul pe care îl dorea multiplicat.

Un nou episod din ciclul Nicolae Robu şi „Hoţul strigă hoţii!”. Zilele trecute, pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini şi filmuleţe privind lărgimea benzilor de circulaţie de pe Bogdăneştilor. Care într-adevăr sunt foarte înguste, la limita inferioară legală de 2,75 metri, făcând dificile depăşirile. Fostul primar Nicolae Robu nu a ratat ocazia să iasă în faţă, să se bată în piept cu „proiectul său” care ar fi fost stricat de actuala administraţie.

“Calea Bogdăneștilor -proiect moștenire Robu, batjocorit de Fritz prin îngustarea benzilor și prin nerealizarea buclei de întoarcere a tramvaiului”, a denunţat Robu pe pagina sa de Facebook.

Dar, ce să vezi, documentaţia cu benzile cu lărgimea de 2,75 metri a fost făcută chiar în timpul administraţiei Robu, fiind întocmită de fostul director Culiţă Chiş şi semnată de fostul primar.

Documentaţia apare în HCL 254/2019 privind aprobarea proiectului ,,Reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timişoara, Traseu 5, Calea Bogdăneştilor” si a cheltuielilor legate de proiect. (Vezi aici) La anexa ataşată privind “descrierea investiţiei” apare clar: „Trama stradală va fi realizată în varianta de 2 benzi pe sens, având o lăţime de 2,75 m fiecare, trotuare, piste pentru biciclete şi spaţii verzi. Intersecţiile de pe traseul proiectului vor fi semaforizate şi supravegheate video”. Documentul este întocmit de Culiţă Chiş, cel pe care Nicolae Robu îl doarea multplicat  şi contrasemnat chiar de fostul primar.

Un an mai târziu, prin HCL 413/2020, au loc unele modfificăr i ale documenţaiei, dar prevederile privind lățimea au rămas neschimbate.

În consecinţă, ca în multe alte cazuri, şi aici Nicolae Robu acuză lucruri făcute chiar de el

Sigur, o dată cu vârsta oamenii devin mai uituci. Dar aici să fie vorba doar de vârstă? În limba medical se poate vorbi şi de mitomanie.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

16 comentarii pentru acest articol

Daniel a spus: (martie 16th, 2024 at 10:10 )

Tot raul spre bine, astfel ca din start benzile de circulatie sunt la dimeniunea dorita de Fritz ceea ce insemana ca nu au mai trebuit sa fie deranjati expertii sai pentru a face modificari la proiect cu consecintele de rigoare cum a fost cazul celui de pe Cetatii.
In orice caz se poate vedea lipsa de viziune a administratiei locale cand vine vorba de dezvoltarea orasului din moment ce pe Bogdanestilor se va tranzita spre Strada Garii, continuand spre Solventul, Bd. Dambovita, Calea Sagului. Probabil nici faptul ca prelungirea Strazii Garii se va conecta la centura vest nu a contat.
In concluzie, Fritz a avut ocazia sa demonstreze ca este mai bun dar a reusit exact opusul.

Arici a spus: (martie 16th, 2024 at 10:48 )

De Robu stim cat il duce mintea.
Dar administratia Fritz nu a putut sa indrepte aceasta ineptie.
Speram la altceva de la Fritz,dar a devenit un un romăn mai psdist decat psdistii.
Zici Robu,zici Fritz,zici administratii zero,pile si relații.

@Daniel a spus: (martie 16th, 2024 at 11:58 )

După logica ta, aș spune că ai ratat o ocazie excepțională să taci, adică să nu comentezi, și să lași bănuiala că ești deștept. Dar ți-a reușit exact opusul.
Mai arunc câte-o privire și pe la comentariile de prin presa occidentală și constat că, de fapt, la noi nu se comentează ci se scuipă și se înjură. Din umbra anonimatului iese gunoiul subdezvoltării României și comunismului lui Pingelică, ca lava dintr-un vulcan în plină erupție. O deversare imensă de furie babuinică.

@@Daniel a spus: (martie 16th, 2024 at 12:49 )

Nu inteleg de ce nu scrii ce te deranjeaza la comentariul meu in loc sa te rezumi la atacuri la persoana. Nu stiu unde vezi injurii intr-un comentariu eminamente tehnic, bazat pe fapte, menit sa critice indolenta, lipsa de viziune si incompetenta autoritatilor locale.

Jack a spus: (martie 16th, 2024 at 13:14 )

Decat incapabilul de Fritz si bulangii lui, mai bine senilul de Robu!

Alin a spus: (martie 16th, 2024 at 15:34 )

Fritz incepe să își arate iarăși adevărata față: un actor ce repeta placa pusă de alții. In curând o să îl vedem peste tot…vecinul prietenos ce ajuta băbuțele, le fara plasele, da copilașii in hutulus prin parcuri, etc. Înțeleg presa plătită de el sa îi aducă osanale, dar deja e grețos de prezent peste tot în disperare de voturi.

Dan A. a spus: (martie 16th, 2024 at 15:44 )

Eu cred ca Robu e sincer in afirmatiile lui. E din ciclul „eu n-am stiut nimic”, nu l-a interesat si nu i-a pasat cand s-a facut proiectul.
E un articol in alt ziar care tine partea celor cu stranduri ilegale, in care se afirma ca „a venit un amic cu o ruleta omologata” sa masoare latimea benzilor de pe Bogdanestilor. Le-a iesit 2,8m, ceea ce ar fi ok pentru o strada, dar nu pentru un bulevard, si ca va fi greu sa se depaseasca doua masini de gunoi pe aici, si ca autobuzele au si oglinzi, etc.
Cand s-a terminat Pasajul Jiul a fost o discutie asemanatoare, Robu insistand sa se faca 5 benzi de circulatie, caci 2,6m e minimul legal. Probabil acolo nu e „bulevard”, ci strada linistita dupa parerea dansului, si oricum nu conteaza caci nu e pe traseul dansului dintre Primarie si casa. Am fost sa masor, nu cu „ruleta omologata” ci cu ruleta mea cu laser, cu precizie de 3mm. Ca sa fii sigur masori de 3 ori, asa zice regula. Si a iesit socoteala, o leaca mai mult de 2,6m pe banda. Parca 2,7m, sincer nu mai tin minte exact. Situatia e similara si la pasajul Popa Sapca.
Daca 2,8m e putin pe bulevard, atunci 2,7m e groaznic intre peretii pasajului, unde latimea bordurii dinspre gara e de 15cm. Peretele e plin de zgarieturi de la camioane si autobuze.
Situatia e similara la alta ctitorie Nicolae Robu, pasajul Popa Sapca, partea dinspre Mall are 6 benzi intre pereti, bordura 0cm.

cetatean a spus: (martie 16th, 2024 at 16:19 )

Decât drogatul de jack, mai bine un boschetar.

George a spus: (martie 16th, 2024 at 16:34 )

@ Daniele, hai să vedem puțin cam cum stau lucrurile: ideea pasajului pe sub calea ferată a fost a robului, nu? Acolo ai niște gabarite pe care, conform proiectului, cei de la CFR au dat niște avize. De ce n-or fi gândit cei doi WARCOHOLICI acest lucru înainte de a cere aceste avize? Cât ar fi durat alte avize, pe un proiect modificat? Firmele care fac transport persoane pentru companii pot folosi și autobuze, ca ale STPT-ului, care n-au probleme de gabarit (nici în lățime nici în înălțime). O fi chiar așa de greu?

svetlana a spus: (martie 16th, 2024 at 17:53 )

O apă și un pământ , nu se oprește lumea la ei .Inițial crezusem că actuala administrație e doar naivă nu parșivă și mârșavă , dar au dovedit din plin contrariul . Deci ne-au pierdut la vot : minciunica are picioare scurte . Vă recomand să urmăriți și alți candidați la Primărie , spre exemplu independentul Marian Constantin Vasile un candidat cu experență în administrația publică . Vă recomamd doar să-l urmăriți puțin .

Daniel a spus: (martie 16th, 2024 at 19:59 )

@George
Asta e situatia pentru ca la noi in primarie nu se gandeste in perspectiva ci doar in interesul castigurilor de moment. Si aici sunt de vina atat alesii cat si functionarii din primarie care nu au semnalat anumite inadvertente. Sincer sa fiu ma asteptam mai mult de la Fritz, sa intoarca problema pe toata partile si sa vina cu solutii insa se pare ca nu sunt nici el, nici consilierii lui in stare de asa ceva. In plus benzile inguste cresc riscul de accidente si scad posibilitatea evitarii lor. Daca se acroseaza niste masini sau mai rau un vehicul greu si ajung pe trotuar atunci poate ne mai trezim la realitate. Si pentru ce? Pentru 2 randuri de bete intre sinele de tramvai si carosabil? Asa cum si Robu a platit cu postul toate scaparile si derapajele din mandatul sau, acum vine vremea decontului pentru Fritz si anturajul sau.

Ioana a spus: (martie 17th, 2024 at 04:57 )

Aha, uite trolii de la PNL care dau tarcoale pe aici după ce s-au pus toti la o cafa. Mergeti inapoi la scorbura voastra de Ziua de Vest si Opinia lui Lae.

Si apucati-va de o meserie calumea, nu de lins papucii la mafioti.

Jiul a spus: (martie 17th, 2024 at 05:21 )

@ George pentru tine si politruci tehnica e limba chineza. La pasajele ce subtraverseaza calea ferata SNCFR a dat avize pentru intreruperea circulatiei feroviare pentru montarea tablierului. Latimea benzilor la carosabil nu intereseaza CFR erau obligatorii de respectat in proiectul primariei! Mai mult Robu al tau se lauda cu piste si trotuare pe ambele parti. In schimb niste tampiti nu au daramat si pilonul pasajului dinspre gara asa ca a rezultst conform Pletosului o parodie de „trotuar tehnic” de doar 60 cm latime

ion a spus: (martie 17th, 2024 at 08:38 )

Exact discutia asta am avut-o in primul mandat a lui Robu pe forumul RATT, cand s-a modernizat una din strazile orasului. Cred ca a fost Bratianu. Eu vroiam benzi mai largi, fiindca circula si autobuze si autocare, dar sustinatorii lui Robu de pe forum, nu ca este regulamentar asa. Acum vad ca-si schimba opinia dupa cum bate vantul. Apoi mai vad pe unul prin comentarii, care a uitat ca tocmai mandatul lui Robu a fost marcat de pile si relatii. Candidatii de la concursuri nici nu-si mai scriau lucrarile singuri! Ce dovada mai mare vreti de atat?!

George a spus: (martie 17th, 2024 at 14:41 )

@Jiul, fără atac la persoană, dar cred că n-ai citit cu atenție comentariul meu. Nu l-am suportat pe robu în nici unul din cele 2 mandate. Drept pentru care sunt unul dintre cei mulți blocați pe contul lui, n-am știut să lăudăm. Fără ranchiună.
@Daniele, cred că ai omis (din eroare sau cu bună știință) ceea ce era mai important: faptul că în mandatul robului s-au făcut proiectele, în speță fără viziune. În al doilea rând, poate ști tu câte procese sunt pe rol privind blocarea organigramei primăriei. Pentru că altfel nu ai cum să scapi de cei puși în funcții de robu, chiș, Aurelian. Tocmai cei te „susțin” necondiționat. Hai să mai și gândim.

Un USR-ist a spus: (martie 18th, 2024 at 12:58 )

svetlana, o să-l urmărim cu mare, mare atenție…..

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct de vedere matematic, îndeplinirea obiectivului. Sâmbătă, de la ora 11.00, pe arena „Ștefan Dobay”, vine Metaloglobus București. O victorie în această partidă ar echivala cu menținerea în Liga a II-a pentru al doilea an la rând al echipei de la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Şansa salvării vine sâmbătă
Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred Simonis au venit să depună candidatura fostului primar la obținerea unui nou mandat. Alături de el s-au mai aflat și cei doi noi lideri liberali trimiși de la București să ocupe locurile de șefi la PNL Timiș și Timișoara, dar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO
Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Top