Social

Universitatea de Vest Timișoara, reprezentată în echipa care a adus României succesul în procesul cu Roșia Montană

Doi profesori din cadrul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara, Irina Sferdian si Lucian Bojin, au fost parte din echipa de experți în procesul arbitral în care Statul Român a obținut decizia favorabilă în dosarul Roșia Montană. Astfel, UVT și-a adus contribuția la unul dintre cele mai importante procese internaționale ale României.

Irina Sferdian si Lucian Bojin, profesori universitari de la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara, au făcut parte din echipa de experți care au prezentat opinii de specialitate la propunerea României pentru soluționarea litigiului cu Gabriel Resources, în dosarul Rosia Montană, în care Statul Româna a obținut o decizie favorabilă la Tribunalul Internațional de Arbitraj de la Washington.

Irina Sferdian este doctor în drept, profesor universitar al Departamentului de Drept Privat din cadrul Facultății de Drept de la UVT, directorul Școlii Doctorale de Drept a Facultății de Drept de la UVT, notar public și formator la Institutul Notarial Român.

Lucian Bojin este doctor în drept, conferențiar universitar și director al Departamentului de Drept Public din cadrul Facultății de Drept de la UVT, partener în cadrul societății de avocatură Valentin & Asociații, fiind expert în pregătirea și susținerea pledoariilor pentru cauze în instanțe și arbitraj.

 „Implicarea Irinei Sferdian și a lui Lucian Bojin într-un dosar arbitral internațional la un asemenea nivel și cu o asemenea miză confirmă excelenta lor reputație profesională, înscriindu-se în seria de participări ale profesorilor Facultății de Drept a UVT în procese arbitrale, care atestă valoarea școlii de drept de la Timișoara. Le mulțumesc colegilor mei pentru contribuția esențială la recunoașterea academică a facultății noastre”, a spus decanul Facultății de Drept a UVT, Lucian Bercea.

Prin prezența lor în echipa juridică a României, cei doi profesori au demonstrate valoarea școlii de drept din Timișoara.

“Decizia favorabilă României, pronunțată de Tribunalul Internațional de Arbitraj de la Washington în dosarul Roșia Montană, a fost rezultatul unui parcurs inteligent și valoros pe care l-a realizat echipa de juriști și experți în drept care au reprezentat interesele țării noastre. Îi felicit pe profesioniștii de talie internațională Irina Sferdian si Lucian Bojin, colegii noștri de la Facultatea de Drept din UVT, pentru succesul la care au contribuit. Cei doi profesori merituoși au demonstrat că valoarea școlii timișorene de drept se află la cele mai bune standarde internaționale. Ne-au adus astfel o mare bucurie și ne-au onorat, deopotrivă.”, a declarat, la rândul său, rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.

Share
Published by
Marcel Hoster

Recent Posts

„Găinar” prins, după mai multe „lovituri”

Miercuri, polițiștii Secției 4 Urbane Timișoara sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă…

22 de minute ago

Horticultura primește gestiunea ștrandului Termal pe cinci ani de zile

Consiliul Local Timișoara a acordat, joi, ștrandul Termal celor de la societatea Horticultura, care aparține…

54 de minute ago

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

2 ore ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

2 ore ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

4 ore ago